Tényleg ilyen sok itt a vallásos ember, akik elhisznek mindent? Hol vannak az ateisták?
Agnosztikus ateistaként teljesen ledöbbentem ezen a kérdésen... komolyan ennyi ember elhiszi Jézust.. ide csak hívő emberek járkálnak?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Igen, valóban sokan elhisznek bármit. Ez azonban nem a vallásosság, hanem a butaság (szebb nevén ismerethiány) miatt van így. Rengeteg olyan ember van, aki exhibicionista perverz vágyai vagy haszonlesés miatt manipulál, és ha ez ügyesen van megoldva, a legtöbb ember elhiszi.
Csakhogy tisztázzuk: Jézus nem kitalált személy, az az ember (ember!!!), akit annak idején a római helytartó a zsidók kérésére megfeszíttetett, nagy valószínűséggel létező ember volt, akkoriban a keresztre feszítés általános kivégzési módszer volt a rómaiaknál. Természetesen róla rengeteg legenda is él, egy része nem, más része nem úgy történt.
#1-hez: mint a vallást értő, de nem hívő ember, kikérem magamnak, hogy a vallásos embereket a " a társadalom szexuálisan elferdült rétege" gyanánt idézzed. Ez olyan elfogult primitívségre vall, ami nem is érdemel több szót.
A vallás az emberiség történetében rendkívül fontos szerepet játszott, és nélkülözhetetlen (volt). Ma is rengeteg ember talál megbékélést ebben. Hogy vannak bigott és erőszakos vallásos emberek is, abban semmi meglepő nincs. Számos rendkívül buta ateistát is ismerek, akik valójában nem is tudják, mi az ateizmus.
A tapasztalatom az, hogy értelmes ember más értelmes embereket megért és kellemes kapcsolatokat tud ápolni, függetlenül attól, valamelyikük vallásos vagy ateista. A gyűlölködés és lenézés nem itt, hanem az értelem egy bizonyos szintje alatt következik be.
Kérdező a te ledöbbenésed egyszerűen a másik ember gondolatmenetének nem értését jelenti. Fontos tudni, a megértés és elfogadás, valamint az azonosulás két merőben más dolog. Teljes mértékben el tudom fogadni valaki mély vallásosságát, ahogy egy igaz barátom is elfogadja az én vallástalanságomat. Ez mindössze egymás értékeinek meglátásán, egymás tiszteletén múlik.
Jelen! Egy ateista.
Én sem értem hogy lehet megvezetni ennyi birkát.
De a hülyéknek kell valami fogódzkodó mert annélkül elvesznek a világban.
#8-as, te már eleve felhergeltnek tűnsz. Esetleg levezetetlen feszültségeid vannak?
Ha ateisták írogatnak vallási kategóriákban, az miben különbözik attól, ha például hittérítők zaklatnak az otthonomban?
Lehet, hogy valójában az ateisták az Isten emberei.
A hívők sok esetben félrevezetik az embereket, meg azt várják, hogy bizonyíték nélkül higgyenek.
Lehet, hogy Isten az ateistákat indítja a vallás ellen, hogy mutassanak rá a téveszmékre, a hívek ferdítéseire, addig, amíg ő fel nem fedi magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!