Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták, szerintetek...

Kedves ateisták, szerintetek létezik 'Személyes Én' -a tudaton kívül?

Figyelt kérdés

Továbbá ha szerintetek nem, akkor mi alapján vagytok biztosak a gondolataitokban ill. érzéseitekben?

Mi az a határmezsgye, ahol ketté válik a tudat az szabad akarattól ill. érzésektől a puszta koponyán belül, ha nincs szív?

-----------------

Ha valaki kérdezné, hogy én mi alapján rendszerezem magamat az életben, azt mondanám hogy hitem szerint (ill. személyes meggyőződéseim szerint), az ember 4 fő részből áll:

- van lelkem (érzések)

- van testem (lol)

- van szellemem (mentális tevékenységek)

- ill. van 'Személyes Énem' (szabad akarat)

Így aztán nekem könnyű dolgom van ilyen kérdések terén mondhatni...

De kíváncsi lennék arra is, hogy ti, hogy működtök :)

2017. szept. 28. 11:21
1 2 3 4 5 6
 21/56 A kérdező kommentje:

Szabad megkérdeznem, hogy ha a gondolatok nem a fejből bukkannak elő buborék formájában, akkor mégis honnan? Szeretném megérteni.

Az idegrendszeremből bukkannak elő vagy a szememből?

2017. szept. 28. 13:20
 22/56 anonim ***** válasza:

Kérdező, megpróbálom még egyszer pontosítani:

tehát azt kérdezed, hogy van-e a gondolkodásunktól független szabad akaratunk?

2017. szept. 28. 13:21
 23/56 A kérdező kommentje:
Akár azt is. De mivel a vélemények nagyon megoszlanak, így azzal is beérem ha leírjátok, hogy a kérdésemet illetőleg miben hisztek.
2017. szept. 28. 13:23
 24/56 anonim ***** válasza:
"akkor mégis honnan?" "nekem könnyű dolgom van [neked] ilyen kérdésekre" felelni:D : az agy eszköz a gondolkodás eszköze, én gondolkodom, nem az agyam. Ahogy ez, amit most olvasol, a számítógépedről bukkan fel, de a számítógép eszköz, nem a monitorod termelte ezt a sok bölcsességet, amit itt olvasol, hanem egy éntudattal rendelkező lény eszközöket használva teremtette - olyan, amilyen, de teremtetett, úgy, hogy nem volt és lett.
2017. szept. 28. 13:34
 25/56 anonim ***** válasza:
60%

Leírhatom, csak majd áruld el, hányast kaptál a szakdolgozatodra...

"- van lelkem (érzések)"

Ez ugye az érzelmi agy.

"- van testem (lol)"

Konkrétan ez hogyan vesz részt a gondolkodásban?

Ha sehogy, akkor miért írtad ezt most le?

"- van szellemem (mentális tevékenységek)"

Ez a gondolkodás. Az emberi agy háromnegyedét ez foglalja le.

"- ill. van 'Személyes Énem' (szabad akarat)"

Na, ezt viszont elég nehéz megmondani, hogy micsoda.

Tényleg: leírnád, hogy szerinted hogyan működik a szabad akarat?

Mit csinál, milyen módon dönt... vagy melyik agyterületen van?

+ egy csomó mindent kihagytál, ami amúgy ott van az agyban. Reflexek, tudattalan, stb.

Amit pedig a mellkasodról írtál: az tényleg szívpanasz lesz, vigyázz vele! Lehet pl. egy kezdődő infarktus.

2017. szept. 28. 13:35
 26/56 Dongaben ***** válasza:
Ateista, és hívő is többféle van! Elsősorban EMBEREK vagyunk! Tisztelet a kivételnek! DE a NAGY keresztények úgy mennek el a rászorulók mellett, mintha "szemellenző" volna rajtuk! "Emberség"! NA! Az nem attól lesz valakiben, hogy eljár-e a misére, vagy egyéb gyülekezetbe!
2017. szept. 28. 13:37
 27/56 A kérdező kommentje:
#24-es tulajdonképpen akkor azt állítod, hogy van Személyes Én-ed, mint különálló lényed a testtől?
2017. szept. 28. 14:02
 28/56 Dongaben ***** válasza:
Tessék velem vitatkozni! Még 17 percig...
2017. szept. 28. 14:12
 29/56 A kérdező kommentje:
Amúgy, ha én most felidegesítettem itt bárkit is (mert nyilván idióta vagyok a kommentelők fele szerint), akkor ez most azt is jelentheti, hogy rossz hidrogén-atomokkal rendelkezem?
2017. szept. 28. 14:14
 30/56 Dongaben ***** válasza:
"Béke"!
2017. szept. 28. 14:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!