Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A muzulmánokra általánosan...

A muzulmánokra általánosan jellemző az erős antiszemitizmus, vagy csak az itt lévőkre?

Figyelt kérdés

Egyik kérdés kapcsán olvastam, ahogy két muzulmán vallású lényegében szidja a zsidókat (különösen Izraelt), visszatetsző módon belekeverve ebbe már a holokausztot is.

Ebből "sikerült" levezetniük, hogy a nem antiszemita keresztények is mennyire gonoszak és népirtásokat támogatnak.

Ez valami általános muzulmán nézet, vagy csak néhány ilyen szélsőségesen fanatikus van köztük?

2021. máj. 22. 15:26
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/130 A kérdező kommentje:

Mint írtam, hogy magam ismételjem:

"Biztos van köztük rossz úton járó keresztény is, és van köztük olyan, akik nem keresztények, nem is vallják magukat annak."

Sőt sok maffiatagot Ferenc pápa kiközösített az Egyházból (keresztény teológiában ennél súlyosabb büntetés nem létezik), tehát már nem tagjai az Egyháznak, nem keresztények.

[link]

A Szentatya ördög követőinek nevezte őket, azaz amolyan sátánisták.

2021. máj. 26. 19:05
 112/130 anonim ***** válasza:
70%

Én is ismételjem magamat ?

Nem érdekes mit mond Ferenc pápa. Minden csupán értelmezés kérdése. Ők másként gondolkodnak a kereszténységről. Mások szerint a Mafia tagok igazi keresztények.

Visszanyal a fagyi :)

Szerintem jobb lenne, ha megállapodnánk abban, hogy akik nem tartják be a vallásuk előírásainak a többségét, illetve teljesen szembemennek a vallásukkal azok nem keresztények vagy muszlimok.

Abdullah

2021. máj. 26. 19:49
 113/130 A kérdező kommentje:

"Nem érdekes mit mond Ferenc pápa."

Hogyne lenne érdekes? Ő az Egyház látható feje, Péter apostol utóda, Krisztus helytartója.

"Mások szerint a Mafia tagok igazi keresztények."

Egész pontosan kik szerint?

2021. máj. 26. 20:04
 114/130 anonim ***** válasza:
100%

"Hogyne lenne érdekes? Ő az Egyház látható feje, Péter apostol utóda, Krisztus helytartója."

Hiába a világ kereszténysége már régen nem a római katolikus egyházról szól pusztán.

Egyébként az a személyes meggyőződésem, hogy nekünk újra Kalifára lenne szükségünk. Aki az Iszlám világ nevében tudna nyilatkozni.

Abdullah

2021. máj. 26. 20:14
 115/130 A kérdező kommentje:

"Hiába a világ kereszténysége már régen nem a római katolikus egyházról szól pusztán."

A pápa 24 katolikus részegyház nevében tud szólni, ebből a római katolikus csak egy. De az ortodox pátriárkák is elfogadják, mint Róma püspöke és nyugati Egyház feje. Hidd el, ha a római pápa kiátkoz egy maffiavezért, akkor az ortodoxok is úgy veszik, hogy nem tagja az Egyháznak.

Ha ebből nagy halmazból csak a katolikusokat vesszük, az is közel 1.4 milliárd ember a legfrissebb adatok szerint, a keresztények több, mint fele.

"Egyébként az a személyes meggyőződésem, hogy nekünk újra Kalifára lenne szükségünk."

Én nem fogom azt mondani, hogy ne legyen.

2021. máj. 26. 20:40
 116/130 anonim ***** válasza:
70%

"Szerintem még gyógyszerrel kezelhető ez a beteges paranoid hajlam, érdemes lenne időben elkezdened a kezelést."

Ennyit tudsz regálni a tényekre :)

"Esetleg a te értelmezéseddel ellentétes, más muszliméval pedig nem ellentétes. Mert láthatóan van követője ennek az agresszívabb értelmezésnek is. Franciaország például az ilyen imámok ellen hozott törvényt, mekkora felháborodás lett belőle a muzulmán világban."

Franciaország szándékosan hagyta müködni és terjeszkdni a vahabita imámokat majd rájuk hivatkozva hoznak iszlámellenes törvényeket.

"Sőt sok maffiatagot Ferenc pápa kiközösített az Egyházból (keresztény teológiában ennél súlyosabb büntetés nem létezik), tehát már nem tagjai az Egyháznak, nem keresztények."

