A keresztények miért nem gondolkodnak el az abortusz és az eutanázia hasznosságán ebben a túlnépesedő világban?
Aki lemond a magzatáról, azt nem elítélni és kiközösíteni kéne, hanem elismerő szóval illetni, hisz épp ők azok, akik gondolnak a jövőre.
Hasonlóképp az eutanáziáról, amit ellenez az Egyház, pedig mennyi magatehetetlen, társadalmilag haszontalan ember van, akik a halált várják, de a hitük, vagy családjuk hite miatt csak a természetes halál elfogadott. Állatok esetén szemrebbenés nélkül elvégzik, pedig neki még csak véleménye se lehet akar e tovább élni.
72 nem, nincsen hozzá közötök... Ha olyan qrva fontos lenne a gyermekvédelem, akkor nem lenne ilyen szörnyű a helyzet... Jah, csakhogy nektek a gyermekek védelme nem fontos. Csak az, hogy szülessen meg ( de igazából ez is már a durvábbik eset, hisz alapvetően csak addig érdekel titeket egy MAGZAT, amíg az elabortálható.) Onnantól kezdve magasról tesztek rá....
Ha olyan rohadt fontos a gyermekvédelem, akkor miért nem vagytok ott akkor, amikor pedofilok csalogatják el az árvaházi gyerekeket, majd kényszerítik őket prostitúcióra, drogkereskedelemre? Hol vagytok akkor, amikor a szülők verik a gyerekeket? Hol vagytok akkor, amikor a megerőszakolt kislányok mellett kéne kiállni? Hol vagytok akkor, amikor a bűnöző, bántalmazó szülőnek visszaadják a gyereket? Hol vagytok akkor, mikor a nyomorba születik meg a ki tudja, hányadik gyerek, akinek a családjában az van, hogy vagy pelenka és ruha van a gyereken, vagy étel az asztalon a többi gyereknek? Hol vagytok akkor, amikor pedofilok elégítik ki magukat a gyerekekről készült fotók, közösségi médiába felelőtlenül való posztolásakor? Hol, kérdem én? Még lehetne folytatni órákon át a sok kerdest, de a válasz egyértelmű...SEHOL nem vagytok. Nem segítetek azoknak a gyerekeknek, akik tényleg védelemre szorulnak, mert az nektek nem fontos. Csak az a fontos, hogy kontrollt tudjatok gyakorolni az abortuszra kényszerülő nők fölött.
Tényleg azt hiszed, hogy ezek a nők nem tudnak normálisan döntést hozni maguktól???? Csak mert ha igen, akkor igencsak el vagy tévedve. Az abortuszt nem egy olyan dolog, mint az evés, hogy egyek-e meg egy joghurtot, vagy sem. Ez egy nem egy könnyű döntés, főleg azoknak nem, akik amúgy szeretnék megtartani a MAGZATOT, de az élettel összeegyeztethetetlen betegséggel jönne világra, vagy a nő nem bírná a terhességet, esetleg a szülést. Fogalmad sincs arról, hogy milyen nehéz meghozni a döntést, amikor erőszakból fogant, vagy amikor tudod, hogy ha megszülöd, nagy eséllyel nem jut elég a többi gyereknek. Ide tartozik az is, amikor a részeg kislányokat kihasználják, esetleg be is drogozzák, és megerőszakolják őket. Nálam is majdnem történt ilyen. Bedrogoztak. Pedig még csak nem is olyan tipikus buliba mentem. Egy általam ismert személy házában voltam, összeültünk néhány baráttal....nekem szerencsém volt.... De rengeteg lánynak nincs.....jah és nem feminista rinya, hanem egy ALAPVETŐ EMBERI JOGGAL való élés lehetőségének fenntartása melletti kiállás...Bár tudom, úgyis feleslegesen tépem a számat, úgysem érdekel téged egy egészen kicsit sem az, hogy a várandósság nem szivárvány és csillámpóni meg miegymás még azok számára sem, akik tényleg akarták azt...
