Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vajon mekkora lenne az ateistá...

Molnarmarcell21 kérdése:

Vajon mekkora lenne az ateisták:vallásosak aránya, ha minden ember beleásná magát a témába?

Figyelt kérdés

Egyfelől ott van egy csomó, magát vallásosnak tartó ember, akinek ez inkább kulturális örökség és fingja sincs a saját vallásáról vagy csak nagyon felületesen ismeri vagy teljesen félreértelmezni. Rengeteg kérdésen látni lehet ezt.

Másfelől vannak ateisták, akik szellemesen azt állítják, épp azért lettek ateisták, mert olvasták az adott szentírást, de az ő kérdéseiken, érveiken szintén látni, hogy nagyon felületes, hallomásból származó ismereteik vannak és valószínűleg sosem álltak neki kellő nyitottsággal átolvasni azt, amit kritizálnak.

Tehát mindkét oldalon az ismerethiányt érzem jellemzőnek. Vajon hány vallásos gondolná azt egy elemző olvasás után, hogy ez bizony hülyeség? És vajon hány ateista értené meg, hogy a vallás világleírása egy komplex és mély rendszer?

A legutóbbi népszámláláson a magyarok 54%-a tartozott valamely egyházhoz.

2021. aug. 21. 08:27
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem.

Nagyon nem mindegy, hogy valaki hinni AKAR - csak éppen most megutálta az istenét, ezért veszekszik vele - vagy pedig nem tud hinni.

Ég és föld!

2021. aug. 23. 15:35
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Ez a olyan nagy hülyeség!

Egy ateista embernek miért kéne ismernie a szentirást ahoz hogy tagadja a saját valásodon kivül te is tagadod az öszes töbit ugy hogy valoszinüleg nem ismered.

2021. aug. 23. 16:08
 23/43 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

A Bibliát a tagadásához, hibáinak felismeréséhez és kritizálásához ismerned kell, mert különben alaptalan az érvelésed.

Ateista (istenben nem hívő) lehetsz a Biblia ismerete nélkül is.

2021. aug. 23. 18:19
 24/43 anonim ***** válasza:
88%
Az alap gond hogy minden vallás másképpen írja le Istent és annak törvényeit. Ez már eleve egy hatalmas ellentmondás. Akkor melyik Isten igaz, ill. melyik leírás vagy "szent" könyv valós? Létezik több egymástól független, különböző törvényekkel rendelkező Isten? Vagy az egész egy hatalmas hazugság? A másik hogy a vallásfanatikus keresztények nagy részzének halvány fogalmuk sincs a többi vallásról. Azt hiszik a keresztény Isten az alfa és az omega. :-)
2021. aug. 23. 18:40
 25/43 anonim ***** válasza:
Sajnos olyan válasz lehetőség nincsen, hogy se vallásos, se ateista nem lesz. Ugyanis a vallás és a hit nem ugyanaz. Sőt, én találkoztam olyan vallásossal aki azt mondta, hogy nem hisz Istenben. Ergo nem kell hinned, hogy vallásos legyél, és nem kell vallásosnak lenned ahhoz, hogy legyen hited.
2021. aug. 24. 03:27
 26/43 Godaime ***** válasza:
57%

Sőt, én találkoztam olyan vallásossal aki azt mondta, hogy nem hisz Istenben.

Ez a legnagyobb hülyeség, amit ma hallottam. Nem érzed az ellentmondást a dologban?

2021. aug. 24. 10:57
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon sok ember csak hagyománybol hisz istenben és belese gondol a másik oldalba.
2021. aug. 24. 15:26
 28/43 anonim ***** válasza:
#26 Pont ez az, hogy neki kellett volna éreznie. Mi értelme van hagyományból eljárnia templomba, meg imádkoznia ha az egésznek az alapját sem fogadja el?
2021. aug. 24. 22:33
 29/43 anonim ***** válasza:
100%
A hagyomány és az elvárás nagyon erős dolgok.
2021. aug. 24. 22:57
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
#29 Az igaz. De ma már nem kötelező vallásosnak lenni. Persze más az, ha pszihológiai hadviselést folytatnak ellene. Például elveszti a családját, ha felhagy a vallással. JT-k ennek nagy mesterei.
2021. aug. 25. 02:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!