Leírtam neked hogy az ISIS-t minden muszlim ország elítéli, muszlim vallási vezetők pedig közöz nyilatkozatban ítéltek el az ISIS-t és leírták jó hosszan hogy tetteik mennyire ellentétesek az iszlámmel de ezt te nem akartad elfogadni, mondván vannak követői az ISIS-nek az iszlám világban, most meg azzal érvelsz hogy a pápa kiközösített a maffiát. Az olasz maffia egy kitejedt hálózat tehát a keresztény világban vannak akik szerint a maffia tagjai keresztények :) Tudod mi az kettős mérce? :)))

2021. máj. 26. 23:06
 117/130 anonim ***** válasza:
47%

"Egyébként az a személyes meggyőződésem, hogy nekünk újra Kalifára lenne szükségünk."

Alapvetően egyetértek, de nem most. Jelenleg az iszlám világ nem elég erős ahhoz hogy megválaszon egy olyan kalifát aki a muszlimok érdekeit nézi és az iszlám szerint cselekszik. A legtöbb muszlim ország vezetője a Nyugat bábja jelenleg így egy olyan kalifát választanának aki a Nyugat érdekeiben cselekszik. Bepróbálkoztak az ISIS teroristavezért Al-Bagdadival és kalifának kiáltották ki hogy megnézzék muszlimok hogyan reagálnak. Persze a muszlim emberek nev vették be ezt a szánalmas próbálkozást. Egyébként a pápa is nem más mint egy báb.

2021. máj. 26. 23:12
 118/130 anonim ***** válasza:
100%

"Alapvetően egyetértek, de nem most. Jelenleg az iszlám világ nem elég erős ahhoz hogy megválaszon egy olyan kalifát aki a muszlimok érdekeit nézi és az iszlám szerint cselekszik. A legtöbb muszlim ország vezetője a Nyugat bábja jelenleg így egy olyan kalifát választanának aki a Nyugat érdekeiben cselekszik. Bepróbálkoztak az ISIS teroristavezért Al-Bagdadival és kalifának kiáltották ki hogy megnézzék muszlimok hogyan reagálnak. Persze a muszlim emberek nev vették be ezt a szánalmas próbálkozást. Egyébként a pápa is nem más mint egy báb."

Természetesen csak abban az esetben lenne értelme a kalifa tisztség betöltésének, ha a személyét a muszlim világ döntő többsége elfogadja. Különben nem is lehetne kalifának nevezni.

Persze egyáltalán nem tartunk itt, hogy ilyesmi megtörténjen. Mint eszmei célt említettem meg :)

Nagyon fontos lenne, mert akkor lenne egy vallási vezetőnk, aki a vallástudósok közreműködésével, állást tudna foglalni fontos kérdésekben.

Al-Bagdadi természetesen nem volt igazi kalifa, csak egy bűnöző, mert az igazi kalifát az iszlám világ mondjuk legalább 80 %-nak egyöntetűen el kell fogadnia. Megválasztása közös békés megegyezés alapján történhetne a muszlim többségű államok révén.

Abdullah

2021. máj. 26. 23:27
 119/130 anonim ***** válasza:
93%
Annak a “bábnak” sokkal nagyobb befolyása és hatalma van, mint te azt gondolnád. Ja, és neki járna a Nobel-békedíj, sokkal előbb, mint mondjuk Obamának. Ferenc pápa békítő szándékát azért nem tagadhatjátok le. Én nem vagyok ellenetek, ezért is válaszolok 1-2-őt, de azért a pápát bábnak tekinteni, az több, mint nem igaz.
2021. máj. 27. 00:45
 120/130 anonim ***** válasza:
31%
Szóval sem mondtam hogy a pápának nincs hatalma és befolyása. Természetesen van, nem is kicsi és ezt a világi hatalmak mindig ki is használták ahogy ma is. Aki irányítja a pápát az 1 milliárd katolikus ketesztényt tud manipulálni. Nekem úgy tünik hogy az elődje Benedek pápa nem volt elég együttműködő, ezért leváltották. Ferenc pápa már megfelel nekik. Ki is jelentette Ferenc pápa például hogy az azonos nemű párok számára lehetővé kell tenni a bejegyzett élettársi kapcsolatot. Jelenleg a Nyugati világban az azonos neműek kapcsolatának a népszerűsítése az egyki legfontosabb kérdés. Még a csapból is ez folyik, a pápa pedig ezt az abberációt támogatja, ami bizonyítja hogy egy báb. Még mielőtt megkapnám hogy a melegeket is gyülölöm :), előre szólok hogy nem gyülölöm őket. Az hogy otthon mit csinálnak, az ő dolguk, de hogy ezt hivatalossá tegyék és elismerje az állam, számomra nem elfogadható. Jó hogy nem adja össze a meleg párokat a Vatikánban, de ahogy hallottam egyes katolikus templomokban a papok már megálldják a meleg párokat.
2021. máj. 27. 01:23
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!