Lehetséges az egész Koránt memorizálni?
"Nanana azt elfelejted, hogy mindezt héber, arámi és ógörög nyelven kell bemagolni, mert magyarul lószart se ér, mint tudjuk másfél pipás eszement eszmefuttatásából."
Mivel Isten nem magyarul nyilatkozta ki a Bibliát, a magyar nyelvű Biblia csak egy fordítás értelmezés. Persze értened kell mit jelent, de az eredeti szöveget kell megtanulnod hiszen az Isten szava. Hihetetlen hogy keresztények még ezt sem képesek megérteni.
"Egyrészt lehet hogy nem is tudod hogy van ilyen a Bibliában de ugye ha memorizálod az egészet akkor ilyen nem fordulhat elő"
Ne beszélj mellé! Ha egy szöveg jelentésével pontosan tisztában vagyok, de nem tudom szó szerint, milyen pluszt jelentene hogy még külön be is magolom szóról szóra?
"Lett volna rá indok, hiszen a nagy konstantini fordulatnál olyan nagy bibliahiány volt, hogy a császár sajat pénzen rendelt az Egyháznak 50 Bibliát."
Ez vicces állítás... Mondok jobbat, Konstantin idején olyan nagy bibliahiány volt, hogy maga a Biblia se létezett. Egységes könyvként csak a 4. század végi kanonizáció óta van.
"Vagy a keresztények unalmasnak gondolták bemagolni a Bibliát?"
Szerintem inkább értelmetlennek. Keresztény szempontból az Ószövetség nagy része inkább csak érdekesség, nem fűződik szorosan a hithez. Pl miért tanulná meg egy keresztény mind a 613 ószövetségi tiltást, törvényt, előírást, ha ez csak a zsidókra vonatkozik?
De ha gondolod kérdező, te magold be nyugodtan, akár a 3 eredeti nyelven is.
"A szó szerinti memorizálás, recitálás pedig az Istenszolgálat része. Ezt írja a Biblia is"
Ilyet nem ír a Biblia.
"Persze értened kell mit jelent, de az eredeti szöveget kell megtanulnod hiszen az Isten szava."
Isten anyanyelve akkor most a héber, arámi vagy ógörög? Amúgy akkor a Korán bemagolása végképp felesleges, mert a kinyilatkoztatás nyelve ezek szerint nem az arab.
Mondjuk az eredeti kérdésem csak arra vonatkozik, hogy a Koránt lehet-e memorizálni, így az, hogy a kereszténység a saját szent könyvével csinált-e ilyet, már mellékes.
Köszönöm a normális válaszokat.
"Ne beszélj mellé! Ha egy szöveg jelentésével pontosan tisztában vagyok, de nem tudom szó szerint, milyen pluszt jelentene hogy még külön be is magolom szóról szóra?"
Nézd, én magyarul írtam le. Talán nem ez az anyanyelved? :) Mert azt látom hogy nem fogtad fel. Ha nem tanulod meg szó szerint nem is fogod tudni mit ír a Biblia. Szerinted ha elolvasod egyszer tudni fogod az egészet? Nyilván nem.
"Isten anyanyelve akkor most a héber, arámi vagy ógörög? Amúgy akkor a Korán bemagolása végképp felesleges, mert a kinyilatkoztatás nyelve ezek szerint nem az arab."
Te miről beszélsz? :) Nincs olyan hogy Isten anyanyelve. Az embereknek van anyanyelve. A kinyilatkoztatás pedig minden nép saját nyelvén történt és minden nép kapott kinyilatkoztatást valamikor.
"A kinyilatkoztatás pedig minden nép saját nyelvén történt és minden nép kapott kinyilatkoztatást valamikor."
Az jó, akkor nekünk a magyar kinyilatkoztatást kell megtalálni és azt bemagolni magyarul? Te miért egy idegen nép kinyilatkoztatását követed?
"Az jó, akkor nekünk a magyar kinyilatkoztatást kell megtalálni és azt bemagolni magyarul? Te miért egy idegen nép kinyilatkoztatását követed?"
Fel tudsz mutatni magyar nyelvű Isteni kinyilatkoztatást? Az iszlám szerint lehet hogy volt ilyen, de mára már biztosan nem maradt fenn. Ha abban az időben éltél volna akkor magyarul kellet hogy megtanuld. A Korán viszont megmaradt és most már az vonatkozik minden emberre. De ha a keresztény vagy zsidó vallást vesszük akkor is az van hogy azon a nyelven (héber, arámi, görög) kell megtanulnod mert az számít Isten szavának, nem a magyar fordítás.
"Ha nem tanulod meg szó szerint nem is fogod tudni mit ír a Biblia"
Miért ne tudnám? Ennek a mondatodnak semmi értelme nincs. Valamit tudni és valamit szó szerint bemagolni nem ugyanazt jelenti.
Például te szó szerint vissza tudod idézni az összes iskolai könyved minden szavát, vagy a te logikád szerint nem tudsz semmit sem még az általános iskolás anyagból sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!