Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehetséges az egész Koránt...

Lehetséges az egész Koránt memorizálni?

Figyelt kérdés
Olvastam itt többször, hogy ez történt. Dehát az rengeteg szöveg. Meg lehet szóról szóra tanulni az egészet?
2022. febr. 17. 12:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
100%

"Isten szavának megtanulása szerinted felesleges?"

Ha megvan leírva, és tudok olvasni, akkor eléggé. Semmi pluszt nem ad hozzá ha fejből mondom ugyanazt a szöveget.

2022. febr. 17. 20:37
 22/76 anonim ***** válasza:
0%

"#12 látod? Előre megírtam, ugye?

Teljesen más a gondolkodás módja..."

Azt írja tanuld meg és tanítsd meg a gyerekeidnek. Szerintem ez elég egyértelmű. Szerinted nem ezt jelenti? Hát mit? Hogy a kis pista által fordított magyar szövegből tanulj meg egy két mondatot? :)

2022. febr. 17. 21:00
 23/76 anonim ***** válasza:
1%

"De nem ész nélkül az egészet, vagy olvasni se tudsz?"

Te mennyit tanultál meg az eredeti héber, arámi és görög szövegből, ha már okoskodsz? Ja hogy semmit :)

"Ez amúgy azért is vicces, mert az a szöveg nincs meg, amit állítólagosan diktált Allah. Hanem különféle olvasatok vannak és voltak."

Ez persze nem igaz. A Biblia az amiből nincs meg az eredeti.

2022. febr. 17. 21:03
 24/76 anonim ***** válasza:
0%

"Ha megvan leírva, és tudok olvasni, akkor eléggé. Semmi pluszt nem ad hozzá ha fejből mondom ugyanazt a szöveget."

Jól értem? Akkor Isten feleslegesen parancsolta hogy tanuld meg? Gondolod hogy te jobban tudod mi jó neked mint Isten? :) Ez azért elég szánalmas. Nekem kell magyaráznom keresztényeknek hogy nem ártana betartani amit a szent könyvük ír :))))

2022. febr. 17. 21:05
 25/76 anonim ***** válasza:
100%

Igen lehetséges ! És nagyon sokan meg is teszik, nagy hagyománya van ennek az Iszlám világban.

Külföldi fórumokon is szoktam látni, ahogy oklevelet vesznek át fiatalok jutalmul, amiért elejétől a végéig memorizálták a Kegyes Koránt. Persze az igazi jutalmuk Allahnál van.

Szerintem ez egy nagyon szép dolog, mindenesetre azt gondolom, hogy ennek mindenképpen belső késztetésre önként kell történnie, sosem erőltetném a gyerekeimnek.

Egyébként természetesen már van erre kialakult módszer, hogyan milyen sorrendben érdemes megtanulni az egyes ájákat, hogy a tanulás végére összeálljon a teljes egész. Mashallah !

2022. febr. 17. 21:17
 26/76 anonim ***** válasza:
17%

"Szerintem ez egy nagyon szép dolog, mindenesetre azt gondolom, hogy ennek mindenképpen belső késztetésre önként kell történnie, sosem erőltetném a gyerekeimnek."

Abdullah testvérem, ők ezt nem értik. Látod, megmutattam nekik hogy a Biblia szerint is Isten azt parancsolja, tanuljátok meg és tanítsátok meg a gyerkeiteknek, erre a keresztényeknek az a reakciója hogy felesleges, értelmetlen.

2022. febr. 17. 21:25
 27/76 anonim ***** válasza:
91%

"Jól értem? Akkor Isten feleslegesen parancsolta hogy tanuld meg?"

Nem azt parancsolta, hogy a Bibliát tanulja meg kívülről akárki is. Ha ennyire nem tudsz szöveget értelmezni, minek mész bele egy vitába, amit úgyis elbuksz?

2022. febr. 17. 21:28
 28/76 anonim ***** válasza:
50%

"Abdullah testvérem, ők ezt nem értik. Látod, megmutattam nekik hogy a Biblia szerint is Isten azt parancsolja, tanuljátok meg és tanítsátok meg a gyerkeiteknek, erre a keresztényeknek az a reakciója hogy felesleges, értelmetlen."

Nem támasztanék ilyen elvárást a gyerekeim felé, de az egyértelmű hogy a Korán memorizálása erényes cselekedet !

És ha belegondolunk, ha valaki fejből tudja a teljes Koránt, akkor azt bármikor idézni és tanítani is tudja másoknak (hiszen nyílván érti is amit megtanult), szóval ez mindenki számára kegyes cselekedet.

2022. febr. 17. 21:32
 29/76 anonim ***** válasza:
94%

Nem parancsol ilyet a Biblia, neked minden állításod hazugság, te ősi kígyó.

2022. febr. 17. 22:16
 30/76 anonim ***** válasza:
4%

"Nem parancsol ilyet a Biblia, neked minden állításod hazugság, te ősi kígyó."

Nem parancsol ilyet? :) Akkor ez mi:

Mózes 5. könyve, a törvény summája 6:6 Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt,

Mózes 5. könyve, a törvény summája 11:18 Vegyétek azért a szívetekre és lelketekre ezeket az igéket, kössétek jelül a kezetekre, és legyenek fejdíszként a homlokotokon. Tanítsátok meg ezeket a fiaitoknak is,

Ahogy mondtam, keresztények a saját Bibliájukat is megtagadják ha érdekük úgy kívánja. A zsidók egyébként betartják. Megtanulják az Ószövetség verseit és azokat recitálják az imák alatt.

2022. febr. 17. 22:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!