Muszlimok! Mit szoltok hozzá, hogy a keresztények le uralták a világot? 2.6 milliárd követővel, mienk a gyógyszeripar a legnagyobb fegyver ipar élelmiszer ipar, autó ipar és az egész világ...
Nagyon szívesen válaszolok neked, amennyiben érthető formában fel tudod tenni a kérdésed. Mohamed létezéséről birtokunkban állnak kortárs írások. Mohamed létére sokkal több bizonyíték áll rendelkezésünkre emiatt.
Nem csodatettekről beszélek, meg egyéb mítikus eseményekről. Pusztán a létezésükről. Jézusról ilyen nem létezik. Téged az érdekel, hogy mások is írtak-e Mohameddel életében az ő általa tapasztalt csodákról? Olyan dologra vagy kíváncsi, amiben a google nem tud segíteni?
"Legfeljebb az ismereteid rendkívül hiányosak"
Kérlek ezt fejtsd ki bővebben, mely területeken vélsz hiányosságokat felfedezni az ismereteimben. Jobb lenne ha konkrétumokat is megfogalmaznál, mielőtt bárki személyeskedéssel vádolhatna meg.
"Miért is? Az iszlám által bemutatott Mohamedet lényegében csak fiktív, kitalált karakterekkel érdemes összehasonlítani."
Ez most a legújabb keresztény hazugság hogy szerintük Mohamed próféta sosem létezett, csak kitalált személy. Mikor azt gondolom a keresztények már nem tudnak ennél mélyebbre süllyedni, előállnak még nagyobb marhasággal és behazudják azt. Mohamed próféta sírja ismert, Medinában található. Ezek kívül rengeteg írásos és tárgyi bizonyíték áll rendelkezésre. Csak megjegyzem Jézus esetében nincs sír sem tárgyi sem írásos bizonyíték szóval érdekes keresztényektől ilyen rágalmat hallani.
"Nem tudom röviden összefoglalni, de rákérdeztem a chatgpt-re és az általa adott válasz elég jól összefoglalja amire én is gondoltam. Ezt írd be"
Magyarul fogalmad sincs és a chatgpt-től vársz választ :) Akkor miért közlöd tényként?
"Ez most a legújabb keresztény hazugság hogy szerintük Mohamed próféta sosem létezett, csak kitalált személy."
Nem, csak simán hülye vagy. Létezett egy történelmi Mohamed, a kérdés az, hogy neki mennyi köze van az iszlám mitológiában bemutatott Mohamedhez.
#93 "Magyarul fogalmad sincs és a chatgpt-től vársz választ :) Akkor miért közlöd tényként?"
Elmagyaráztam neked miért nem részletezem, és ahelyett, hogy bekopiztam volna a chatgpt válaszát, megtiszteltelek azzal, hogy megadtam pontosan hogyan tudod magad is lekérdezni. Így korrekt szerintem.
De te nem az ott olvasottakra válaszoltál.
Ha konkrétumokat írsz, vagy kérdezel, arra tudok válaszolni, amennyiben van róla ismeretem. Ha csak személyemben támadsz, akkor annyit érsz, mint akiket magad is kritizáltál ugyanezért.
"Nem, csak simán hülye vagy. Létezett egy történelmi Mohamed, a kérdés az, hogy neki mennyi köze van az iszlám mitológiában bemutatott Mohamedhez."
Te miről beszélsz? :) Az iszlám egyik forrása Mohamed próféta tettei, cselekedetei amik hadiszokon alapulnak, a hadisz pedig lényegében szemtanúk beszámolója és ilyenből többszázezer van. Tehát egészbiztos hogy a történelmi Mohamed egyelő az iszlám szerinti Mohameddel.
"Elmagyaráztam neked miért nem részletezem, és ahelyett, hogy bekopiztam volna a chatgpt válaszát, megtiszteltelek azzal, hogy megadtam pontosan hogyan tudod magad is lekérdezni. Így korrekt szerintem."
Nem, ez így nem korrekt hanem vicc kategória. Ha állítasz valamit akkor azt bizonyítsd. Az hogy a chatgpt majd megmondja, nevetséges :)
"Ha konkrétumokat írsz, vagy kérdezel, arra tudok válaszolni, amennyiben van róla ismeretem. Ha csak személyemben támadsz, akkor annyit érsz, mint akiket magad is kritizáltál ugyanezért."
Én konkrétumra kérdeztem. Azt állítottad a Koránt bizonyítottan megváltoztatták. Kérdésem pedig az ki és mikor bizonyította hogy a Korán meg lett változtatva?
"a hadisz pedig lényegében szemtanúk beszámolója és ilyenből többszázezer van"
Ahha, akár 200-300 évvel későbbi "szemtanúk" beszámolója :)
Mert sok elvileg hiteles hadísz Mohamed után több száz évvel íródott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!