251/252 anonim "mi emberek döntjük el, hogy milyenek vagyunk, hogyan viselkedünk"
Ezért állunk ott ahol állunk és a földet a lakhelyünket és egymást pusztitjuk - mert önzők vagyunk csak én központuak, ezért is betegszünk meg sok esetben " az irigység és düh rothadás a csontokban" - Binlia figyelmeztet és a tudomány alátámasztja
"és szerintem a halál után senki nem kerül sehova, vagyis én szerintem nem is lesz semmi a halál után."
valóban igazad van " viszatérsz a földbe ahonan vétettetél " - mert mit ir a Biblia megint visszatérve " formálta az isten az embert a Földnek porábol és lehelte bele az élet leheletét és így lett az ember élő lélekké azaz látható élő lényé" - az élet olyan rövid és ezt sem használjuk ki hogy békében éljünk (sajnos )- ezért nem értem a harácsoló emberekert semit nem tud magával vinni a sirba felesleges erőlködés - de mégis sokan csinálják - MIÉRT ? - Mert nem tudnak értékelni semmit amit isten adott, az életet. Nekik ez az élet kihasználni másokat - meglopni - megőlni -és ez nekik természetes - a föl erőforásait legvéksőkig kihasználják ( amit ingyen kaptunk )- most hagyjuk a véletlent. - Sajnos sok eembernél nincs meg az isteni önkontrol ami alapvető egy boldogsághoz.Lehet kinevettek de egy esetet masélek el ami megelégedést adott pedig jelentéktelen: Harkányba utaztunk autóval és megáltunk Kecskemét után egy MOL kuton kávéra és a kis négylábu tacsink elvégezze a dolgát.Egy motoros érkezett és vásárolt valamit. Aztán elindult amikor megáttam hogy ahol állt kirántott a zsebéből 1000 ft ot kiabáltam neki de nem halotta a motor hangjától. bementen a kutra és megkérdezten szokott e erre jönji rendszeresen a két hölgy monta igen í(egyik munkatársuk barátja ). Akkor legyetek szivesek ezt az ezrest neki odaadni mert kirántotta a zsbebéből. Igaz a két hülgy összenézet és azt mondták rendben, nem feltételezve hogy nem jutatják vissza neki.DE megelégedést adott az hogy segytettem másnak " jobb adni mint kapni" - Nem dicsekedés képpen irtam le -de miért nem becsüljük egymást - miért nem becsüljük az életet - nem vagyok valásos - de az élet és a viselkedésünk viszatükrőz egy inteligens teremtőt aki azt akarta hogy az emberek békében használják a fökldet amit ő alkotott.ÉS EZT NEM BECSÜLJÜK. MERT ÖNZŐK TUDÁLÉKOSAK VAGYUNK HOGY MAJD MI MINDENT MEGMAGYARÁSUNK HOGY NEKÜNK LEGYEN IGAZUNK - ezt teszi a gyilkos ,a rabló a családot kihasználó apa vagy éppen anya,vagy gyerek - nincs belső önkontról, nincs mérlegelési hajlam , ami alapvető a békés egymásmelett éléshez. " amit szeretnétek hogy az emberrek veletek megtegyenek ti is ugy cselekedjetek" - MIÉRT OLYAN NEHÉZ EZ ? Mert ahogy a közmondás mondja " nem ismer se istent sem ember" - az az korlátok nélküli gondolodás ( nincs önkontról)
Peti!
Írod: " nem vagyok vallásos..."
akkor miért a Bibliára hivatkozol???
("Biblia figyelmeztet és a tudomány alátámasztja ... a Biblia megint visszatérve ")
255
Szerintem nem könnyebb! Túl sok a szabály a hitrendszerben. Random létrejött sokkal egyszerűbb, amolyan hülyebiztos válasz.
Ami fura az életben, hogy Istenről és Jézusról meg Szűz Máriáról egész életükben kisgyermek korúktól kezdve egészen a felnövésükig végig csak hallottak a nevükről az emberek, meg a szájukon mondják csak ki a nevüket, hogy Úristen, Jaj Istenem, meg Jézusom, de akkor sem látta még őket senki itt a földön Istent, Jézust és Szűz Máriát.
Mintha számomra ez egy valakik által kieszelt hatalom lenne csak az embereknek, pedig még senki nem látta még őket itt a földön még egyszer sem Istent, Jézust és Szűz Máriát, hanem csak a nevükről hallottak csak az emberek és csak magukba ismételgetik az ő nevüket, hogy Úristen, Jaj Istenem, Jézus Mária, Jézusom.
Olyan mintha számomra valakik ezt kieszelték volna még erős régen ezt a hatalmat az embereknek.
257
Látták őket! Voltak barátaik, embertársaik, olvasd el a Bibliát!
Én sem láttam még az ükapádat, de ha azt mondod volt, elhiszem. Bár téged sem láttalak még, létezel?
257
Ez a keresztény kultúrkörből fakad. Ezt tanulják el az emberek egymástól. De más kultúrkörben felnőttektől nem fogsz ilyeneket hallani.
255, 256
Ez nem így működik. Rengeteg féle ember van. Az egyik könnyebben lefutja az 10km-es távot mint verset ír. A másik embernek pedig fordítva könnyebb.
Valakinek hívőként könnyebb az élete míg másoknak ateistaként.
Van olyan hívő aki könnyebben éli a mindennapjait annak tudatában például hogy ott van Isten és végül minden jó lesz és a szeretteit majd újra láthatja. Van olyan hívő is aki belebetegszik abba, hogy megpróbál megfelelni a vallása és környezete elvárásainak.
Arra a kérdésre, hogy melyik a könnyebb mindig az adott egyéntől függ.
Arról nem is beszélve, hogy az sem mindegy ki mennyire követi a vallását, miket gondol bűnnek, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!