Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg ilyen sok itt a...

Tényleg ilyen sok itt a vallásos ember, akik elhisznek mindent? Hol vannak az ateisták?

Figyelt kérdés

Agnosztikus ateistaként teljesen ledöbbentem ezen a kérdésen... komolyan ennyi ember elhiszi Jézust.. ide csak hívő emberek járkálnak?

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2020. nov. 22. 14:12
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
22%
Nem vagyok vallásos,meg lettem keresztelve gyerekként, de az nem az én döntésem volt.Templomba is elhurcolt anyám gyerekkoromban de utáltam már akkor is azt a közeget, felnőtt fejjel pedig egyenesen undorodom az egésztől.Tényleg úgy gondolom, hogy az egész keresztény egyház intézménye csak arra lett kitalálva, felépítve, hogy a társadalom szexuálisan elferdült rétege nyugodtan kiélhesse undorító vágyait egy zárt közösségben,felelősségre vonás nélkül, mindezt anyagi jólétben, biztonságban.Ez már magában förtelmes,de ezek mellett az egyházi vezetők a haladás kerékkötői voltak, végtelenül primitív emberek,rengeteg emberiség ellen elkövetett bűn szárad a mocskos lelkükön.A híveket meg ugyanúgy bolondították meg az állítólagos krisztusi tanításokkal mint ahogyan ma sokakat a Szabó Péter félék az életbölcsességeikkel.A Jézusuk tanításai semmilyen összhangban nincsenek az egyház cselekedeteivel történelmi visszatekintésben.Én is szoktam gondolkodni az élet nagy kérdésein, de a válaszokat magamban keresem, nem pedig egy romlott,korlátolt,haszonleső, pedofil,homokos,manipulatív, undorító bandától várom.
2020. nov. 22. 14:38
 2/31 anonim ***** válasza:
96%
Nem írnak, minek.
2020. nov. 22. 15:00
 3/31 anonim ***** válasza:
96%
Korántsem csak hívő emberek járnak ide. Legfeljebb csak nem verik nagy dobra, hogy ateisták, mert nem tartják fontosnak, hogy más is tudja.
2020. nov. 22. 15:17
 4/31 anonim ***** válasza:
19%

Igen, valóban sokan elhisznek bármit. Ez azonban nem a vallásosság, hanem a butaság (szebb nevén ismerethiány) miatt van így. Rengeteg olyan ember van, aki exhibicionista perverz vágyai vagy haszonlesés miatt manipulál, és ha ez ügyesen van megoldva, a legtöbb ember elhiszi.

Csakhogy tisztázzuk: Jézus nem kitalált személy, az az ember (ember!!!), akit annak idején a római helytartó a zsidók kérésére megfeszíttetett, nagy valószínűséggel létező ember volt, akkoriban a keresztre feszítés általános kivégzési módszer volt a rómaiaknál. Természetesen róla rengeteg legenda is él, egy része nem, más része nem úgy történt.

#1-hez: mint a vallást értő, de nem hívő ember, kikérem magamnak, hogy a vallásos embereket a " a társadalom szexuálisan elferdült rétege" gyanánt idézzed. Ez olyan elfogult primitívségre vall, ami nem is érdemel több szót.

A vallás az emberiség történetében rendkívül fontos szerepet játszott, és nélkülözhetetlen (volt). Ma is rengeteg ember talál megbékélést ebben. Hogy vannak bigott és erőszakos vallásos emberek is, abban semmi meglepő nincs. Számos rendkívül buta ateistát is ismerek, akik valójában nem is tudják, mi az ateizmus.

A tapasztalatom az, hogy értelmes ember más értelmes embereket megért és kellemes kapcsolatokat tud ápolni, függetlenül attól, valamelyikük vallásos vagy ateista. A gyűlölködés és lenézés nem itt, hanem az értelem egy bizonyos szintje alatt következik be.

Kérdező a te ledöbbenésed egyszerűen a másik ember gondolatmenetének nem értését jelenti. Fontos tudni, a megértés és elfogadás, valamint az azonosulás két merőben más dolog. Teljes mértékben el tudom fogadni valaki mély vallásosságát, ahogy egy igaz barátom is elfogadja az én vallástalanságomat. Ez mindössze egymás értékeinek meglátásán, egymás tiszteletén múlik.

2020. nov. 22. 15:25
 5/31 anonim válasza:
41%

Jelen! Egy ateista.

Én sem értem hogy lehet megvezetni ennyi birkát.

De a hülyéknek kell valami fogódzkodó mert annélkül elvesznek a világban.

2020. nov. 22. 16:13
 6/31 anonim ***** válasza:
97%
Akkor javaslom, hogy menj be mise alatt egy katolikus templomba és tedd fel ott ezt a kérdést!
2020. nov. 22. 16:43
 7/31 anonim ***** válasza:
97%
Jobb esetben javaslom, hogy utazz el Irakba és ott a nyílt utcán arabul ezt mond el. Garantáltan nem érsz haza vagy késsel a hátadban.
2020. nov. 22. 16:45
 8/31 anonim ***** válasza:
21%
Miért járnának ide? Ez a vallás kategória. Magyarul az ateistáknak a hergelésen kívül semmi keresnivalója itt. Még van is egy külön valláskritika kategória, ahol kiélhetik magukat. Ezek mellett még szép, hogy nem ide járnak, amelyikük pedig igen, annak levezetetlen feszültségei vannak.
2020. nov. 22. 17:16
 9/31 anonim ***** válasza:
82%

#8-as, te már eleve felhergeltnek tűnsz. Esetleg levezetetlen feszültségeid vannak?

Ha ateisták írogatnak vallási kategóriákban, az miben különbözik attól, ha például hittérítők zaklatnak az otthonomban?

2020. nov. 22. 17:55
 10/31 anonim ***** válasza:
83%

Lehet, hogy valójában az ateisták az Isten emberei.

A hívők sok esetben félrevezetik az embereket, meg azt várják, hogy bizonyíték nélkül higgyenek.

Lehet, hogy Isten az ateistákat indítja a vallás ellen, hogy mutassanak rá a téveszmékre, a hívek ferdítéseire, addig, amíg ő fel nem fedi magát.

2020. nov. 22. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!