Isten nem létezik, ugye?
#8 vagyok.
#42 zolitech pont így látom én is.
Az sem véletlen szerintem, hogy az ember a föld minden pontján, mindig is hitt valami Istenben.
Az sem véletlen, hogy ha már semmilyen vígaszunk, reményünk nincsen, az ember, még a legmegrögzöttebb ateista is ilyenkor Isten felé fordul.
Az ember mindig is kereste Istent.
Zolitech!
1, "túl tökéletes, hogy csak a "véletlen" ..."
A pohár alakja is túl tökéletes, mert pontosan illeszkedik a vízhez, amit beletöltöttek.
Vagy mégse, ... talán a víz veszi fel a pohár alakját?!
Mindaz amit felsoroltál, ELŐFELTÉTEL volt, AMI lehetővé tette az élet kialakulását.
" a levegő összetétele.. "
Na ezen aztán jót nevettem!
Tudod milyen volt az ősi Föld légköre és hőmérséklete???
Egy percig sem éltél volna benne!
Tudod, nem a farok csóválja a kutyát.
Nem a Föld lett pont jóra teremtve, hanem az élet alakult olyan módon, hogy a lehetőségekhez igazodott, kitöltve a rendelkezésére álló teret.
"De az emberi test müködése is nem a véletlen műve..."
Persze, hogy nem (vagyis annak is van benne szerepe, de ez messze vezet).
Az evolúció alakította és alakítja ma is folyamatosan át az élőlényeket.
Nem véletlen, hogy a genetika tökéletesen fel tudja rajzolni a fajok fejlődésének menetét, kimutatva az elágazásokat és a rokonsági fokokat az egyes élőlények között.
Amúgy az emberi test sok minden, csak nem tökéletes. Egy éppen csak működő fércmunka, tele tervezési hibákkal.
43-as!
" még a legmegrögzöttebb ateista is ilyenkor Isten felé fordul."
Ezt a butaságot honnan vetted?
Hány ateistát kérdeztél meg halála előtt?
Ahogy te elképzeled, biztos nem létezik.
De ahhoz képest elég sok kérdés és válasz érkezik itt vele kapcsolatban...
A szervezett vallások istenei nem létezhetnek, túl sok az ellentmondás. Az emberiségnek több ezer istene volt már a történelem során és egyre sincs bizonyíték szavakon kívül.
Az, hogy létezik-e valamilyen teremtő isten, nem tudhatjuk és amíg ő ki nem nyilatkoztatja magát minden egyes ember számára, nem is érdemes foglalkozni vele.
#8 Teljesen egyetèrtek azzal amit írtàl.
#44 Nem hiszek az evolúcióban, mert szàmomra nem megfelelö èrvelès, hogy minden vàltozàst a "több milliàrd èvvel" magyaràz. Ha Pl. összehordok egy helyre vasat üveget olajat bört, mindenfèle anyagot ès jó sokàig vàrok akkor egyszer csak lesz belöle egy Caddilac?
Magàtol nincs semmi vàltozàs, kell lennie mögötte tudàssal rendelkezö akaratnak ès programnak ami működik is.
Csak a vèlemènyemet írtam le ès elfogadom, hogy te màskènt gondolod, nem nevettem rajta, a suliban anno nekem is ezt tanítottàk! Szerintem mindenkinek a vèlemènyèt tiszteletben kell tartani ebben a tèmàban, mindenki úgy gondolhatja ahogy akarja.
"hogy minden vàltozàst a "több milliàrd èvvel" magyaràz."
A változást senki sem az idővel magyarázza. A változást értelemszerűen az evolúció három mozgatórugója, a reprodukció, a variáció és a szelekció hármasa okozza.
"Ha Pl. összehordok egy helyre vasat üveget olajat bört, mindenfèle anyagot ès jó sokàig vàrok akkor egyszer csak lesz belöle egy Caddilac?"
Ha az összehordott anyagod teljesíti az előbbi három feltételt (és feltételezve hogy a Cadillac-szerűség szelekciós előnyt jelent), akkor igen, előbb-utóbb az lenne belőle. Csak ugye a valóságban mesterséges tárgyak amik nem mutatnak életjelenségeket, értelemszerűen nem is fognak úgy viselkedni mintha élő szervezetek lennének.
"Magàtol nincs semmi vàltozàs, kell lennie mögötte tudàssal rendelkezö akaratnak ès programnak ami működik is."
A természetben eddig minden valaha is megfigyelt változás magától történt.
" Nem hiszek az evolúcióban,"
Nem is kell, attól az még működik.
Az evulucio működik, te bolond Fogalmad sincs miről magyarázol
"Igen ha osszehordasz mindenféle anyagot abból lehet építeni cedilec-et, de az anyagok és az élőlények telepítése is más szerkezetileg, biológiailag sötét
A gyapjas mamutot próbálják, a hulladekfa és egyebek mikor kell életre? Nem csak az idővel magyarázzák, hanem folyamatokkal "ősrobbanás stb" Ha a vasat összegyűjtöd azon is végbemegy folyamat "rozsdásodik, korodáció"
Na értitek miért magyaráz hülyeseget az aki nem hisz az evulucióban, ennyi a lényeg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!