Miért kellett Jézusnak i.sz. 25.04.01-én kereszthalált halnia?
Jövőre, 2025-ben kellene a világnak megemlékeznie Jézus keresztre feszíttetésének 2000. évfordulójáról.
A keresztény egyházaknak úgymond fogalmuk sincsen, hogy mikor született és mikor lett keresztre feszítve Jézus...
Ehhez szeretnék számukra segítséget nyújtani a Németországban élő mitológiakutatónak, Klaus L. Matefinek kutatási eredményeire hivatkozva.
Hogy miért éppen a Peszách ünnep előkészületi napján kellett a 33. életévében (Babiloni Talmud Szanhedrin 106. b.) járó Jézusnak i.sz. 25.04.01-én, azaz a héber időszámítás szerint 3785. niszán 14-én kínhalált halnia, ahhoz nélkülözhetetlen a kanonizált Újszövetségől szándékosan kihagyott Jakab- és a Fülöp-féle nem kanonizált (apokrif) ősevangéliumok figyelembevétele is.
Jézus pontosan tisztában volt azzal a kanonizált Újszövetség szerint is, hogy a közelgő Peszách ünnep előkészületi napján keresztre fogják őt feszíttetni :
"Amikor Jézus ezeket a beszédeket befejezte, így szólt tanítványaihoz: "Tudjátok, hogy két nap múlva itt a húsvét. Az Emberfiát kereszthalálra adják."" (Máté 26,1-2)
De vajon miért lehetett ebben ennyire magabiztos Jézus?
Szintén a kanonizált Újszövetségből értesülhetünk arról, hogy Jézusnak az "első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15), páskabárány (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) gyanánt egy véres áldozat céljából a Szanhedrin követelésére (Máté 26,3-4; 27,1; Márk 14,1; 15,1; Lukács 22,2; 23,1; János 11,45-53; 18,14) kellett kereszthalált halnia, ugyanis a
"törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, a vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat" (A zsidókhoz írt levél 9,22).
Azt is tudjuk hogy Poncius Pilatus bűntelennek találta Jézust (Máté 27,24; Lukács 23,4; János 19,4) és jelképesen mosta is a kezeit, de a Szanhedrin által felbíztatott tömegek követelésének (Máté 27, 20; Márk 15,11) végül mégis eleget tett.
Júdás az ítélet napján megbánta, hogy a Szanhedrin kezére adta Jézust és még aznap felakasztotta magát:
"Amikor Júdás, az áruló látta, hogy elítélték, megbánta tettét, és visszavitte a harminc ezüstöt a főpapoknak és a véneknek. "Vétkeztem - mondta -, elárultam az igaz vért." "Mi közünk hozzá? - válaszolták. - A te dolgod!" Erre az ezüstöt beszórta a templomba, aztán elment és felakasztotta magát." (Máté 27,3-5)
A néphagyományok szerint Júdás egy április elsejei napon végzett magával. Érdekes módon a kutatók többek között ezt is ignorálták eddig..., pedig ez is igazolja, hogy több fogalma volt a néphagyományoknak erről, mint az összes kutatónak együttvéve...
Mint ismeretes, az Ezsdrás által megalapozott ószövetségi vallási szokások szerint a Peszách ünnep előkészületi napján évről évre egy hibátlan páskabárányt (Mózes II. 12,1-14; Mózes III. 23,4-5; Mózes V. 16,1-7) kellett feláldozzanak Istenüknek, JHVH-nak a történelmi tényként elfogadtatott Exodusra emlékezve.
Pál eképpen számol be Jézus kereszthaláláról:
"Krisztus főpapi áldozata nagyobb az ószövetségi áldozatnál
Krisztus pedig, mint a jövendő javak főpapja a nagyobb és tökéletesebb sátoron át jelent meg, amely nem emberkéz alkotása, azaz nem e világból való. Nem is bakok és bikák vérével, hanem a tulajdon vérével ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, és örök váltságot szerzett." (A zsidókhoz írt levél 9,11-12)
Femerült-e már bárkiben az, hogy Pál milyen "nagyobb és tökéletesebb sátorra" célozhatot, "amely nem emberkéz alkotása, azaz nem e világból való"?
Pál valójában itt összehasonlította az Ószövetség ( [link] ) illetve Újszövetség ( [link] ) kozmikus misztériuma alapjául szolgáló két kozmikus keresztet ("sátrat"), melyek tényleg "nem emberkéz alkotása"-i voltak. Szerinte Jézus kínhalálakor "nagyobb és tökéletesebb sátor" volt kimutatható az ószövetségi misztérium kozmikus sátránál. Mint később látni fogjuk, ez csak akkor felelhet meg a valóságnak, amennyiben a Schemhamphoras, azaz Isten 72 szelleme kozmikus forrásait felépítő égitesteken (Nap, Hold, Mars, Szaturnusz, Uránusz) kívül még legalább a Neptunusz meglétével is tisztában lett volna Pál, ugyanis Jézus i.sz. 25.04.01-én végrehajtott keresztre feszítésének valódi oka az akkor kialakult T-kereszt, amit a Neptunusz (és a Plútó) egy szabályos keresztté egészített ki.
