Isten ott szúrta el az egész Teremtést, amikor az embert létrehozta. Egyetértetek ?
Ilyen undorító faj nincs még 1 a Földön. Kipusztítjuk a bolygót, ember embernek farkasa, lehordjuk a másik embert a sárga földig, megalázzuk, megvetjük a másikat,háborúk, népirtások, ember alkotta vírusok.
Ha csak növények, állatok lennének, ez a Föld sokkal békésebb hely lenne.
A dolgoknak az ember ad értéket. Ha nincs ember, akkor nincs, aki szépnek találná a világot.
A Teremtés könyve azt írja, hogy mikor Isten megteremtette az embert, látta, hogy az jó (sőt, nagyon jó). Én optimista vagyok az embert illetően, szerintem van az embernek egy tagadhatatlan nagyszerűsége. Szerintem fontos lenne, ha újra megtanulnánk azt, hogy az ember igenis lehet jó, és hogy nem egy veszett ügy. Egy kisgyermek szemébe sem mondod azt, hogy "de kár, hogy létezel".
Ez a fő bajom a progresszív mozgalmakkal, hogy egyszerre gondolják magukat a világ megváltójának, és teszik meg az emberiséget rákfenének. Persze valójában azért, mert ebben látják a hatalomhoz vezető utat, erkölcsi jogot formálni a kontrollra, és igazolni az ellenség kiirtását. Szerintem senkinek nincs joga az emberiséget kártevőnek tartani.
3: " Szerintem senkinek nincs joga az emberiséget kártevőnek tartani."
Pedig az embernél nagyobb sz@rláda nem létezik a Földön. Világháborúk, népirtás stb... Az állatok, növények nem tudnak így rombolni.
Az ember minden, csak nem jó. Egy baklövés Isten részéről..
Az ember valójában az egyik legbékésebb faj a földön. Csak nézd meg, hányan élünk egymás hegyén hátán, és a mennyiségünkhöz képest rettentő kevés a háborúskodás.
Legközelebbi emberszabású rokonaink sokkal aggresszívebben élik a mindennapjaikat. Az egyes törzsek gyakran háborúznak egymással, de még családon belül is gyakori hogy valami sértődésért vagy kajáért jól megverik egymást, akár agyon is.
És igen, az emberek között is akadnak aggresszív idióták, de elenyésző kisebbségben a normál vérmérsékletű emberekhez képest.
Nem is beszélve róla hogy az ember az egyetlen állatfaj aki felfogja a békét, mint fogalmat, és azért aktívan tesz. Ha nem létezne ember, többek között pont a békére való törekvés veszne el velünk. Az állat- és növényvilágban ugyanúgy jelen lenne a szünet nélküli kegyetlen küzdelem a túlélésért, a territóriumokért, az élelemért, a párosodási lehetőségekért, stb.
Neked se volt még macskád, mi?
Az állatok közül is sokan élvezik a vadászatot, a másik legyőzését, akár játékot a zsákmánnyal. A különbség annyi, hogy az állatokra fajra jellemzően általános ez a fajta élvezet, az emberek közül viszont sokakra már nem jellemző ez az ösztön.
Vagyis ebből a szempontból is lényegében békésebbek vagyunk igen sok állatfajnál.
7: Az állatok a túlélésért és ösztöneik kielégítéséért harcolnak, küzdenek. Az ember fifikás és a gonoszsághoz társul még nagyfokú intelligencia. Vagy te hallottál már olyat, hogy az állat manipulál, vagy megaláz valakit ?
Vagy hogy kinevet, megbecstelenít ? Az állatok nem rendelkeznek olyan szintű tudattal, mint az emberek és itt a kulcs ! Tehát az ember tudatosan gonosz és tudatosan kegyetlenkedik.
VAN OLYAN ember, aki tudatosan gonoszkodik. Mások meg nem.
Ilyen értelmetlen általánosításokkal természetesen a következtetéseid is értelmetlenek lesznek.
Nem mellesleg te azt hitted hogy az ember cselekedetei jellemzően nem ösztönből fakadnak? A cselekedeteid 99%-a minössze egy ösztön kielégítésére szolgál.
"Vagy te hallottál már olyat, hogy az állat manipulál, vagy megaláz valakit ?"
Mellesleg igen. Falkaállatok körében a hierarchia gyakran az alázaton alapul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!