Lehetséges olyan lény létezése, akiben egyesül a szabad akarat és a bűntelenség? Elég lenne, ha VALÓBAN saját képére teremtett volna minket Isten?
"Ha te nem tudsz mindent, akkor még az is lehet, hogy valamiben tévedsz..."
Kertelés helyet célra vezetőbb lenne ha leírnád, hogy szerinted miben tévedek. Különösen mert olyan dolgokról írtam amiket ismerünk.
"De mi abból indulunk ki, hogy Isten szeretetből teremtette az embert, a 106-os viszont abból, hogy szadizmusból, hogy élvezkedhessen a szenvedésén..."
Ne hazudj. Én nem tettem ilyet. Az már a te véleményed, ha neked ez jött át abból, hogy felhívtam a figyelmed az eltérésekre.
"szerinted miben tévedek"
Pl. ebben:
"A mi világunk nem egy végtelen jó isten műve. Ez annyira biztos, hogy aki mást mond, annak valami komoly gond van a fejében."
Ezt én mondtam.
Ha szerinted tévedek, akkor indokold meg.
De előtte tanuld meg, hogy mit jelent a végtelen.
"Az ember ez utóbbi mellett döntött."
Pontosabban Ádámék. Fontos a megfogalmazás mert félre vihet ha ember, emberekként utalsz rájuk mert azt az érzetett kelti, hogy mindenki így tett.
Ezenfelül Ádámék is temérdekszer döntöttek Isten mellett. Amikor pedig ellen azt sem lehet teljesen komoly döntésnek nevezni mert nem voltak mindennel tisztábban és megvezették őket. (Ki tehet arról, hogy meg tudta vezetni őket a sátán? Ki teremtette őket ilyenre?)
Példa:
Egy vonat 2 útvonalon haladhat. Neked kell döntened. Az egyiken kisiklik a vonat a másikon nem. A vonat ha kisiklik hatalmas anyagi kár keletkezik. Ennyi infó alapján az emberek azt az utat választják ahol nem siklik ki. De kiderül, hogy ezen egy ember van aki emiatt meghal. Akkor te meg akartad őlni az embert vagy az információ hiány miatt hoztál egy rossz döntést.
Nem akartál ártani de az információ hiány miatt ezt tetted. Ádámék is Isten mellett akartak dönteni és így is tettek csak aztán átverték őket de itt már nem a valódi akaratuk tükröződött.
"Jézust is megmísértette egyszer az Ördög. Rá akarta venni, hogy Jézus őt imádja. De Jézus ellenállt."
Oda adom neked a házad és a kocsid és minden vagyonod ha elkezdesz imádni.
Szerinted egy ilyen ajánlatnak hány ember dőlne be?
"De előtte tanuld meg, hogy mit jelent a végtelen."
A végtelen szeretet vagy a végtelen gyűlölet?
Mivel Isten végtelenül szereti az embert ezért a végtelen szeretet.
Ezenfelül mivel Isten hatalma és tudása végtelen ezért ezeket is. De ott van a végtelenül jóságos is.
"A végtelen szeretet vagy a végtelen gyűlölet?"
Maga a végtelen fogalma kéne ide. Ezt nem szokták érteni az emberek. Az ateisták is nehezen, de olyan hívőt még nem láttam, aki értette volna.
"Maga a végtelen fogalma kéne ide. Ezt nem szokták érteni az emberek. Az ateisták is nehezen, de olyan hívőt még nem láttam, aki értette volna."
Akkor magyarázd el nekik végre. Mert az, hogy "végtelen", önmagában kevés. Ezt a szót más szavakkal együtt szoktuk használni. És egész mást jelent pl. az, hogy "végtelenül jó", mint az, hogy "végtelenül rossz". Szóval?
Ennek az istennek minden tulajdonsága végtelen.
Ezt kell megérteni - ÉS magát a végtelen fogalmát.
Ez már önmagában is ellentmondásos lesz, a Biblia alapján.
Ezért aztán az is felvetődik, hogy a Bibliában mit fogadunk el? Merthogy magának is ellentmond.
Felmerül még az is, hogy ennek az istennek mennyi köze van a Bibliához? Ugye, az nem diktált, csak sugalmazott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!