Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg ilyen sok itt a...

Tényleg ilyen sok itt a vallásos ember, akik elhisznek mindent? Hol vannak az ateisták?

Figyelt kérdés

Agnosztikus ateistaként teljesen ledöbbentem ezen a kérdésen... komolyan ennyi ember elhiszi Jézust.. ide csak hívő emberek járkálnak?

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2020. nov. 22. 14:12
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

"Csak az ostoba.

Az okos tudja, hogy a természet erői messze felette állnak, épp ezért igyekszik megérteni azok működését (tudomány)."

Ezért írtam, hogy hajlamos, nem azt hogy mindenképpen így látja.

"Nos, ez miért is rossz?? Ja, azért talán, mert felfedi a hibáit??? Rossz lehet nektek..."

Látszik a kontraszt kettőnk között. Ez eszembe sem jutott, mert számomra a vallás és a tudomány nem érintkezik. Két külön nézőpont ugyanarról a dologról, nem pedig egymásról. Te viszont egyértelműen úgy fogod fel ezt a vitát, mint egy veszekedést, egy fekete - fehér kérdést és támadólag lépsz fel. Szinte hallom, ahogy affektálsz. A cinizmusod egyértelműen felfedi, hogy ideges vagy. Hogy válaszoljak költői kérdésedre, amit már előre megválaszoltál magadnak: azért, mert úgy nem működik, mert lehet hogy újat mondok, de a tudomány nem vallás, a vallás meg nem tudomány.

"Nekem ebből éppen az derül ki, hogy a vallás pontosan kiemeli a hívőt a többi élőlény fölé, és elhiteti vele, hogy felsőbbrendű, nem csupán egy a sok élőlény közül."

Ez egy felhívás: uralkodjatok. Uralkodjatok... ahogy tudtok. A lehetőség a miénk, hogy éljünk vele, de a felelősség is, ami vele jön. Mert az uralkodás nem csak arról szól, hogy valami felett állsz, hanem hogy téged terhel minden felelősség. Felelősséget pedig csak alázattal lehet vállalni, mert ez egy kompromisszum.

"Tudsz mutatni olyan tudóst, aki azt állítja, hogy akár csak a maga legszűkebb területén is mindent tud???"

Például a fajelmélet pszeudo - biológusai.

"Ha nem akkor talán nézz körül a hívők között és keress olyat aki nem azt állítja, hogy a tudomány által még meg nem válaszolt kérdésekre Isten a válasz..."

Nem nagyon beszélek másokkal vallásról, nem vagyok szorosan egy ilyen közösség tagja, úgyhogy nem tudom mit mondanak.

2020. nov. 29. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!