Isten nem létezik, ugye?
"Ezt a kijelentést mire alapozod? Ha létezik pont a szeretet Istene kell hogy legyen. Az pedig Jézus. Gyanús vagy, hogy pont őt zárod ki. Nem vagy, judeai, vagy muzulmán. Azok ilyenek."
Arra alapozom, hogy a kereszténységet jól ismerem (még prédikáltam is a gyülekezetemben), és meggyőződtem arról a tapasztalataim és az összegyűjtött információim alapján, hogy az egész nem igaz. A Biblia csak egy ellentmondásos meseköny, ami vitatható. JHVH-nak semmi köze nincs a szeretethez, mert egy kegyetlen alak, aki még azt is elvárta a neki való hűség jeleként, hogy a hívei a szeretteiket megöljék (2Móz 32,27-29). Ehhez hasonló kegyetlenségek vannak JHVH számláján. Jézus - ha létezett egyáltalán - nem világos, hogy milyen ember volt. Úgy gondolom, hogy legendák tapadtak a személyéhez, mint ahogyan például Nagy Sándor esetében is történt.
Ne legyek neked gyanús, mert a zsidó és az iszlám vallást sem tartom igaznak, de akkor nyíltabban mondom: az ábrahámita vallások közül szerintem egyik sem igaz. Egyik sem.
*volt gyülekezetemben.
Hogy pontosabb legyek.
14/23? A létező világ mire utal ráadásul te írod paraszt mondon, hogy buta majom
-Kérdés :Hallottál - e földrajz, biológiából és abból kiszámíthatod, hogy úgy alakult - e ki a Föld bolygó ahogy a Biblia alatamasztja
Válasz :Nem úgy alakult ki, tehát a buta majom nem én vagyok
"Kérdés :Hallottál - e földrajz, biológiából és abból kiszámíthatod, hogy úgy alakult - e ki a Föld bolygó ahogy a Biblia alatamasztja"
Bár nem tőlem kérdezted, de én erre válaszolnék.
A természettudomány cáfolta a nagy bummot, egyelőre a bibliai teremtéstörténet, ami áll és nem cáfolható. Baraminológia foglalkozik ezzel. A tankönyvek még a materialista dogmák szerint készülnek, de már cáfolva van. USA-ban már sok helyen oktatják a teremtést is, illetve a kreacionizmust.
Például az evolúció is már megbukott, de még mindig benne van a tankönyvekben. Idővel fog csak kikopni, még túl erős a materialista lobbi
"Szerintem ez nem igaz utolsó! Csak részben!"
Melyik részére gondolsz?
"Az evulucio is már megbukott, nem, nem bukott"
A materialista körökben. De a tudós társadalom már nem fogadja el, csak akik még ebből élnek, de ők sem tudják bizonyítani, illetve természettudományosan cáfolva van az evolúció. Itt nézz körül, ha érdekel a téma: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!