Lehetséges olyan lény létezése, akiben egyesül a szabad akarat és a bűntelenség? Elég lenne, ha VALÓBAN saját képére teremtett volna minket Isten?
"is."
Ez min is segít?
Ha csak az újszövetséget fogadnánk el sem lenne jó Isten.
Szerintem meg rosszul hiszed.
Persze nem kifejezetten gonosznak látjuk az istent - de van benne gonoszság, az biztos. Elég gyakran elő is jön. Ha ezt nem látod, az lehet Stockholm-szindróma.
Lehet más is.
Több fajta elmebetegség.
Vagy, ha látod, de mást írsz, azt hazugságnak hívják.
Távolból ezt valóban nem tudom megállapítani.
"Azt hiszem, az láthatja gonosznak Istent, aki nem tud az Újszövetség örömhíréről."
Na akkor hajrá. Írd le mi az az örömhír az Újszövetségből ami kimaradt a már nem is tudom hány év alatt.
De a többség így is elkárhozik, nem?
Egy végtelen isten könnyedén meg tudná oldani, hogy egyetlen ember SE kárhozzon el.
KÖNNYEDÉN!
"De a többség így is elkárhozik, nem?"
Nem. A katolikusok senkiről(!) sem tanítják, hogy elkárhozott. Van pokol. De lehet, hogy üres. (Mármint ha helyként beszélünk róla, bár persze nem hely.) Mert Isten végtelen, igen: végtelenül irgalmas is, mert végtelenül szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!