Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A muzulmánokra általánosan...

A muzulmánokra általánosan jellemző az erős antiszemitizmus, vagy csak az itt lévőkre?

Figyelt kérdés

Egyik kérdés kapcsán olvastam, ahogy két muzulmán vallású lényegében szidja a zsidókat (különösen Izraelt), visszatetsző módon belekeverve ebbe már a holokausztot is.

Ebből "sikerült" levezetniük, hogy a nem antiszemita keresztények is mennyire gonoszak és népirtásokat támogatnak.

Ez valami általános muzulmán nézet, vagy csak néhány ilyen szélsőségesen fanatikus van köztük?

2021. máj. 22. 15:26
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/130 anonim ***** válasza:
29%
Ferenc pápa nem támogatja az azonos nemű házasságot, a katolikus papok, akik meg összeadnak meleg párokat - a napokban én is olvastam -, egyértelműen a kánonjog és a pápa szándéka ellen cselekszenek. Ferenc pápa azt mondta, hogy minden embernek joga van boldogan élni, ezek alól a meleg párok sem kivételek. De ezzel nem a meleg kapcsolatra, hanem az emberi szeretetre, boldogságra adja áldását. A kettő nem ugyanaz. Egyébként már csak az is bizonyítja, hogy nem támogatja egyáltalán a házasságot, mivel még a cölibátust sem törli el. Ha támogatná a meleg kapcsolat hivatalossá tételét, akkor ennyiből a papok követelhetnék a cölibátus eltörlését. De egyiket sem teszi, engedetlen “gyerek” meg mindig van, mindehol
2021. máj. 27. 10:40
 122/130 A kérdező kommentje:

"Aki irányítja a pápát az 1 milliárd katolikus ketesztényt tud manipulálni."

Téged ki irányít, hogy folyamatosan provokálsz, rágalmazol, becsmérelsz, sértesz másokat? Pénzt is kapsz, vagy elég volt a paradicsom ígéretét belengetni érte?

Te arra nem vagy méltó, hogy akár Ferenc pápa lábnyomát megcsókold.

2021. máj. 27. 11:40
 123/130 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem Ferenc pápa, pontosan arról híres, hogy ha úgy érzi az a helyes akkor szembemegy mások elvárásaival. Például kiállt a menekültek mellett is. Igazából én amennyit tudok erről, úgy látom, hogy a pápa pontosan azt tette amit egy keresztényhez méltó.

Én azt gondolom, hogy nincs könnyű helyzetben, hiszen egyensúlyoznia kell... meg kell tartania a katolikus híveket, illetve a keresztény erkölcsök mellett is meg kell maradnia, illetve őriznie kell azokat.

Nem gondolom, hogy bárki is manipulálná. Ő a keresztény világ részese, és egyszerűen "együtt mozog" vele természetszerűleg.

A Vatikán sokat tesz azért hogy pénzügyileg független maradjon és ez sikerül is neki. A Szentatya nincs rászorulva senki pénzére sem ha jól tudom.

Valóban a melegházasságok kérdése "mérföldkő" a keresztény világ számára.

Abdullah

2021. máj. 27. 14:28
 124/130 anonim ***** válasza:
100%

Számomra inkább az a megdöbbentő, hogy egyes katolikusok mennyire le vannak maradva erkölcsi értelemben a saját pápájuktól.

Pedig sok esetben mutatott már példát nekik.

Abdullah

2021. máj. 27. 14:33
 125/130 anonim ***** válasza:
51%

"Ferenc pápa nem támogatja az azonos nemű házasságot, a katolikus papok, akik meg összeadnak meleg párokat - a napokban én is olvastam -, egyértelműen a kánonjog és a pápa szándéka ellen cselekszenek."

Nagyon úgy néz ki hogy át akarják tolni a melegházasságot a keresztény egyházakon. Nyilván nem egyből fogja kijelenteni a pápa hanem lépésről lépésre vezetik be. Lassan adagolják az embereknek. Ez a jelenség megfigyelhető több keresztény egyháznál is.

A cölibátus is egy aberráció. Ezt viszont tényleg el kellene törölnie a pápának, de nem teszi. Nincs semmiféle Bibliai alapja. Sok keresztény egyház nem is alkalmazza.

2021. máj. 27. 15:15
 126/130 anonim ***** válasza:
31%

"Téged ki irányít, hogy folyamatosan provokálsz, rágalmazol, becsmérelsz, sértesz másokat? Pénzt is kapsz, vagy elég volt a paradicsom ígéretét belengetni érte?"

Fáj az igazság? :) Nálad szerintem konkrétan fizikai fájdalmat okoz az igazság. Nem provokálok, nem rágalmazok senkit és nem sértegetek senkit. Ezeket te teszed, például ezzel a kérdéssel.

"Te arra nem vagy méltó, hogy akár Ferenc pápa lábnyomát megcsókold."

Javaslom a pápa akit annyira dicsérsz, előbb számoltassa el a pedofil papokat, mert eddig kb semmi nem történt. Ez szerintem fontosabb mint a menekültek lábának csókolgatása.

2021. máj. 27. 15:20
 127/130 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező javaslom nézd meg ezt a videót, amiben izraeli zsidókat kérdeznek a palesztinokról és szemrebbenés nélkül kijelentik hogy az arabokat meg kell ölni, gyűlölik az arabokat, mind terrorista, el lehet venni a földjüket stb.

https://www.youtube.com/watch?v=1e_dbsVQrk4

Ebből egyértelműen kiderül mennyire közöd nincs a valósághoz mert te azt hazudtad muszlimok az antiszemiták.

2021. máj. 28. 15:47
 128/130 anonim ***** válasza:
94%
Ebbõl nem derül ki semmi más, mint, hogy ilyeneket válogattak össze. Csak a szokásos "palesztin", illetve proarab propagandafilm. Nem reprezentatív.
2021. máj. 28. 17:11
 129/130 anonim ***** válasza:
94%
Muszlimok körében bõven találni ennél cifrábbat a zsidókról.
2021. máj. 28. 17:12
 130/130 anonim ***** válasza:
66%
Az egy dolog hogy nem reprezentatív, de látszik hogy ez elterjedt Izraelben. Tizenévesek zsidók nyilatkozzák hogy meg kell ölni az arabokat. Döbbenetes.
2021. máj. 28. 20:56
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!