Leo Alan (1860 - 1917) angol teozófus és ezoterikus asztrológus az 1930-ban Lipcsében megjelent "Astrologische Werke" IV. kötetének 153-154. oldalán arról ír, hogy az Uránuszt és a Neptunuszt ismerték már a régi időkben is. Ezt Ernst Tiede az 1921-ben Lipcsében kiadott "Das entschleierte Christusgeheimnis", azaz a "A leleplezett Krisztus-titok" című könyvének 40. oldalán megerősítette azzal, hogy szerinte a legöregebb indiai írott okmány, a Purana 9 planéta ismeretéről számol be.
Alan Leo arra is hívja fel a figyelmet, hogy a "Szentek Szentjének" titkához az asztrológia a helyes kulcs, de nem a hagyományos asztrológia, hanem a valódi kabbalisztikus asztrológia (Die Deutung des Horoskops - Leipzig, 1929 - S. 1-2).
A kezdetben papnak tanult Eliphas Lévi (1810 - 1875) az 1896-ban, Londonban megjelent "Transcendental magic, its doctrine and ritual" című könyvében szintén azt hangsúlyozza, hogy a kabbalisztikus asztrológia nem azonos a közismert asztrológiával:
"But kabbalistic astrology must not be confuended with judicial astrology." (page 76)
"We can realise already how far Dupuis was mistaken in regarding astronomy as the source of every cultus. It is astronomy, on the contrary, which has sprung from astrology, and primitive astrology is one of the branches of the holy Kabbalah, the science of sciences, and the religion of religions." (page 143)
"Onomantic astrology was practised by the old Hebrew kabbalists, as is proved from their observations preserved by Rabbi Chomer, Rabbi Kapol, Rabbi Abjudan, and other masters in Kabbalah." (page 324)
A továbbiakban azt kellene megvizsgálni, hogy Jézus miképpen tölthette be a "hibátlan és egészen tiszta bárány" (Péter I. 1,19), azaz páskabárány szerepét?
Erre egyértelmű válasszal szolgál nekünk Klaus L. Matefi, ugyanis szerinte Jézus kizárólagosan csak i.e. 8.2.10-én jöhetett a világra, amikor a későbbi keresztre feszítésekor T-keresztet alkotó égitestek együttálltak Betlehem fölött, ami azt jelentette, hogy a negatív hatású planétáknak tartott Mars, Szaturnusz és Uránusz a Földről nézve a Nap mögött nem tudták a rájuk jellemző negatív hatásokat kifejteni. Ugyanez volt a helyzet Hom, Zoroaster, Mithrász, Szt. György, Attila, Álmos, David Reubeni, Sabbatai Cví és Jiddu Krishnamuri esetében is!
Jézus születéséről bővebben: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__.. . Itt utaltam a Jakab-féle ősevangéliumban tanulmányozható információkra is. Mária a Schemhamphoras egyik kozmikus forrásának égisze alatt született i.e. 23.12.18-án, és ezért szemelték ki a vallási vezetők őt Jézus világrahozatalára, hogy majdan megvalósulhasson az, amit Pál a zsidókhoz írt levél 9,15-ben említett.
"1. Hangsúlyozni kell, hogy szó nincs itt semmiféle kozmikus misztériumról."
Ezzel teljesen egyetértek, ebben nincs semmi misztérium, csak szegény, kicsit tudatlan egyszerű emberekkel megetetett ezoterikus handabanda.
"2. El kell titkolni a kozmikus misztérium alapját képező égitestek valamelyikének korábbi ismeretét."
Ahogy a tudomány fejlődik, úgy ismerjük meg egyre jobban a különböző égitesteket. Nincs semmiféle titok, sok új felfedezés elég nagy szenzációt kap.
"3. Be kell vezetni egy hibásan megalkotott időszámítást, amire aztán értelemszerűen egy hasonló kronológia épülhet majd fel."
Nem vezettek be semmi új időszámítást, egyszeren a régi római időszámítást vettük át, amit több körben is finomítottak, a kezdetének pedig Jézus feltételezett születését vették.
"4. Egy olyan napot (legyen az hétfő, kedd, szerda, etc.) kell megjelölni egy esemény időpontjául, aminek valójában nem volt köze a tárgyalt eseményhez."
Lehet újdonság, de az évet nem a hét napjaihoz kötik, néhány ünnepet igen, pl Húsvét. Ennek egyszerű oka, hogy Jézus Nagypénteken halt meg és harmadnapra támadt fel.
