Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehetséges az egész Koránt...

Lehetséges az egész Koránt memorizálni?

Figyelt kérdés
Olvastam itt többször, hogy ez történt. Dehát az rengeteg szöveg. Meg lehet szóról szóra tanulni az egészet?
2022. febr. 17. 12:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
81%

"Van olyan keresztény aki a teljes Bibliát tudja? Vagy legalább az Újszövetséget? És persze eredeti nyelven, tehát héber, arámi és ógörög nyelveken"

Mivel nincsenek rászorulva, és rengeteg belefektetett idő lenne, kb 0 hozadékkal, nem igazán.

2022. febr. 17. 19:24
 12/76 anonim ***** válasza:
94%

Miért kéne nem beszélt hol nyelveken ismerni? Ráadásul 3 külön nyelven? Nevetséges...

2022. febr. 17. 19:29
 13/76 anonim ***** válasza:
96%

Ezt keresztényként mondom. Biztosra veszem, hogy meglehet tanulni a teljes Koránt.

"És persze eredeti nyelven, tehát héber, arámi és ógörög nyelveken."

Semmi értelmét nem látom megtanulnia eredetei nyelven, ha nem érti az illető az eredeti nyelvet. Semmi haszna. Ez olyan személyeknek lehet érdekes kérdés, akik ismerik ezeket a nyelveket.

"Egy keresztény számára ez felfoghatatlan, de minden muszlim tud valamennyit idézni a Koránból"

Ez azért túlzás. Én is tudok idézni a Koránból, pedig rám csak rám ragadt egy-két szöveg olvasás közben. Sőt még arabul is tudok bizonyos szófordulatokat, mivel szintén rám ragadt hallgatás közben. És én még csak nem is vagyok muszlim, nem voltam erre motiválva, jó ha párszor hallgattam. Az arab szöveg memorizálást könnyíti az, hogy dallamosan, ritmusosan olvassák fel. Egy zene szövegét is könnyebben megjegyzi az ember, még ha külföldi is, mert a dallam, a ritmus, segíti a memorizálást.

A Bibliából meg nem csak én, hanem jó pár ember rajtam kívül is tud fejből idézni.

2022. febr. 17. 19:36
 14/76 anonim ***** válasza:

Amúgy a Korán esetében ez azért érdekes a muszlimoknak, mert tulajdonképpen csak az arab az igazi Korán. Az az isteni kinyilatkoztatás. Minden fordítás csak "magyarázata" az eredeti arab nyelven kinyilatkoztatott szövegnek.

Ezért fontos nekik az eredeti arab nyelv és tanulják meg még akkor is, ha tulajdonképpen nem értenek arabul. A hitvallást is arabul kell elmondaniuk, még akkor is, ha nem tudnak arabul.

2022. febr. 17. 19:44
 15/76 anonim ***** válasza:
95%

"#10 Miért kéne nem beszélt hol nyelveken ismerni? Ráadásul 3 külön nyelven? Nevetséges..."

Azért mert a saját gondolatvilágából és vallásából indul ki. Nekik csak az az "isteni szó", amit eredetileg kinyilatkoztatott Mohamed által. Hiszen azt tulajdonképpen maga Isten diktálta le Gabrielen keresztül Mohamednek arabul. Ezért van minden fordítás mellett ott az eredeti arab szöveg is, mert tulajdonképpen csak az arab szöveg a Korán.

2022. febr. 17. 19:50
 16/76 anonim ***** válasza:
0%

"Semmi értelmét nem látom megtanulnia eredetei nyelven, ha nem érti az illető az eredeti nyelvet. Semmi haszna. Ez olyan személyeknek lehet érdekes kérdés, akik ismerik ezeket a nyelveket."

Isten szavának megtanulása szerinted felesleges? Igazából a Biblia is előírja hogy memorizálni kell a szövegét:

Mózes 5. könyve, a törvény summája 6:6 Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt,

Mózes 5. könyve, a törvény summája 11:18 Vegyétek azért a szívetekre és lelketekre ezeket az igéket, kössétek jelül a kezetekre, és legyenek fejdíszként a homlokotokon. Tanítsátok meg ezeket a fiaitoknak is,

Azt írja tanuld meg a verseket, ismételgesd és tanítsd meg a gyerekeidnek.

2022. febr. 17. 19:51
 17/76 anonim ***** válasza:
100%

"Isten szavának megtanulása szerinted felesleges? Igazából a Biblia is előírja hogy memorizálni kell a szövegét:"

#12 látod? Előre megírtam, ugye?

Teljesen más a gondolkodás módja...

2022. febr. 17. 19:55
 18/76 anonim ***** válasza:
100%

"Azt írja tanuld meg a verseket, ismételgesd és tanítsd meg a gyerekeidnek."

De nem ész nélkül az egészet, vagy olvasni se tudsz?

"amelyeket ma parancsolok neked"

Ha pedig elolvasod, ez sem a teljes törvénykönyv, hanem az Isten iránti szeretet törvénye csak... Ennyire szánalmas ne legyél.

"Nekik csak az az "isteni szó", amit eredetileg kinyilatkoztatott Mohamed által. Hiszen azt tulajdonképpen maga Isten diktálta le Gabrielen keresztül Mohamednek arabul."

Ez amúgy azért is vicces, mert az a szöveg nincs meg, amit állítólagosan diktált Allah. Hanem különféle olvasatok vannak és voltak.

2022. febr. 17. 20:01
 19/76 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem akikről szó van, azok nem számoltak be arról, hogy mennyi idő alatt történt. Lehet, hogy 12 évig tanulták, naponta több órában.
2022. febr. 17. 20:03
 20/76 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg szöveg, cserébe könnyen recitálható, ritmizálható, és ismétlődések is vannak benne, ami megkönnyíti a tanulást.
2022. febr. 17. 20:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!