Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik tagadják az evolúciót,...

Akik tagadják az evolúciót, azok szerint hogy lettünk? Így a semmiből tényleg a porból kiemelkedett két ember és ők szaporodtak tovább utána?

Figyelt kérdés
2023. júl. 15. 22:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem érthető szó szerint,én hiszek abban,hogy a teremtéstörtenet fiziksi esemény volt el tudom fogadni nem pedig vmi légbőlkapott tanulsagos story amiből aztán le lehet vonni némi nemű bölcsességet,én az egész bibliát legalabbis minden törtenetet egy fizikailag lezajlott eseményként értelmezem már ahol lehet kivetel csak ahol a szöveg is jelzi,hogy ez csak példázat!Ami az evoluciot illeti nem hiszek benne és káros ideológiának tartom a lényegét tekintve mert alapeszméje,hogy a legerősebb pusztítsa el a gyengét,hogy a minél erősebb egyedek maradjanak fenn s az a baj ha ezt neadj isten ember teszi idő kérdése és ott tartunk,hogy fasizmus és nácizmus holokauszt!!! Érdemes ezen elgondolkodni
2023. júl. 16. 16:41
 32/85 anonim ***** válasza:
30%

Mondjuk azért az röhejes mikor az evolucionisták az embert a majmomhoz hasonlítják. xD

Majmok:

[link]

Ember:

[link]

2023. júl. 16. 16:43
 33/85 anonim ***** válasza:
85%

Pont ennek a lánynak eléggé majomra hajazó arckifejezése van.

Amúgy a majom és az ember között 2% a különbség a DNS-ben. Szerinted ez sok?

Kisebb, mint amennyi 2 azonos fajú majom között általában van.

2023. júl. 16. 16:45
 34/85 anonim ***** válasza:
92%

Hagyjad, csak trollkodik. Ilyen dumákat jobb közegben a humoristák szoktak elsütni.

https://www.youtube.com/watch?v=21ph1t1-qe4

2023. júl. 16. 16:47
 35/85 anonim ***** válasza:
7%

"Amúgy a majom és az ember között 2% a különbség a DNS-ben. Szerinted ez sok?

Kisebb, mint amennyi 2 azonos fajú majom között általában van."

És? Hasonlóságról volt szó, nem DNS-ről.

Mintha azt mondanám az asztalom nagyon hasonló a székemhez, csak mert mind kettő diófából készült.

"Pont ennek a lánynak eléggé majomra hajazó arckifejezése van."

Jó vicc.

Szeretnél te úgy kinézni mint az a lány.

Vagy ha férfi vagy, akkor egy olyan lánnyal élni.

2023. júl. 16. 17:00
 36/85 anonim ***** válasza:
81%

"Mondjuk azért az röhejes mikor az evolucionisták az embert a majmomhoz hasonlítják"

Mivel kb minden lényegi szempontból egyértelmű azonosságokat mutatnak, mi ebben a meglepő?

2023. júl. 16. 19:56
 37/85 anonim ***** válasza:
33%
Az MI is tud teremteni világot, amiben további MI-k akár embernek azonosítva élik életüket, azon töprengve, hogy mi közük volt a majmokhoz....
2023. júl. 16. 22:29
 38/85 anonim ***** válasza:
8%

Az evolúció tény.

Valóságos folyamat az élő szervezetek alkalmazkodása a környezethez.

A módszer alapja, az élőlények hatalmas, (végtelen) változatossága, fajon belül.

Nincs két egyforma ember, sem állat, sem növény, de még baktérium, vírus sincs két egyforma.

Viszont az evolúció módszerét kikiáltani a fajok eredetére, az élet keletkezésére, az már vitatható, sőt az életben rejlő iszonyatos nagy bonyolultságot tekintve, teljesen lehetetlen, hogy evolúciós úton élet keletkezzen.

Ne keverjük a szerkezet megépítését, a szerkezet működésével.

2023. júl. 17. 10:42
 39/85 anonim ***** válasza:
18%

Megkérdezném attól, aki a 38. válaszra pirosat nyomott, hogy mégis, mi nem tetszik?

Szerinted megtudtál valamit abból, hogy 'Isten teremtette'?

Nem veszed észre, hogy ez tipikus 'nesze semmi, fogd meg jól'?

2023. júl. 17. 10:44
 40/85 anonim ***** válasza:
100%

Vannak akik szó szerint értelmezik a Bibliát és szerintük Ádám és Éva leszármazottjai népesítették be a földet.

De Isten mindenhatósága még azt sem zárná ki, hogy az egész világ nem létezik régebb óta mint 1 másodperc és minden emléked és minden más pusztán az ő műve és mindehhez még egy Thanosi csettintés sem kellene.

Tehát nem kell neki semmilyen lépés sem, a tudása miatt még azt sem nehéz kitalálnia, hogy hogyan működjön az egész rendszer.

Szerintem ma már a hívők azon része aki foglalkozik ezzel és talán még a tudományos témákban kicsit informáltabb azok úgy gondolják, hogy az ősrobbanással hozta létre Isten a világot úgy, hogy az evolúció törvénye működjön.

Ezenfelül persze még rengeteg elképzelés lehet.

(még mielőtt véletlen félre értené a 38. vagy 40., én egyik választ sem értékeltem, nem én adtam a pirosat)

2023. júl. 17. 10:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!