Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A muzulmánokra általánosan...

A muzulmánokra általánosan jellemző az erős antiszemitizmus, vagy csak az itt lévőkre?

Figyelt kérdés

Egyik kérdés kapcsán olvastam, ahogy két muzulmán vallású lényegében szidja a zsidókat (különösen Izraelt), visszatetsző módon belekeverve ebbe már a holokausztot is.

Ebből "sikerült" levezetniük, hogy a nem antiszemita keresztények is mennyire gonoszak és népirtásokat támogatnak.

Ez valami általános muzulmán nézet, vagy csak néhány ilyen szélsőségesen fanatikus van köztük?

2021. máj. 22. 15:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/130 anonim ***** válasza:
34%

#40: Tudom.

Én is keresztêny voltam régebben, én nem haragszom ràjuk.

Éppen azért szólítottam fel azokat akik mocskoltàk a palesztinokat, mert tudom hogy a keresztény elveknek sem megfelelően viselkedtek.

Ebből idézett egy részt a kérdező.

Abdullah

2021. máj. 22. 18:13
 42/130 A kérdező kommentje:

"Nyugodjatok már le a fenébe is, ugyanabban az Istenben hiszünk, nem? Mindegy, hogy milyen névvel illetik, a lényegi része nagyon hasonló. A katolikus is ugyanabban az Istenben hisz, csak nem Allahnak hívja."

Már többször leírta a másfél pipás muzulmán hozzászóló, hogy bizony nem ugyanabban hiszünk, mert csak az iszlám az egyedüli monoteista vallás, mint írta és a keresztények, főleg a katolikusok, bálványimádók.

Az egypipás hozzászóló pedig nagyon helyeselt, tovább bálványimádózta a keresztényeket és becsmérelte hitüket.

Szóval nem tudom kedves 38-as hozzászóló. Szép dolog lenne a békesség nagyon, de sokszor nehéz, ha folyamatosan a keresztényellenes provokáció megy.

2021. máj. 22. 19:35
 43/130 anonim ***** válasza:
34%

#42: Vallást kritizáltunk. Én ezt jellemzően inkább akkor teszem, amikor támadják az Iszlámot.

Amúgy meg én el szoktam mondani, hogy a keresztények sok jót tesznek a Földön.

Abdullah

2021. máj. 22. 19:39
 44/130 anonim ***** válasza:
96%

30 vagyok

Abdullahnak

Én értem, hogy te nem vállalsz közösséget azzal, aki az idézett szövegeket beirta, de egészen biztos, hogy muzulmán volt. Korán idézetekkel igazolta véleménye helyességét. Sajnos nem tudom bizonyitani, hisz töröltettem a bejegyzéseket, de igy volt.

2021. máj. 22. 20:09
 45/130 anonim ***** válasza:
34%

#44: Kár hogy nem tudod idézni az említett Korán idézeteket, mert akkor szívesen cáfoltam volna az ő értelmezését.

Abdullah

2021. máj. 22. 20:14
 46/130 anonim ***** válasza:
42%

Mindenesetre a muszlimok általában egyáltalán nem antiszemiták.

Én sem vagyok az. Óriási koponyák vannak a zsidók között, és voltak a múltban is. Alapvetően jó tulajdonságuk, hogy a "jobbra" törekszenek és nem érik be a kevéssel. És nem félnek használni az eszüket. Ez most nyílván általánosítás, sokféle ember van közöttük is.

Abdullah

2021. máj. 22. 20:23
 47/130 anonim ***** válasza:
35%

Még annyit, hogy mi muszlimok, akár zsidó nőt is vehetünk feleségül.

Abdullah

2021. máj. 22. 20:42
 48/130 A kérdező kommentje:
A zsidó nő megmaradhat zsidó hitben, ha elveszi a muzulmán férfi?
2021. máj. 22. 20:44
 49/130 anonim ***** válasza:
45%

#48: Igen. És a keresztény feleség is szintén maradhat keresztény.

Illetve sose felejtsd el, hogy a feleséghez, zsidó vagy keresztény rokonság (após, anyós) is társulni fog.

Abdullah

2021. máj. 22. 20:46
 50/130 A kérdező kommentje:
Értem, akkor gondolom a feleség szintén nevelheti a gyerekeket akár keresztény vagy zsidó hitre is?
2021. máj. 22. 20:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!