Szerintetek 4 abortuszt meg tud bocsátani Isten?
Egy után az ember még elhiszi a megbánást. De négy után??
Tudtad, hogy a szex következménye a gyerek?
Azt írod, hogy nem lett volna pénzed. De erre írtam, hogy nem is kellett volna, mert teljesen anonim módon ott hagyható a megszületett gyermek a kórházban. Vannak kimondottan erre inkubátorok is elhelyezve több helyen.
Itt persze nem lát senki se a lelkedbe, hogy mennyire őszintén bánod, de az, hogy utána háromszor is újra elkövetted, nem vall valami túl nagy és igazán őszinte bánatra. Abban se vagyok biztos, hogy egyáltalán ésszel felfogod ennek a bűnnek a súlyosságát.
Kérdező, én úgy érzem, hogy itt nem az abortusz a problémák gyökere. Itt más van a háttérben, aminek ez a szomorú kicsúcsosodása. Tudom, hogy ebből a helyzetből nehéz kiindulni, de tenned kell magadért. Dolgoznod kell azon, hogy ezentúl ne fordulhasson elő, hogy rákényszerítve érzed magad valamire, amit ennyire nem tartasz elfogadhatónak.
Miben kéne fejlődnöd, hogy tudj a saját életedről gondoskodni? Hogy ne függj másoktól, és így a döntéseid is a sajátjaid legyenek? Milyen lépéseket kell tenned, hogy ezt a változást elérd? Hol találsz olyan barátokat, akik támogatnak a keresztény életedben? Bizony, juthatsz ilyen élethelyzetbe a saját hibádból, de a gyerekkorod, a gyerekkori érzelmi elhanyagoltságod miatt is. De bárhogy is jutottál ide, most itt az ideje változtatni. Ha nem teszed, újra elő fognak jönni ugyanazok a helyzetek, amik a bűnre vezetnek.
Nagyon nehéz egy ilyen helyzetben előrelépni. Az a lényeg, hogy tegyél erőfeszítést, és ne keseredj el. Nem biztos, hogy gyorsan lesz eredmény, de ettől még amit tudsz, tegyél meg. Azzal tölteni az időt, hogy rágódsz a múlton, nincs értelme. Azon dolgozz, hogy a jövőben jobb legyél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!