Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehetséges olyan lény létezése...

Lehetséges olyan lény létezése, akiben egyesül a szabad akarat és a bűntelenség? Elég lenne, ha VALÓBAN saját képére teremtett volna minket Isten?

Figyelt kérdés
........ - hiszen Isten maga is ilyen. Ehhez csak az kell, hogy olyan természete legyen az illetőnek, hogy egyszerűen "nem akar" rosszat elkövetni. Kár volt olyan természetű lényeket létrehozni, akik a bűnre túl fogékonyak, az akaraterejük túl gyenge, a kíváncsiságuk túl nagy, a szeretetre való kapacitásuk és vágyuk túl kicsi?
2023. jún. 9. 22:31
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/206 anonim ***** válasza:
50%

Hát nem tudom, szerintem az 50 féle fagyi nulla ciánossal még mindig csak olyan, mint egy végtelenített számítógépes játék, amiben nem lehet meghalni, mert az a fejlesztők célja, hogy minél többen, minél hosszabb ideig játsszák, mert akkor van belőle több bevételük...

Isten a saját képmására teremtette az embert. És Isten élet és halál ura. Akkor valahogy a halálnak is benne kell lennie a játékban...

2023. jún. 11. 13:04
 62/206 anonim ***** válasza:
100%

Mintha valami olyat írna a Biblia, hogy a halál eredetileg NEM volt az isten célja... ami nyilván hülyeség, hiszen akkor nem létezne, de ne legyünk kicsinyesek.

Most akkor vagy a Bibliának hiszel, vagy a valóságnak.

De a kérdés továbbra is az, hogy neked csak az a szabadság, ha meghalhatsz?

Mert ez továbbra is butaság.

2023. jún. 11. 13:13
 63/206 anonim ***** válasza:
0%

Nem a célja Istennek, hogy meghaljunk, hanem csak a lehetőséget adta meg rá: odatette az édenbe a tiltott fát, viszont használati utasítást is adott hozzá. Ha azt lett volna a célja, hogy Ádám meg Éva meghaljon, nem árulta volna el nekik, hogy mi lesz, ha esznek a gyümölcséből.

"csak az a szabadság, ha meghalhatsz? Mert ez továbbra is butaság."

Szerinted. De ha nem így lenne, miért rakta volna oda a tudás fáját az édenbe azzal a szöveggel, hogy arról ne egyenek?

2023. jún. 11. 13:23
 64/206 anonim ***** válasza:
80%

"csak a lehetőséget adta meg rá"

Te kit nézel hülyének?

"miért rakta volna oda a tudás fáját az édenbe"

A teljesen hülyéknek leírom: MERT AZ VOLT A CÉLJA, hogy bűnbe essenek.

Ha nem az lett volna a célja, akkor NEM esnek bűnbe.

Tudod: végtelen isten. Értelmezd a fogalmat. Végtelen istennek MINDIG beteljesedik MINDEN célja, egy pillanat alatt.

2023. jún. 11. 13:25
 65/206 anonim ***** válasza:
0%

"AZ VOLT A CÉLJA, hogy bűnbe essenek."

Isten a szeretet. Ha ezt nem fogadod el, akkor nem arról az Istenről beszélsz, akiről én. Ha szeret, nem akar semmiféle rosszat, tehát azt sem, hogy bűnbe essen bárki, pláne nem, hogy emiatt még el is kárhozzon.

"Ha nem az lett volna a célja, akkor NEM esnek bűnbe."

Nem az volt a célja, hogy bűnbe essenek, hanem az, hogy szabadon mondhassanak igent a bűntelen életre, ne pedig csak kényszerből tegyék azt, amire Isten hívta őket: az örök boldogságra az Édenben.

"Tudod: végtelen isten. Értelmezd a fogalmat. Végtelen istennek MINDIG beteljesedik MINDEN célja, egy pillanat alatt."

Szóval Isten célja az is, hogy te most ide írogass? Meg az is, hogy én is? Semmi beleszólásunk sincs? Akkor mi értelme az egész életnek? Akkor csak robotok vagyunk, akik azt csinálják, amit Isten előre kitalált.

Nem. Ennél sokkal értelmesebb valami az élet.

2023. jún. 11. 13:38
 66/206 anonim ***** válasza:
57%

Hát szorri, ha te nem érted, hogy mi az a végtelen, az a te bajod.

Szerinted az isten nem tudta már a teremtés előtt másodpercre pontosan, hogy mikor mit fogsz csinálni?

Nem csak tudta, de ő tervezte meg az egészet.

Amúgy te minek nézed ezt az istent? Mert én úgy hallottam, hogy ő végtelen.

2023. jún. 11. 13:43
 67/206 anonim ***** válasza:
50%

Azt is tudom előre, hogy ha odarakok a gyerekem elé két fajta fagyit, melyiket fogja inkább választani: a csokisat, nyugodt lehetsz. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem saját szabad akaratából választhat.

Tehát igen, Isten tudja előre, hogy mi mit fogunk itt írni a következő hozzászólásainkban, de az nem jelenti azt, hogy csak robotként írjuk, amit írunk. Attól még szabad akaratunkból teszzük.

Az, hogy Isten végtelen szerinted azt (is) jelenti, hogy végtelenül gonosz. Szerintem meg nem. Szerintem azt jelenti, hogy a hatalma végtelen - de közben a szeretete is végtelen.

2023. jún. 11. 13:56
 68/206 anonim ***** válasza:
57%

Én se mondtam, hogy nincs szabad akarat, de attól még mindent tud.

Az meg, hogy gonosz-e... nézd meg a Bibliát. Az.

Ha csak végtelen jóság lenne benne, akkor a világunk is végtelenül jó lenne.

Ha csak gonoszság lenne benne, akkor a világunk is az lenne.

Mindkettő van benne.

És igen: TUDOTT volna tökéletes világot teremteni. De nem akart, mert ott nem büntethetne.

2023. jún. 11. 14:00
 69/206 anonim ***** válasza:
:)
2023. jún. 11. 14:06
 70/206 anonim ***** válasza:
100%

"Isten a szeretet. Ha ezt nem fogadod el, akkor nem arról az Istenről beszélsz, akiről én. "

Te melyik Istenről beszélsz? A Biblia alapján vázolt Isten nem jó. Szóval akkor mi alapján alakítottad, ki azt az Isten képet amiről te beszélsz?

2023. jún. 11. 20:09
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!