Isten miért ítéli el az abortuszt?
Az erőszak sosem a gyermek hibája. A büntetést a bűnösre, nem pedig az ártatlanra kell kirónunk. A Biblia is azt írja, "a fiú nem bűnhődhet az apa vétke miatt".
Civilizált emberek nem ölik meg a gyermeket apja bűne miatt. Mégis, egy erőszak által fogant gyermekkel pontosan ezt teszik.
A gyermek ugyanolyan ártatlan, mint édesanyja. Sem az anya, sem a gyermek nem érdemel halált.
Én például annyiban akarok "karriert", hogy a megfelelően fizető, normális munkakörülményeket adó szakmámban bírjak dolgozni legalsó munkavállaként. Ráadásul nekem a későbbiekben a minél több home office és a részmunkaidő a célom. Tehát tök bántó dolog, hogy emiatt tipikus mai karrieristának neveztek.
Nem fekszem össze mindenkivel, sőt, évekig voltam szingli, mert csak olyannal akartam összejönni, akivel úgy is gondoltuk.
Ismerem a védekezést is.
Viszont nemi erőszak esetén nem tenném tönkre az életemet és az egészségemet, hogy megszülessen, amikor elvetetem, nem különb egy hangyánál. Te a hangyákat is életben hagyod a lakásban?
Mondjuk remélem, hogy erőszak után technikailag lehetséges az eseményutáni, például a kórházban időben megkérdezik, hogy kérek-e.
Bocs, de nem értem, miért nem jött le neked a válaszainkból, hogy nemi erőszak után mi is el tudnánk fogadni az abortuszt, ha muszáj.
Viszont, egy potenciális emberi lény semmiképpen sem vethető össze a hangyákkal.
Valóban nem: a hangya nem élősködik senkinek a testében.
Inkább valami belső parazita.
76-os, te ezzel a hozzáállással megérdemelted volna, ha édesanyád is így gondolkodott volna!!!
Az ilyen embereket csak megvetni tudom.
Miért van az, hogy ilyen sok hozzászólást olvasni, amiben a minimális életfunciókat mutató, de egyértelműen gondolkodásra képtelen embriót foggal-körömmel védik, miközben azt, aki egy szerencsétlen körülmény miatt abortuszra kényszerül, azt különböző módon kívánják, hogy haljon meg vagy bárcsak meg sem született volna? Kettős mérce?
Térjünk vissza picit az eredeti kérdésre és ne tegyünk már úgy, mintha akárcsak a Biblia embernek tekintene egy embriót vagy gyilkosságnak az abortuszt. Az Ótestamentum nagyon egyértelmű ebben, elég megnézni milyen kártérítést (nem) ír elő ha egy nő elveszti magzatát.
Kedves kérdező:
"valakit megerőszakol a saját apja. Elmegy abortuszra, ezután ő gyilkosnak számít, és pokolra kerül"
A Biblia szerint nem számít gyilkosnak. Ha városon belül történt az eset, akkor viszont ha nem kiabált, akkor halálra kell kövezni, mert bűnt követett el.
Ha még hajadon és idegen követi el az erőszakot, akkor az apja feleségül adhatja hozzá, amit az erőszakolónak el kell fogadni.
"mi van azzal a történettel, amikor Isten megölte az egyiptomiak újszülött gyermekeit?"
Alighanem ugyanaz, mint amikor az Özönvíz során az egész társadalmat vízbefolyotta, kismamákat és csecsemőket is.
"én is elítélem azt, aki hobbiból jár abortuszra"
Életemben nem láttam ilyan embert. Hallomás alapján tudok róla, hogy volt egy távoli munkatárs, aki esemény utáni tablettával oldotta meg a védekezést. De nem vennék rá mérget, az emberek sok ostobaságot össze tudnak hordani, csak mert nem kedvelnek valakit. Hobbiból abortuszra járni olyan lehet, mint hobbiból bölcsességfogat húzatni...
"Ha meg védekezés ellenére betelepszik a nem kívánatos lakó, akkor mehet angyalkának és gondolkozhat lelkecskéje az idők végezetéig."
(ez volt a 76-os)
"azt, aki egy szerencsétlen körülmény miatt abortuszra kényszerül, azt különböző módon kívánják, hogy haljon meg vagy bárcsak meg sem született volna?" (ez volt a 78-as)
"76-os, te ezzel a hozzáállással megérdemelted volna, ha édesanyád is így gondolkodott volna" (ez voltam én, 77-es)
Szerintetek a 76-os hozzászóló az a szerencsétlen, akiről a 78-as írt?
Akinek mellesleg én ugyanazt vetettem fel, amit ő kíván tenni a magzatával. Ki is alkalmaz kettős mércét?
Jajj, 77-es, aht hiszed, hogy jól megmondtad most?
Anyám pontosan így gondolkodott, apám eröltetése miatt születtem (nem vagyok hálás érte). Ne mondjam, hogy lett volna testvérem - de azzal azonnal rohant is abortuszra anyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!