Isten miért ítéli el az abortuszt?
Ti tényleg nem értitek, hogy mi a különbség, hogy egy élet kialakult, és, bár még nem született meg, de ehhez csak időre van szüksége, illetve, amikor még létre sem jött (spermium és petesejt külön), vagy létrejött ugyan, de spontán el is halt (valószínűleg, mert életképtelen volt).
És mi a különbség, amikor ez egy ember tudatos döntésének következménye, nem pedig a természet okozta természetes kiválogatódás?
Akárhogy csavarjátok is, és próbáljátok magyarázni, hogy ne kelljen vállalni a felelősséget, a tény mégis egyszerű tény marad: adva van egy élő lény, és ti eldöntitek, hogy nem élhet tovább. Enélkül a döntés nélkül kis idő elteltével kisbabának hívnánk őt, és szörnyszülöttként néznénk arra, aki meggyilkolja. Csak pár hónap különbség van a kettő között.
Én nem vagyok egy vallásos ember, de én tudom, hogy van a bibliában olyan rész, ahol isten akaratából történik mai szóval terhességmegszakítás.
Vicces, ezt hívőként biztos másképp értelmezzük, meg figyelmen kívül hagyjuk, mert más azt mondta hogy...
Nem számít. Csak az számít, hogy élhetne, de miattad nem fog.
Múltkor láttam egy fiatal nőt, együtt várakoztunk a nőgyógyin, ikrekkel volt terhes. Abortuszra jelentezett. Nem tehetek róla, de egyfolytában az járt a fejemben, hogy "gyilkos".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!