Hogyan bizonyítanád be, hogy Isten nem létezik?
Valaminek a nem-letezeset nem kell bebizonyitani. A bizonyitas azt terheli, aki azt allitja hogy letezik. Amig nincs ra bizonyitek, addig csak felteves.
A masodik kerdesedet nem tudom ertelmezni.
Valaminek a nem létezését, valaminek a meg nem történtét nem lehet bizonyítani, ezt mnár az ókorban is felismerték és alkalmazták a római jogban - a modern jogrendnek is ez az egyik alapja.
És mi az, hogy hiteles keresztény? Felvett egyházi hitelt, vagy hitelesítette a helyi jegyző?
Hogyan bizonyitanam?
Valakinek minden bizonyutja a letet. A termeszet csodai a fizikai osszefuggesek megfoghatatlanul egyszeru es egyben oszetett jellege . Aki kozeledik a hit fele egyszeriben mindenben talal megerositest.
Aki nem akar hinni annak minden tervezettsegre utalo jel a vilagegyetemben csupan logikus kovetkezmeny marad.
Ha ahogy a kerdes hangzasabol merem kovetkeztetni nem is tud valaki azonosulni a hivok eszmeivel. Azert tartsatok szem elott h sok felfedezo ujito tudos is a teremtes elvere alapozott
Kedves elvakult keresztény!
A kérdés isten NEM LÉTÉNEK bizonyítására vonatkozott.
Mellesleg lehet, hogy a vallásban elég bizonyíték a tudatlanság (nem értem, tehát csoda, tehát isten műve), de ez ettől még semmivel nem több, mint blabla.
Sokan próbaljaák bizonyítani, hogy Isten nem létezik, az egész evolúció-elmélet is erre való torekves, ami valójában nem több, mint egy vallás, mert semmi bizonyíték nincs rá, megis tanítják. Isten létére sokkal több bizonyíték van. nem a szeretetére, csupán a létére. Ehhez hinni sem kell. ha valaki meg akarja ismerni Őt, ahhoz már kell.
Mindazonáltal valóban nincs szükség egy nem létező dolog bizonyÍtásara, ellenben ellenbizonyítani szükséges, ha az állítás már megszületett, méghozza bizonyítékokkal.
Tévedés több szempontból is.
Először is az evolúció-"elmélet" nem egy kísérlet isten nemlétének bizonyítására. Az evolúció-"elmélet" a tudományos magyarázata az élet kifejlődésének. Nem azért "találták ki", hogy a hívőknek betegyenek.
Hogy valójában nem több, mint egy vallás? Kérlek, a fizika, a matematika, a biológia, a kémia mind-mind kísérletileg bizonyítható, illetve megismételhető tényeken alapul. Ellentétben a vallásokkal, amik minden kézzelfogható bizonyíték nélkül mondják azt, hogy ők maguk a biznyíték valamire.
"Isten létére sokkal több bizonyíték van." Nincs. Egy picike darab sincs. Nem tudsz mutatni. De itt és most megkérlek, ha tudod bizonyítani, tedd meg. Én agnosztikus vagyok: meggyőzhetsz, ha tudsz, de csak érvekkel.
Az nem érv, hogy te hiszel istenben. Az sem érv, hogy sokan hisznek benne. Az sem, hogy nem érted a biológiát, ezért biztos, hogy isten műve.
"Mindazonáltal valóban nincs szükség egy nem létező dolog bizonyÍtásara, ellenben ellenbizonyítani szükséges, ha az állítás már megszületett, méghozza bizonyítékokkal."
Nosza, akkor állj neki és bizonyítsd, hogy létezik isten. Lehetőleg külön térj ki arra, hogy melyik vallás melyik istene az, amelyikre gondolsz, mert ugye elég sok van.
Szia. Örülök, hogy érdeklődsz. Kérlek, olvasd el ezt a rövidebb elmélkedést, természetesen ez még nem egy tudományos könyv, olyan is van, tudok neked ajánlani, de azért ez is elgondolkodtató lehet számodra.
Én azt vallom, hogy hiszem ha látom, és én még ugyan nem láttam!
Arról nem is beszélve, hogy miért indirekt módon közelítjük meg ezt a kérdést?
Miért azt kell bizonyítani, hogy nem létezik?
Bizonyítsa valaki az ellenkezőjét, hogy létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!