Szerintetek 4 abortuszt meg tud bocsátani Isten?
Megbántad? Akkor 40-et is. A megbocsátásnak nincs felső határa. Törekedni kell, hogy ne kövesd el újra ugyanazt, meg persze mást sem, de olyan nem lesz, hogy a következőt már nem fogja megbocsátani.
Sajnálom, hogy olyan helyzetbe kerültél, ahol ilyen döntésre jutottál.
"Megbántad? Akkor 40-et is. A megbocsátásnak nincs felső határa. Törekedni kell, hogy ne kövesd el újra ugyanazt"
Ezek szerint 40x törekedett rá, 41. alkalommal már volt annyi esze, hogy védekezzen.
Ez egy rendkívül súlyos bűn, nem olyan, mintha valaki hokizik, majd újra elköveti. Itt lényegében emberélet kioltásáról van szó.
Szerintem ebben ne itt kérj segítséget, hanem egy gyóntató pappal beszéld meg. Úgy tudom, hogy régebben a feloldozás püspöki engedélyhez volt kötve, most már könnyítettek talán rajta. De ha valaki kettő után bocsánatot kér és újra kétszer elköveti, akkor valószínűleg első kettőt se bánta meg igazán, s utóbbi kettőt se.
Az mit jelent, hogy nem bírtad megtartani? Mert minden megszületett gyermek anonim módon ott hagyható, tehát felnevelni se szükséges, nem függ az anyagiaktól sem.
Egyrészt Isten mindent meg tud bocsátani, másrészt viszont ha azért követünk el újra egy bűnt, mert hát Ő majd úgyis megbocsátja, az kb. játszadozás Istennel...
Éppen ezért az egyéni eseteket kell nézni, nem lehet az ilyesmire, mint amit kérdeztél, általánosságban válaszolni.
Nézd, megértem, hogy miért érzel így, de amit írsz, az alapján világos, hogy nem bántad meg igazán azt az abortuszt. Most is úgy gondolod, hogy elkerülhetetlen, szükséges volt. Nem akartad, nem örültél neki, de úgy érezted, rákényszerítenek a körülmények. Ez a te helyzetedben nagyon is érthető! Nem azért írom, mert elítélnélek.
De most fontos lenne, hogy átgondold, milyen lehetőségeid lennének egy ilyen helyzetben az abortusz helyett? Biztosan nem lenne más? Szerintem ki fogsz tudni találni valamit. És így már tényleg meg fogod tudni bánni a régit. Mert látni fogod, hogy mit kellett volna tenned helyette.
Ez nehéz lesz, mert eddig - szerintem - nem is érezted magad valahogy "úgy" bűnösnek. Ha látod, hogy lett volna más lehetőség, akkor sokkal rosszabbul fogod érezni magad. De ne csüggedj, pont ez a lényeg, beláttad, hogy hibáztál, megbántad, és megbocsátást nyersz. A múlt többé nem fog számítani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!