Vajon mekkora lenne az ateisták:vallásosak aránya, ha minden ember beleásná magát a témába?
Egyfelől ott van egy csomó, magát vallásosnak tartó ember, akinek ez inkább kulturális örökség és fingja sincs a saját vallásáról vagy csak nagyon felületesen ismeri vagy teljesen félreértelmezni. Rengeteg kérdésen látni lehet ezt.
Másfelől vannak ateisták, akik szellemesen azt állítják, épp azért lettek ateisták, mert olvasták az adott szentírást, de az ő kérdéseiken, érveiken szintén látni, hogy nagyon felületes, hallomásból származó ismereteik vannak és valószínűleg sosem álltak neki kellő nyitottsággal átolvasni azt, amit kritizálnak.
Tehát mindkét oldalon az ismerethiányt érzem jellemzőnek. Vajon hány vallásos gondolná azt egy elemző olvasás után, hogy ez bizony hülyeség? És vajon hány ateista értené meg, hogy a vallás világleírása egy komplex és mély rendszer?
A legutóbbi népszámláláson a magyarok 54%-a tartozott valamely egyházhoz.
32
Egy ateistának Isten és a Mennyország vagy a túlvilág egy nem létező dolog. Viszont vannak ateisták akik szerekkel (hallucinogének) tömik magukat, hogy ilyen dolgok részesei legyenek.
A kettő között mi a kapcsolat?
Egy ateista is vágyhat élményekre. Attól még tudhatja, hogy ezek hogyan keletkeznek.
Ne félj: nem hiszi azt, hogy ezek igaziak.
Milyen kérdéseid vannak a vallással kapcsolatban?
34
Adja magát, hogy mi a kapcsolat a kettő között, ez bárki számára teljesen tiszta és egyértelmű.
Neked, mert te hívő vagy, és ebben a tekintetben fura a gondolkodásod.
Már elmagyaráztam, hogy ez miért nem probléma.
Egy másik példa: e szerint egy ateista nem játszhat MMO játékkal?
Hiszen az abban szereplő szörnyek és a képességek jó része sem létezik.
36
Ha egy ateista egy MMO-val akar játszani, szíve joga, saját döntése, én ebbe nem szólok bele. De adja magát, hogy ezért ő se szóljon bele abba, hogy mondjuk én vallásos vagyok.
Ez idáig rendben is van, csak most nem ez volt a kérdés.
Tehát miért is baj szerinted, ha egy ateista élményekre vágyik? Már persze azon kívül, ha a kábítószer tönkreteszi.
És milyen kérdéseid vannak a vallással kapcsolatban?
"De adja magát, hogy ezért ő se szóljon bele abba, hogy mondjuk én vallásos vagyok."
És azzal esetleg lehet problémája, hogy te mint vallásos rá akarod kényszeríteni a világképedet? Pl. eutanázia, abortusz, melegjogok, vallás oktatása az állami iskolákban, templomok kivétele a csendrendelet alól (harangozás vasárnap), vizsgálat és szankciók saját hatáskörbe adása köztörvényes bűnök esetén (pedofil papok ügyeinek vizsgálata berkeken belül) és a végtelenségig lehetne még sorolni.
33/
Tehát Istenben hinni olyan, mintha drogoznál? Azt értem. Ez sok mindent megmagyaráz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!