A muzulmánokra általánosan jellemző az erős antiszemitizmus, vagy csak az itt lévőkre?
Egyik kérdés kapcsán olvastam, ahogy két muzulmán vallású lényegében szidja a zsidókat (különösen Izraelt), visszatetsző módon belekeverve ebbe már a holokausztot is.
Ebből "sikerült" levezetniük, hogy a nem antiszemita keresztények is mennyire gonoszak és népirtásokat támogatnak.
Ez valami általános muzulmán nézet, vagy csak néhány ilyen szélsőségesen fanatikus van köztük?
Egy muszlim férfi elvehet egy keresztény nőt negyediknek, a meglévő 3 arab asszonya mellé.
Személyes véleményem: elég buta és sötétségben él az a keresztény nő, aki ebbe belemegy! Ez inkább kultúrkeresztényeknél fordul elő, sajnálom őket. Hallottam pár történetet, az arab országba kicibálták őket, és nem engedi őket haza többé a muszlim családjuk.
#50: Ha jól tudom, akkor nem. A gyerekeknek màr muszlimoknak kell lenniük.
Az màs kérdés hànyan tartjàk ezt be manapság.
Abdullah
Akkor ez lenne a híres vallási tolerancia? Ráadásul a feleség neveli többnyire a gyermekeket, hogy tudná olyan hitre, amit nem ismer?
Amúgy muzulmán nő is hozzámehet keresztény vagy zsidó férfihez?
Miért teszel fel olyan kérdéseket amelyekre tudod a vàlaszokat ?
Làtod ezt hívjàk kötekedésnek és provokàciónak.
Abdullah
Mi komolyan vesszük a vallàsunkat. Vannak köztünk is akik lazàbban kezelik.
Antiszemitàk biztosan nem vagyunk.
Abdullah
Én ezt azért írtam hogy làtható legyen az Iszlám egyàltalàn nem antiszemita.
Abdullah
"Már többször leírta a másfél pipás muzulmán hozzászóló, hogy bizony nem ugyanabban hiszünk, mert csak az iszlám az egyedüli monoteista vallás, mint írta és a keresztények, főleg a katolikusok, bálványimádók."
Akkor még ezt sem sikerült megértened. Ugyanaban az Istenben hiszünk, csak a keresztények hozzátették a szentháromságnak nevezett pogány hamisítást. Magyarul ugyanabban az Istenben hisztek mint a muszliok és zsidók, de Isten mellé hamis istenségeket állítottatok. Ez bálványimádás.
"Az egypipás hozzászóló pedig nagyon helyeselt, tovább bálványimádózta a keresztényeket és becsmérelte hitüket."
Aki a szentháromságban hisz az bálványimádó a Biblia szerint is. Tízparancsolat egyértelműen leírja.
"Szóval nem tudom kedves 38-as hozzászóló. Szép dolog lenne a békesség nagyon, de sokszor nehéz, ha folyamatosan a keresztényellenes provokáció megy."
Ebben mi provokáció? A saját Bibliád írja le hogy amiben hiszel az bálványimádás. Arról nem is beszélve hogy Magyarországon és a keresztény világban iszlámellenes provokáció megy államszinten és keresztény országok hadseregei támadják a muszlimokat. Ennek ellenére szerinted a muszlimok nem békések ha elmondjuk hogy a szentháromság ellentétes a Bibliával?
"Én értem, hogy te nem vállalsz közösséget azzal, aki az idézett szövegeket beirta, de egészen biztos, hogy muzulmán volt. Korán idézetekkel igazolta véleménye helyességét. Sajnos nem tudom bizonyitani, hisz töröltettem a bejegyzéseket, de igy volt."
Sajnálom de nem hiszek neked. Ezek a hozzászólások teljesen ellentétesek az iszlámmal. Nagyon nagy valószínűséggel meg lehet állapítani a hozzászólásokból hogy az illető muszlim vagy sem, aki pedig ezt leírta, hát kizártnak tartom hogy muszlim lenne.
"A zsidó nő megmaradhat zsidó hitben, ha elveszi a muzulmán férfi?"
Természetesen megmaradhat, és a keresztény nő is. Annyit viszont hozzátennék hogy muszlim férfi csak egyistenhívő nőt vehet feleségül, tehát szentháromsághívő kerseztényt nem.
"Értem, akkor gondolom a feleség szintén nevelheti a gyerekeket akár keresztény vagy zsidó hitre is?"
Az iszlám vallásszabadságot biztosít. Ez egyértelmáen le van írva a Koránban. Nyílván a muszlim férj az iszlámot fogja a gyerekeknek tanítani, a feleség meg a saját vallását. A gyerekek pedig majd idővel eldöntik melyiket választják.
"Amúgy muzulmán nő is hozzámehet keresztény vagy zsidó férfihez?"
Nem. A keresztény és zsidó vallás tulajdonként tekint a nőkre és nem biztosítja azokat a jogokat amiket az iszlám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!