Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehetséges az egész Koránt...

Lehetséges az egész Koránt memorizálni?

Figyelt kérdés
Olvastam itt többször, hogy ez történt. Dehát az rengeteg szöveg. Meg lehet szóról szóra tanulni az egészet?
2022. febr. 17. 12:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
0%
Egyrészt ha memorizálod akkor nyilván tudni is fogod és a gyakorlatban tudod alkalmazni. Másrészt az iszlám és a zsidó vallásban is az imák alatt többek között a Tóra illetve a Korán verseit kell recitálni tehát ezek megtanulása része az Istenszolgálatnak.
2022. febr. 18. 11:18
 42/76 anonim ***** válasza:
100%

Egyes versek megtanulása nem ugyanaz, mint az egész memorizálása.

Másrészt pedig ahhoz nem kell szó szerint memorizálni valamit, hogy tudd. Szóval kérdés, mégis mi pluszt ad hozzá ha valaki szó szerint vágja be az egészet?

2022. febr. 18. 11:25
 43/76 anonim ***** válasza:
0%

Látom nem sikerült felfognod. Megpróbálom másképpen. Vegyünk egy magyar törvénykönyvet. Ha te fejből tudod az egészet, a gyakorlatban is tudod alkalmazni. Ha nem tudod, előfordulhat hogy megszeged. Tehát jó ha tudod fejből igaz?

És ahogy mondtam a legtöbb vallásban a szövegek memorizálása az Istenszolgálat része.

2022. febr. 18. 11:34
 44/76 anonim ***** válasza:
94%

Neked nem sikerült felfognod.

Vegyünk egy példát! Az egyik keresztény parancsolat: Ne tégy hamis tanúbizonyságot! Ha én ezt nem szó szerint jegyezném meg, hanem úgy, hogy például ne tanúzz hamisan, abban hol a hiba? Mit adna hozzá, hogy én direkt, csak azért is az szóról szóra magolnám be?

2022. febr. 18. 11:41
 45/76 anonim ***** válasza:
81%

Nanana azt elfelejted, hogy mindezt héber, arámi és ógörög nyelven kell bemagolni, mert magyarul lószart se ér, mint tudjuk másfél pipás eszement eszmefuttatásából.

2022. febr. 18. 11:46
 46/76 A kérdező kommentje:

Amúgy a keresztényeknél volt valaki, aki nemorizálta a Bibliát? Lett volna rá indok, hiszen a nagy konstantini fordulatnál olyan nagy bibliahiány volt, hogy a császár sajat pénzen rendelt az Egyháznak 50 Bibliát.

Vagy a kereszténységnek nem volt annyira fontos a Biblia, hogy legalább néhány ember megtanulja, hogy ha valami történik, meglegyen a teljes szöveg?

2022. febr. 18. 12:06
 47/76 A kérdező kommentje:

A kereszténység Bibliája az ókoriban az LXX, illetve az Újszövetség volt. Elég lett volna azokat a szövegeket megtanulni, ami görög nyelvű. Persze az LXX és az Újszövetség nyelvezete között talán van különbség az időbeli különbség miatt, de mindkét szöveg görög.

De ha jól gondolom, egy keresztény sem memorizálta a Bibliának a görög szöveghagyományát sem.

2022. febr. 18. 12:11
 48/76 A kérdező kommentje:
Vagy a keresztények unalmasnak gondolták bemagolni a Bibliát?
2022. febr. 18. 12:13
 49/76 A kérdező kommentje:
Mindenesetre az, hogy a muszlimok memorizálták a saját szent könyvüket, elmondja az, hogy mennyire komolyan vették. A kereszténység viszont nem nemorizálta a Bibliát, ha jól tudom.
2022. febr. 18. 12:15
 50/76 anonim ***** válasza:
0%

"Neked nem sikerült felfognod.

Vegyünk egy példát! Az egyik keresztény parancsolat: Ne tégy hamis tanúbizonyságot! Ha én ezt nem szó szerint jegyezném meg, hanem úgy, hogy például ne tanúzz hamisan, abban hol a hiba? Mit adna hozzá, hogy én direkt, csak azért is az szóról szóra magolnám be?"

Egyrészt lehet hogy nem is tudod hogy van ilyen a Bibliában de ugye ha memorizálod az egészet akkor ilyen nem fordulhat elő. A szó szerinti memorizálás, recitálás pedig az Istenszolgálat része. Ezt írja a Biblia is. Rémlem sikerült felfogni már.

2022. febr. 18. 12:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!