Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vajon mekkora lenne az ateistá...

Molnarmarcell21 kérdése:

Vajon mekkora lenne az ateisták:vallásosak aránya, ha minden ember beleásná magát a témába?

Figyelt kérdés

Egyfelől ott van egy csomó, magát vallásosnak tartó ember, akinek ez inkább kulturális örökség és fingja sincs a saját vallásáról vagy csak nagyon felületesen ismeri vagy teljesen félreértelmezni. Rengeteg kérdésen látni lehet ezt.

Másfelől vannak ateisták, akik szellemesen azt állítják, épp azért lettek ateisták, mert olvasták az adott szentírást, de az ő kérdéseiken, érveiken szintén látni, hogy nagyon felületes, hallomásból származó ismereteik vannak és valószínűleg sosem álltak neki kellő nyitottsággal átolvasni azt, amit kritizálnak.

Tehát mindkét oldalon az ismerethiányt érzem jellemzőnek. Vajon hány vallásos gondolná azt egy elemző olvasás után, hogy ez bizony hülyeség? És vajon hány ateista értené meg, hogy a vallás világleírása egy komplex és mély rendszer?

A legutóbbi népszámláláson a magyarok 54%-a tartozott valamely egyházhoz.

2021. aug. 21. 08:27
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
40%

38

Nem baj, csak nekem nem logikus. Olyan hasonló élményre vágyik, ami miatt lenézi a keresztényeket.

Milyen kérdésekre gondolsz?

2021. aug. 27. 21:11
 42/43 anonim ***** válasza:
44%

39

De már leírtam párszor, hogy senkire nem kényszerítek semmit, a vallás mint téma, szinte szóba sem kerül, ha igen, annak az eredménye maga a feltett kérdésem. Ez mégis honnan jön elő, hogy én erőltetek valakire valamit? Vagy már itt téríteni kezdtem, csak nem tudok róla? Áruld már el, mert most már kíváncsi vagyok.

2021. aug. 27. 21:16
 43/43 anonim ***** válasza:
38%

40

Jobb ha elolvasod megint, mert ezek szerint nem értetted meg. Ez viszont sok mindent megmagyaráz.

2021. aug. 27. 21:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!