Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehetséges az egész Koránt...

Lehetséges az egész Koránt memorizálni?

Figyelt kérdés
Olvastam itt többször, hogy ez történt. Dehát az rengeteg szöveg. Meg lehet szóról szóra tanulni az egészet?
2022. febr. 17. 12:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim ***** válasza:
2%

"Miért ne tudnám? Ennek a mondatodnak semmi értelme nincs. Valamit tudni és valamit szó szerint bemagolni nem ugyanazt jelenti."

Ha végigolvasod a Bibliát ma, holnap tudni fogod hogy pontosan mit ír? A felét sem fogod tudni. Ha viszont memorizálod, tudni fogod az egészet. Ezt tényleg nem vagy képes megérteni?

"Például te szó szerint vissza tudod idézni az összes iskolai könyved minden szavát, vagy a te logikád szerint nem tudsz semmit sem még az általános iskolás anyagból sem?"

Nagyon sokmindent már nem tudok. Például te emlékszel mit tanultál általános iskolában fizikából, kémiából stb stb?

2022. febr. 18. 14:00
 62/76 anonim ***** válasza:
91%

"Ha végigolvasod a Bibliát ma, holnap tudni fogod hogy pontosan mit ír?"

Nem, ez nyilván nem egy napos dolog. De még mindig mellébeszélsz. Tudni valamit és szó szerint bemagolni még mindig nem ugyanaz. Szóval sokadszorra is megkérdezem, az utóbbi milyen pluszt ad hozzá az egészhez? Mersz végre válaszolni vagy továbbra is csak magyarázkodsz?

"Például te emlékszel mit tanultál általános iskolában fizikából, kémiából stb stb?"

Igen, mivel rendesen megtanultam. Pedig soha egyiket sem álltam neki szó szerint beseggelni.

2022. febr. 18. 14:21
 63/76 anonim ***** válasza:
0%

"Nem, ez nyilván nem egy napos dolog. De még mindig mellébeszélsz. Tudni valamit és szó szerint bemagolni még mindig nem ugyanaz."

Most már tényleg muszáj megkérdeznem. Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak mindenáron kötözködni akarsz? Ha bemagolod de nem érted mert hülye vagy az más kategória. De alapesetben ha valaki memorizálja akkor érti is.

2022. febr. 18. 17:20
 64/76 anonim ***** válasza:
100%

De a megértéshez nem kell hogy szó szerint be is magold.

Tehát, válaszolsz végre, mégis milyen pluszt ad hozzá ha szó szerint be is magolod? Vagy vehetem úgy hogy te is rájöttél, mekkora bukta a gondolatmeneted, és ezért nem mersz válaszolni, csak folyamatosan mellebeszélsz?

2022. febr. 18. 17:26
 65/76 anonim ***** válasza:

#64: Azért mert akkor bármikor recitàlni tudod. Például ha veszélyben vagy, vagy akàr halàlod előtt is.

Illetve màsokat is tudsz tanítani.

Ezt meg kell értened ha kis jóindulat is van benned.

2022. febr. 18. 17:29
 66/76 anonim ***** válasza:
3%

"De a megértéshez nem kell hogy szó szerint be is magold."

De ha nem magolod be, nem fogod tudni mert elfelejted. A Tízparancsolatot gondolom érted igaz? És fel tudod sorolni mind a tíz pontot? Nem tudod mert nem memorizáltad. Ha pedig nem tudod a gyakorlatban sem fogod tudni alkalmazni.

2022. febr. 18. 17:36
 67/76 anonim ***** válasza:
96%

"De ha nem magolod be, nem fogod tudni mert elfelejted. A Tízparancsolatot gondolom érted igaz? És fel tudod sorolni mind a tíz pontot? Nem tudod mert nem memorizáltad. Ha pedig nem tudod a gyakorlatban sem fogod tudni alkalmazni"

Miért felejteném el? A tízparancsolatot is fel tudom sorolni, pedig szó szerint soha az életben nem memorizáltam.

Te most abba buksz bele ennyire hogy nem fogod fel hogy megtanulni és szó szerint bemagolni valamit egyáltalán nem ugyanazt jelenti?

2022. febr. 18. 17:40
 68/76 anonim ***** válasza:
0%

"Miért felejteném el? A tízparancsolatot is fel tudom sorolni, pedig szó szerint soha az életben nem memorizáltam."

Persze fel tudod sorolni :)

"Te most abba buksz bele ennyire hogy nem fogod fel hogy megtanulni és szó szerint bemagolni valamit egyáltalán nem ugyanazt jelenti?"

Szerinted ki tudja jobban alkalmazni a gyakorlatban? Aki fejből tudja a törvényt vagy aki egyszer elolvasta?

2022. febr. 18. 17:46
 69/76 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy fel tudom sorolni.

Másrészt meg ki beszélt egyszer elolvasásról? Komolyan már kínodban hazudozol is? Azt írtam MEGTANULNI! Nem hallottad még ezt a szót?

2022. febr. 18. 17:49
 70/76 anonim ***** válasza:
100%

"Szerinted ki tudja jobban alkalmazni a gyakorlatban? Aki fejből tudja a törvényt vagy aki egyszer elolvasta?"

Ennyire hülye ne legyél azért. Szerinted a jogászok, bírók, ügyvédek fejből tudják a Ptk-t és Btk-t is?

Mennyire idiótának kell már lenni ahhoz az elmeháborodott nézethez, amit te itt megjátszatsz?

Amúgy te tudod fejből a Koránt? Mert ha nem, mi a fenét okoskodsz róla évek óta?

2022. febr. 18. 19:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!