"5. Istennel szemben elkövetett bűnnek kell beállítani a feltárásukra irányuló igyekezeteket."
Az okkultizmus, jóslás, babona valóban Isten által elkövetett bűn a Biblia szerint, de az már legalább 3000 éve.
"6. Be kell tiltani a misztériumok kutatására irányuló törekvéseket és súlyos büntetéseket kell kilátásba helyezni a nevelhetetlen, renitens elkövetőkkel szemben."
Senki nem tiltja, lásd mennyi babonás butácska ezotéria hívő van. De a kutatás szó ez esetben elég nevetségesnek hat.
"7. Amikor a fentiek már valamilyen okból nem érvényesülhetnek, akkor nincs más hátra, egyszerűen ignorálni kell illetve, tudománytalannak kell megbélyegezni az eredményeiket."
Valóban tudománytalan, de ezt már be is bizonyították neked fentebb. Például azzal is, hogy olyan égitestekre is hivatkoznak, amit nem ismerhettek Jézus korában.
"Ezzel teljesen egyetértek, ebben nincs semmi misztérium, csak szegény, kicsit tudatlan egyszerű emberekkel megetetett ezoterikus handabanda."
Az ezotéria titkos tudást jelent, az ezotérikus pedig mint jelző azt, hogy csak beavatottak számára hozzáférhető.
A bejegyzéseidből ítélve egy beavatatlan laikus vagy, aki olyan témákban próbál okosként tetszelegni, amihez halvány fogalma sincsen, vagy pedig beavatott vagy, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy a többség ne jöhessen rá a misztériumok lényegére. Én az utóbbit tartom a legvalószínűbbnek...
"csak beavatottak számára hozzáférhető"
Bárki számára hozzáférhető, van egy csomó írásos anyag a neten, vehetők könyvek, de ettől még ugyanúgy hülyeség marad, ráadásul istentelen is.
"Bárki számára hozzáférhető, van egy csomó írásos anyag a neten, vehetők könyvek, de ettől még ugyanúgy hülyeség marad, ráadásul istentelen is."
Nagy tévedésben vagy. "A Kábbálának semmi köze a mai divatos, sarlatánok által terjesztett ál-Kábbálához, amely sok nem zsidót is vonz." (forrás: [link] - Zsidó fogalomtár: Kábbálá)
A Schemhamphoras, azaz Isten 72 szellemének a helyes magyarázata az interneten csak itt található meg: [link] , vagy esetleg még ott, ahol az ismereteket Klaus L. Matefitól merítették: [link]
"Azért ne várjuk el, hogy minden babonás ezoterikus ökörség minden második netes oldalon elérhető lesz. Én általánosságban értettem ezeket a hülyeségeket, hogy bárki számára hozzáférhetők."
Fogalmad nincsen Jézus életének kozmikus misztériumáról és a Schemhamphoras-ról sem. Ez persze még nem vetne rád rossz fényt, de olyan dologról ilyen lekicsinylő véleményt hangoztatni, melyekhez egyáltalán nem értesz, hát ...
Kedves kérdező!
Nem unod már? Értem én, hogy mindenféle ezoterikus dologban hiszel, de ezt miért kéne HITELES TÖRTÉNELMI FORRÁSKÉNT elfogadni? Mert sajnos minden, csak hitelesnek nem nevezhető. Ráadásul olyan mennyiségű és mélységű baromságot írsz, hogy a történelemtudásom ordítva tiltakozik.
Az ezoterikáról szóló katolikus karizmatikus prédikációtól meg megkímélek mindenkit.
"Nem unod már? Értem én, hogy mindenféle ezoterikus dologban hiszel, de ezt miért kéne HITELES TÖRTÉNELMI FORRÁSKÉNT elfogadni? Mert sajnos minden, csak hitelesnek nem nevezhető. Ráadásul olyan mennyiségű és mélységű baromságot írsz, hogy a történelemtudásom ordítva tiltakozik."
Mindent lehet manipulálni, legyen az történelem, kronológia, vagy emberi hiszékenység, de egyet képtelenség, nevezetesen a csillagos égboltot... Az utóbbihoz kötődő földi események időpontjai évezredekkel később is pontosan megállapíthatóak. Természetesen nem csak az ábrahámita vallások misztériumai kozmikus eredetűek. Amennyiben valóban a történelemtudásod tiltakozik ez ellen, úgy gorcső alá kellene vegyed a történelemtudásod alapjait..., melyek emberi kreálmányok, de szerintem inkább a misztériumok védelme szólhat leginkább belőled.
Abban egyetérthetünk, hogy a keresztény időszámítás az hiteltelen ugyanúgy, mit például az ószövetségi időszámítás... Keress és találsz!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!