Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehetséges az egész Koránt...

Lehetséges az egész Koránt memorizálni?

Figyelt kérdés
Olvastam itt többször, hogy ez történt. Dehát az rengeteg szöveg. Meg lehet szóról szóra tanulni az egészet?
2022. febr. 17. 12:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
100%
Szeretném jelezni, hogy én csupán annyit mondtam, hogy az egész Koránt memorizálni szerintem nem szükséges mindenkinek. Azt azonban NEM mondtam, hogy nem lenne szükséges hogy egy hívő muszlim szószerint tudjon idézni belőle ájákat. Hiszen ez többek között az imádkozáshoz is szükséges.
2022. febr. 17. 22:37
 32/76 anonim ***** válasza:
94%

"Nem parancsol ilyet?"

Nem hát. Megtagadja a felfogóképességed az "azon igék" és a "Biblia" fogalmak közti különbség?

2022. febr. 17. 22:38
 33/76 anonim ***** válasza:
5%
Azon igék a Biblia verseit jelenti. Te tudod azokat az igéket fejből vagy nem?
2022. febr. 17. 22:54
 34/76 anonim ***** válasza:
94%

És azt hitted hogy ez egyenlő a teljes Bibliával?

Vajon miért csak hazudozással tudsz érvelni? Ez elég sokat mondó :)

2022. febr. 17. 23:01
 35/76 anonim ***** válasza:
5%
Nem azt mondtam hogy egyenlő a teljes Bibliával. Az iszlámban sem kell kötelezően az egész Koránt memorizálni. Persze jó ha minnél többet tudunk. Itt viszont a keresztény válaszolók azt írták ez alapoból felesleges és értelmetlen.
2022. febr. 17. 23:18
 36/76 anonim ***** válasza:
94%

"Itt viszont a keresztény válaszolók azt írták ez alapoból felesleges és értelmetlen."

Akkor legközelebb mielőtt így leégeted magad, értelmezd is amit mások írnak! Ugyanis a teljes Bibliát megtanulni kívülről volt feleslegesnek és értelmetlennek nyilvánítva.

2022. febr. 17. 23:53
 37/76 anonim ***** válasza:
4%

"Ugyanis a teljes Bibliát megtanulni kívülről volt feleslegesnek és értelmetlennek nyilvánítva."

Keresztények szerint a Biblia Isten szava. Szóval te mint keresztény azt mondod Isten szavának memorizálása felesleges és értelmetlen?

2022. febr. 18. 10:10
 38/76 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok keresztény ugyan, de gondolkozz egy kicsit! Mivel lesz több az istened szava attól, hogy szó szerint beseggeled?
2022. febr. 18. 10:50
 39/76 anonim ***** válasza:
3%
Oké hogy nem vagy vallásos de azt gondolom csak felfogod hogy ha van egy Teremtő aki útmutatás küldött, jó dolog ha fejből tudod az egészet.
2022. febr. 18. 11:09
 40/76 anonim ***** válasza:
91%

"Oké hogy nem vagy vallásos de azt gondolom csak felfogod hogy ha van egy Teremtő aki útmutatás küldött, jó dolog ha fejből tudod az egészet"

Miért jó dolog? Az égvilágon semmi értelmét nem látom.

Szerintem ami fontos, az az, hogy pontosan ismerd az üzenetét, a tanításait. Annak semmi értelme hogy szó szerint memorizáld, csak feleslegesen elpazarolsz egy csomó időt ami semmi pluszt nem ad hozzá az istened üzenetéhez, és tölthetted volna olyasmivel is aminek haszna is van.

2022. febr. 18. 11:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!