Kedves ateisták, szerintetek létezik 'Személyes Én' -a tudaton kívül?
Továbbá ha szerintetek nem, akkor mi alapján vagytok biztosak a gondolataitokban ill. érzéseitekben?
Mi az a határmezsgye, ahol ketté válik a tudat az szabad akarattól ill. érzésektől a puszta koponyán belül, ha nincs szív?
-----------------
Ha valaki kérdezné, hogy én mi alapján rendszerezem magamat az életben, azt mondanám hogy hitem szerint (ill. személyes meggyőződéseim szerint), az ember 4 fő részből áll:
- van lelkem (érzések)
- van testem (lol)
- van szellemem (mentális tevékenységek)
- ill. van 'Személyes Énem' (szabad akarat)
Így aztán nekem könnyű dolgom van ilyen kérdések terén mondhatni...
De kíváncsi lennék arra is, hogy ti, hogy működtök :)
Kicsit pontosítsuk a kérdést:
1: Létezik-e szabad akarat?
2: Létezik-e a testedtől független lélek?
Melyiket kérdezed?
szerintük dehogy van... a "tudat" az a hidrogénatomok felszerveződésének következtében létrejött szerencsés effektus.
így a hidrogénnek van szabad akarata, ami játékként mozgatja, motiválja az embert
A 72%-os minden kérdést a szabad akarat felé terel, szerintem töröltesd a válaszát, mert ő minden nap csak azt a hat mondatot tudja idézni, amit szokott, ezért terelne el, mert a többire nem tud válaszolni.
Utána meg elkezdi keverni a szabad akaratot a cselekvés szabadságával, majd figyeljétek meg:)
Pl. ha nem tudok repülni, nincs szabad akaratom. Tehát szerinte ha nem tudok repülni, akkor nem is akarok repülni:)
És hasonló marhaságok...
Legutóbb tegnap vitatkozott erről:)
Én mondjuk azt mondanám, hogy mindenki a saját nevében nyilatkozzon.
Főleg egy bigott fanatikus vallásos gyűlölködőnek javasolnám ezt.
Amúgy nem igaz, amit írtál.
@3
Akkor óvatosan kérdező, ki tudja kibe futhatsz bele. :D
Tapasztalat.
Mindjárt kezdenek majd elfajulni a dolgok.
valamelyik kategóriába csak beletartozom:))
akkor az ember:
test-lélek-szellem.
Éntudata van.
Az "én" nem azonosa a testtel, lélekkel, szellemmel.
Az "én" csak az "én"-nel azonos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!