Lehetséges az egész Koránt memorizálni?
"Isten szavának megtanulása szerinted felesleges?"
Ha megvan leírva, és tudok olvasni, akkor eléggé. Semmi pluszt nem ad hozzá ha fejből mondom ugyanazt a szöveget.
"#12 látod? Előre megírtam, ugye?
Teljesen más a gondolkodás módja..."
Azt írja tanuld meg és tanítsd meg a gyerekeidnek. Szerintem ez elég egyértelmű. Szerinted nem ezt jelenti? Hát mit? Hogy a kis pista által fordított magyar szövegből tanulj meg egy két mondatot? :)
"De nem ész nélkül az egészet, vagy olvasni se tudsz?"
Te mennyit tanultál meg az eredeti héber, arámi és görög szövegből, ha már okoskodsz? Ja hogy semmit :)
"Ez amúgy azért is vicces, mert az a szöveg nincs meg, amit állítólagosan diktált Allah. Hanem különféle olvasatok vannak és voltak."
Ez persze nem igaz. A Biblia az amiből nincs meg az eredeti.
"Ha megvan leírva, és tudok olvasni, akkor eléggé. Semmi pluszt nem ad hozzá ha fejből mondom ugyanazt a szöveget."
Jól értem? Akkor Isten feleslegesen parancsolta hogy tanuld meg? Gondolod hogy te jobban tudod mi jó neked mint Isten? :) Ez azért elég szánalmas. Nekem kell magyaráznom keresztényeknek hogy nem ártana betartani amit a szent könyvük ír :))))
Igen lehetséges ! És nagyon sokan meg is teszik, nagy hagyománya van ennek az Iszlám világban.
Külföldi fórumokon is szoktam látni, ahogy oklevelet vesznek át fiatalok jutalmul, amiért elejétől a végéig memorizálták a Kegyes Koránt. Persze az igazi jutalmuk Allahnál van.
Szerintem ez egy nagyon szép dolog, mindenesetre azt gondolom, hogy ennek mindenképpen belső késztetésre önként kell történnie, sosem erőltetném a gyerekeimnek.
Egyébként természetesen már van erre kialakult módszer, hogyan milyen sorrendben érdemes megtanulni az egyes ájákat, hogy a tanulás végére összeálljon a teljes egész. Mashallah !
"Szerintem ez egy nagyon szép dolog, mindenesetre azt gondolom, hogy ennek mindenképpen belső késztetésre önként kell történnie, sosem erőltetném a gyerekeimnek."
Abdullah testvérem, ők ezt nem értik. Látod, megmutattam nekik hogy a Biblia szerint is Isten azt parancsolja, tanuljátok meg és tanítsátok meg a gyerkeiteknek, erre a keresztényeknek az a reakciója hogy felesleges, értelmetlen.
"Jól értem? Akkor Isten feleslegesen parancsolta hogy tanuld meg?"
Nem azt parancsolta, hogy a Bibliát tanulja meg kívülről akárki is. Ha ennyire nem tudsz szöveget értelmezni, minek mész bele egy vitába, amit úgyis elbuksz?
"Abdullah testvérem, ők ezt nem értik. Látod, megmutattam nekik hogy a Biblia szerint is Isten azt parancsolja, tanuljátok meg és tanítsátok meg a gyerkeiteknek, erre a keresztényeknek az a reakciója hogy felesleges, értelmetlen."
Nem támasztanék ilyen elvárást a gyerekeim felé, de az egyértelmű hogy a Korán memorizálása erényes cselekedet !
És ha belegondolunk, ha valaki fejből tudja a teljes Koránt, akkor azt bármikor idézni és tanítani is tudja másoknak (hiszen nyílván érti is amit megtanult), szóval ez mindenki számára kegyes cselekedet.
Nem parancsol ilyet a Biblia, neked minden állításod hazugság, te ősi kígyó.
"Nem parancsol ilyet a Biblia, neked minden állításod hazugság, te ősi kígyó."
Nem parancsol ilyet? :) Akkor ez mi:
Mózes 5. könyve, a törvény summája 6:6 Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt,
Mózes 5. könyve, a törvény summája 11:18 Vegyétek azért a szívetekre és lelketekre ezeket az igéket, kössétek jelül a kezetekre, és legyenek fejdíszként a homlokotokon. Tanítsátok meg ezeket a fiaitoknak is,
Ahogy mondtam, keresztények a saját Bibliájukat is megtagadják ha érdekük úgy kívánja. A zsidók egyébként betartják. Megtanulják az Ószövetség verseit és azokat recitálják az imák alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!