"Én nem vagyok rosszabb, mint a nácik"
Bocsánat, ebben lehet igazad van. Nem rosszabb vagy, hanem egy szinten vagy azokkal, akik milliókat küldtek halálsorra. Te az élet ellen harcolsz, pont mint a nácik tették. Amíg te az élet ellen harcolsz, addig az általad támadott katolikusok sokszor saját életük árán mentették más emberek életét. Na látod, ez a nagy különbség. Számodra az ember csak pár szövetdarab, a katolikus teológia szerint annál sokkal több. Ezért helytelen az anyaméhben lévő gyermekek meggyilkolása. Vagy éppen az öngyilkosság asszisztálása, amit olyan szép néven próbáltok nevezni, eutanázia, kegyes halál.
A nagy különbség az, hogy te még születés előtt egy órával is meggyilkolnál egy gyermeket, mondván még csak egy szövet darab, hiszen nem született meg, a katolikus teológia szerint az élet a fogantatással kezdődik.
Igen, a gyermek felelősség, te láthatóan nem állsz készen egy ilyen felelősség vállalására, de aki hozzád hasonló, hát védekezzen. Még mindig jobb, mint anyaméhben gyermekek millióit meggyilkolni. Egyébként rengetegen várnak, hogy gyermeket fogadhassanak örökbe, mert nekik nem lehet saját.
Olvasd már el a kérdést, hogy a kérdező mire kíváncsi, köszönöm.
75 nem, egy szinten sem vagyok velük. Én annál sokkal jobb vagyok. Meg jól láthatóan nálad is, aki holmi fantazmagóriák miatt nyomatná rá másra a saját akaratát. Keresztény vagy? Ok, akkor ne menj abortuszra és probléma megoldva....
Nem az élet ellen harcolok. Én a már meglevő életek mellett állok ki. Azok mellett, akik már tényleg igazi életet élnek. Akiknek tönkretenné az életét egy senki által sem akart terhesség. Van olyan keresztény, aki tényleg mentett életeket. Valódi életeket és nem aboetuszellenes, magzatfétises p1csogással. Számomra egy ember nem csak szövetdarabka. Ez csak egy néhány hetes, korai szakaszban szemmel alig látható méretű embrióra igaz. Az, hogy TE mivel hiszel, senkit nem érdekel. Én sem erőszakolom rád az én akaratomat, te se tedd meg.
Az anyaméhben fejlődő test neve még mindig magzat, nem pedig gyermek.
Nem abortlálnék el egy 9 hónapos MAGZATOT. A legtöbb helyen ilyet nem is lehet csinálni. Mivel Magyarországon élünk, ezért kérlek olyan példákkal gyere, amelyek releváns, ugyanis itthon csak akkor távolítanak el egy fejlett magzatot a méhből ilyen módon, ha az anya életét veszélyezteti, máskülönben 12. hét végéig lehet ELVETETNI. Illetve bizonyos okok miatt a 18. hét végéig. A katolikus hit szerint igen. Viszont az csak egy hit. Nem kezelheted tényként, hiszen az orvosok közt ( akik egy többezer éves könyvecskénél kicsit hogy is mondjam.... Ilyen téren többet tudnak) sincs teljes egyetértés. Élet egyébként ha úgy vesszük, már előtte is van, hiszen a petesejt és a spermium is élő sejtek. Valódi emberi életről viszont csak később beszélhetünk.
A gyermek felelősség, és pont nem egy kis fétike fogja megmondani, hogy én készen állok-e a szülőségre, vagy sem. Azt csak a párom és én dönthetjük el, hiszen ránk tartozik a dolog.
Milyen hozzám hasonló? Most a normális emberekre célzol?
Alapvető dolog a védekezés. Ezért is mi, normális emberek fontosnak tartjuk az edukációt. Mi a párommal pl kombináljuk az óvszert és a hormonmentes spirált, plusz figyelem a ciklusomat, tehát eléggé sokmindent megteszünk azért, hogy ne csússzon be egy nem akart terhesség, a várandósság nálunk ráér még néhány évet, hiszen fiatalok vagyunk még, plusz előtte szeretnénk összeházasodni is. ( jajah, tudom, bűnös idióták vagyunk, mert a házasság előtti szex az fújjjjj).... Anyaméhben még mindig nincsen meggyilkolható gyermek, csak eltávolítható embrió. Az utolsó mondatoddal bizonyitottad be, hogy mennyire le se xarod azt, amit írnak neked, csak dobálózol a mantrákkal. Egyrészt, a nők nem bipinkubátorok, másrészt szerintem csúnyán szólva bőven elég nagy a választék. Ha minden élet számít, akkor szépen lehet menni örökbefogadni a nem éppen napon barnult, 10 éves, enyhe értelmi fogyatékos Balogh Armandót is, hajrá!
