Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kit ért a szent irás az Alfa...

Kit ért a szent irás az Alfa és az Omega alatt?

Figyelt kérdés
máj. 13. 21:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/73 anonim ***** válasza:

"Ez is hazugság! Önmagában persze az is egy sunyi és rosszindulatú duma, amilyen jelzőket használsz a másikra, természetesen ez tökéletesen jellemzi az embert, aki vagy!"

Akkor nézd végig saját hozzászólásaidat :)

"Tény, hogy Isten az egyetlen kinyilatkoztatott nevét, a JHVH-t örök időre szánta, ezt az Újszövetségben is egyértelművé tette!"

Tény, hogy egyetlen egy helyen se szerepel az Újszövetségben.

"Tény hogy ezt a nevét évszázadokon keresztül a hétköznapi beszédben is használták, erre bibliai és biblián kívüli bizonyíték is van."

Tény, hogy nem használták, se az Újszövetség nem említi, se a korai keresztény írások.

"Tény hogy ezt a nevet bibliahamisítás eltávolítani és NEM SZEMÉLYES jelzőkkel, címekkel, rangjelzőkkel helyettesíteni!"

Akkor az Elohím név eltávolítása is ugyanakkora hamisítás :)

"Tény, hogy az isteni név elhagyása és jellegtelen, nem személyes, más címekkel és jelzőkkel helyzettesítése a háromság pogány dogmája miatt történt!"

Tény, hogy Jézus se használta, lehet mert ő is ezt az általad pogánynak titulált igaz tanítást vallotta.

máj. 25. 10:05
 72/73 anonim ***** válasza:

"Akkor nézd végig saját hozzászólásaidat"

Soha nem sértegettem primitív módon senkit, nem "szektáztam" szitokszóként és hasonló ostoba szöveggel nem minősítettem senkit!

"Tény, hogy egyetlen egy helyen se szerepel az Újszövetségben."

Hazugság! Csak németül majdnem 70 fordítás jelenti meg Isten nevét valamilyen formában!

"Tény, hogy egyetlen egy helyen se szerepel az Újszövetségben."

Hazugság! Egyrészt én a keresztény korszak előtti időkről beszéltem, másrészt azt hazudni, hogy nem használták és hogy nincs, nem is volt benne az eredeti szövegekben, szembe megy a Szentírásban fellelhető miben bizonyítékkal! Márpedig a pogány háromság erőszakos bibliahamisítói a bibliát és annak tökéletes belső összhangját nem tudták elpusztítani és meghamisítani.

Hogy mennyire igaz sok fordító tényleges bibliahamisító szerepe (bármilyen szándékkal is tette), már azon lemérhető, hogy az újszövetségből kiírtott isteni név után, még az ószövetségből is lassan eltávolították azt! Pedig arra kézzelfogható bizonyítékok vannak, hogy benne van.

"Akkor az Elohím név eltávolítása is ugyanakkora hamisítás"

Ez is hazugság! És már tisztáztuk hogy miért.

"Tény, hogy Jézus se használta"

Hazugság!

Tény akkor lenne pl ha a pogány háromság bibliai tanítás lenne. De ez egy sátáni hazugság! Tökéletesen bizonyítható a Szentírás alapján.

máj. 25. 10:39
 73/73 anonim ***** válasza:

"Soha nem sértegettem primitív módon senkit, nem "szektáztam" szitokszóként és hasonló ostoba szöveggel nem minősítettem senkit!"

Nézd el nekem, lehet két másfél pipás jehovás írogat nagyon hasonló stílusban és hangnemben, nehéz megkülönböztetni így ezeket a hozzászólásokat.

"Hazugság! Csak németül majdnem 70 fordítás jelenti meg Isten nevét valamilyen formában!"

És? Vagy János és Pál, Máté és Lukács németül írtak? Én az eredetiről beszéltem.

"Márpedig a pogány háromság erőszakos bibliahamisítói a bibliát és annak tökéletes belső összhangját nem tudták elpusztítani és meghamisítani."

Itt egyedül a hamis nevű jehovának vannak sajnos hamisítói, mint a korábban linkelt oldal segítségével be is bizonyítottam.

"Hogy mennyire igaz sok fordító tényleges bibliahamisító szerepe..."

Továbbra se fordításokról írtam, hanem az eredeti, görög szövegről. Miért annyira nehéz felfogni?

"Ez is hazugság! És már tisztáztuk hogy miért."

Nem, te csak leírtad az ördögtorony dogmáját és azt kellene elfogadnom. Nem teszem.

"Tökéletesen bizonyítható a Szentírás alapján."

Akkor tedd meg és idézd nekem az újszövetségi görög iratokból :)

máj. 25. 13:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!