Isten miért ítéli el az abortuszt?
A 62-es valaki más.
Szerintem meg neked nincs gyereked, és viszonylag fiatal is lehetsz, aki még nem jutott el odáig, hogy szeretne.
28 vagyok és nem szeretnék, mert nem gondolom, hogy ösztönlénynek kell lennie az embernek, az szüljön aki teljes szívéből akar, aki nem akar, azt fogadják el.
Viszont a környezetemben tényleg azt látom, hogy a terhesség 9 hónap betegség, ráadásul a munkából is kiesik az ember. Nem vagyok karrierista, de ha normális fizetést és munkakörülményeket akar az ember, akkor ahhoz sajnos kell karriert építeni.
Nem tartom gyilkosságnak az abortuszt és sok esetben vetemednék rá pl nemi erőszak esetén mindenképp, fogyatékosság esetén is.
Teljesen más a nemi erőszak és fogyatákosság, mint írtam ezt én is elfogadhatónak tartom.
De ha valaki karrierépítés meg az ún. "ömegvalósítás" miatt teszi, annak külön bugyor van a pokolban az biztos.
Akkor leírom másodszor is szelektíven olvasók kedvéért.
Engem csak annyira érdekel a karrier, hogy ne bolti eladó legyek nettó 150-ért. Az a baj, hogy egy olyan szakmáért, ami ennél jobb, teperni kell manapság.
63-as vagyok, az utána levők nem én voltam. Azt hiszem, ketten válaszolgatunk neked, nagyjából egyetértve egymással, csak én toleránsabb vagyok és kevésbé vulgáris.
De nekem is az jön le a válaszaidból, hogy önző karrierista vagy, akit csak az önmegvalósítás érdekel, egyre több az ilyen ember a mai fiatalok között. De erről mi tehetünk, mert ilyennek neveltük őket.
Önmagában nem baj, ha valaki nem akar gyereket, hiszen a Föld amúgy is túlnépesedett. Továbbá, mindenkinek joga van ezt eldönteni (előzetesen). De ha már megfogant az új emberi lény, az más helyzetet teremt, akkor már nem csak a te szempontjaid vannak, a magzatnak is vannak, kell legyenek jogai.
És ha valaki csak azért szakíttatja meg a terhességet, mert karriert akar építeni - nos, erről írtam azt, hogy az én szememben ezek a nők helytelenül viselkednek, elítélem őket ezért.
Azt is többször írtam, lassan már egy évszázada létezik a fogamzásgátlás nevű módszer! Ha nem akarsz gyereket, alkalmazd!
68: de tudod, ha a kerrier miatt a gyerekét lemészároltató nőt elítéled, akkor korlátozod az önrendelkezésében.
Érdekes kérdés, amit te is felvetettél, hogy a magzatnak eközben milyen önrendelkezése van?
Én azt mondom, aki ilyen döntést meghoz, ne is legyen gyereke, mert normális ember nem lesz abból sem, az egészen biztos.
"Önmagában nem baj, ha valaki nem akar gyereket, hiszen a Föld amúgy is túlnépesedett."
Erre azért hadd mondjak annyit, hogy a kínai szalagmunkás szerinted kifizeti majd a te nyugdíjadat itt Magyarországon? Ha érted mire célzok.
Értem, persze, de ez egy nagyon komplex kérdés, itt biztos nem fogunk rá megoldást találni.
Te viszont a másik véglet vagy, az sem jó.
Én is azt írtam, elítélem az ilyen nőket, de jobban belegondolva nem őket ítélem el, hanem a cselekedetüket. Más téren lehetnek nagyon szimpatikus emberek.
Rossz irányba megy a világ, és nem csak ebben a kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!