Jah, hogy az nem kell, mert a hófehér bőrű, egészséges kisbaba kell...
Elmesélem akkor az életem legelejét, csak hogy talán egy eeeeegészen picikét beleláss abba, hogy mennyire nem kéne minden zigótából gyereknek létrejönnie....
Az én vérszerinti szüleim alkoholista, dohányos, drogos bűnöző emberek, ami valljuk be, nem éppen a legjobb kiindulópont. Természetesen a nő, akit nem vagyok hajlandó anyámnak hívni, a várandósságot nem akarta, viszont az abortuszt tiltották neki...úgy gondolta, hogy majd a pia, a cigi meg a drog megteszi a hatását, de csak nem vetélt el, helyette idejekorán megszült egy kisbabát, aki fel sem sírt. Anyaotthonról anyaotthonra járt fél éves koromig velem, elhanyagolt, nem gondozott, a betegség, amivel születtem, rosszabb lett, ő pedig úgy gondolta, hogy akkor otthagy az anyaotthon egy eldugottabb részében. Árvaházba kerültem, ott pedig nem arról híresek, hogy minden gyereket megszeretgetik, leginkább csak arra futja, hogy ne legyen retkes, meg éhen halt a gyerek...szerencsére nem igazán emlékszem arra, hogy milyen volt ott lenni, de traumákat hagyott bennem...lényeg a lényeg, hogy a hozzád hasonló undormány abortuszellenesek miatt kellett nekem gyógyíthatatlan betegséggel világrajönnöm, a te fajtád miatt szenvedtem elképesztően sokat úgy, hogy én még egyébként a szerencsésebbek közé tartozom, mert végül lettek új szüleim, és az állapotom stabil, és nagyjából együtt teljes életet tudok élni mára... Bár persze megint telibe lecarod amit írok, és folytatod a betanult mantráidat ahelyett, hogy elgondolkodnál azon, hogy hány életet tett tönkre a fantázia világod...
Értem, neked rossz volt, ezért nyugodtan öljék halomra a gyermekeket még az anyaméhben. Szerintem dolgozd fel először a sérelmeidet pszichológus segítségével, s majd utána nyilatkozz ilyen témákban.
"a te fajtád..."
Igen amúgy, a nácik is ezt mondták a zsidóknak, hogy "a te fajtád". Elmondom neked, az egész emberiség egy faj, nincs te és én fajtám, még a náci szemléleted ellenére sem.
70 mint ahogy már írtam is, az abortusz során egy gyermeket sem ölnek meg. Embriókat távolítanak el a méhből, amihez neked rohadtul semmi közöd nincsen, amúgy....
A sérelmeim már régen feldolgozásra kerültek, ezért sem haragszom már a vérszerinti szüleimre. Annyi maradt meg, hogy veled ellentétben én képes vagyok a teljes egészet látni, nem csak annyit, hogy "babaaaaaa".... Én átéltem a dolgokat...neked pedig fogalmad sincs arról, hogy a hozzád hasonló undormányok mennyire sokat ártanak.
Csakhogy míg a nácik szó szerint másik fajnak tartották a zsidókat, én fajtát írtam, természetesen átvitt értelemben, de neked minden egyes szót ki kell forgatni.
Látom gebasz van a fejben... A faj és a fajta az nem egy szó, hanem kettő, az egyik nagyon belül van sok kisebb masik.
Mint írtam már, nekem nincs náci szemléletem, sőt... Sokkal emberségesebb vagyok azoknál, akik csak úgy belepofázgatnak a másik dolgába úgy, hogy közben az égvilágon semmi közük sincsen hozzá. Írtam már....keresztény vagy? Jó, akkor NEKED ne legyen abortuszod, de a többi ember méhéből szállj ki.... ( megjegyezném azt, hogy jól látszik, újfent nem olvastad el az egész kommentet, csak azt s részét, amiről úgy gondolod, hogy az idióta mantráid segítségével bele tudsz kötni....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!