Vajon mekkora lenne az ateisták:vallásosak aránya, ha minden ember beleásná magát a témába?
Egyfelől ott van egy csomó, magát vallásosnak tartó ember, akinek ez inkább kulturális örökség és fingja sincs a saját vallásáról vagy csak nagyon felületesen ismeri vagy teljesen félreértelmezni. Rengeteg kérdésen látni lehet ezt.
Másfelől vannak ateisták, akik szellemesen azt állítják, épp azért lettek ateisták, mert olvasták az adott szentírást, de az ő kérdéseiken, érveiken szintén látni, hogy nagyon felületes, hallomásból származó ismereteik vannak és valószínűleg sosem álltak neki kellő nyitottsággal átolvasni azt, amit kritizálnak.
Tehát mindkét oldalon az ismerethiányt érzem jellemzőnek. Vajon hány vallásos gondolná azt egy elemző olvasás után, hogy ez bizony hülyeség? És vajon hány ateista értené meg, hogy a vallás világleírása egy komplex és mély rendszer?
A legutóbbi népszámláláson a magyarok 54%-a tartozott valamely egyházhoz.
Nem, nem.
Nagyon nem mindegy, hogy valaki hinni AKAR - csak éppen most megutálta az istenét, ezért veszekszik vele - vagy pedig nem tud hinni.
Ég és föld!
Ez a olyan nagy hülyeség!
Egy ateista embernek miért kéne ismernie a szentirást ahoz hogy tagadja a saját valásodon kivül te is tagadod az öszes töbit ugy hogy valoszinüleg nem ismered.
A Bibliát a tagadásához, hibáinak felismeréséhez és kritizálásához ismerned kell, mert különben alaptalan az érvelésed.
Ateista (istenben nem hívő) lehetsz a Biblia ismerete nélkül is.
Sőt, én találkoztam olyan vallásossal aki azt mondta, hogy nem hisz Istenben.
Ez a legnagyobb hülyeség, amit ma hallottam. Nem érzed az ellentmondást a dologban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!