Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A muzulmánokra általánosan...

A muzulmánokra általánosan jellemző az erős antiszemitizmus, vagy csak az itt lévőkre?

Figyelt kérdés

Egyik kérdés kapcsán olvastam, ahogy két muzulmán vallású lényegében szidja a zsidókat (különösen Izraelt), visszatetsző módon belekeverve ebbe már a holokausztot is.

Ebből "sikerült" levezetniük, hogy a nem antiszemita keresztények is mennyire gonoszak és népirtásokat támogatnak.

Ez valami általános muzulmán nézet, vagy csak néhány ilyen szélsőségesen fanatikus van köztük?

2021. máj. 22. 15:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/130 anonim ***** válasza:
34%

Az nem volt bicskanyitogató hogy egyik hozzàszóló "csicskàknak" nevezte a palesztinokat ?

Azt miért nem idézés ?

Mert ők muszlimok, és ezért ők nem szàmítanak.

Én sohasem beszéltem így a zsidókról.

Mégis én lettem "antiszemita".

Abdullah

2021. máj. 22. 17:15
 22/130 anonim ***** válasza:
18%

"Az Ószövetségbe ezeket a verseket a zsidók hamisították ti keresztények pedig elhiszitek. Nem véletlen hogy keresztények a tömeggyilkos Izrael mellé állnak."

Ha azt állítom valaki hamisított akkor az antiszemitizmus? :)

" a zsidó vallás pedig a legresszistább a világon mert a zsidók kiválasztottságát és felsőbbrendűségét hirdeti"

Ez így is van. A zsidó vallás maga hirdeti hogy a zsidó nép etnikai alapon kiválasztott. Ha én leírom azt amit a zsidó vallás tanít akkor antiszemita vagyok? :)

"Általában zsidók szokták előhúzni az antiszemita kártyát"

Ez gyakran előfordul. Ha valaki elítéli Izral rémtettét egyből antiszemintának nyilvánítják. Ezt sokan igazolhatják, nem csak muszlimok.

És kiderült nem vagy tisztában az antiszemitizmus fogalmával, sem azzal hogy az arabok is szemiták, sem azzal hogy az iszlám elítéli ezt, sem zzal hogy a muszlimok mindig is megvédték a zsidókat.

2021. máj. 22. 17:19
 23/130 A kérdező kommentje:

Közel 100 hozzászólást nincs időm elolvasni, nézd el nekem (kettőtökét is csak gyorsan átfutottam, hogy ide tudjak idézni). Nem helyes a palesztinokat se csicskának nevezni, ahogy Izraelt fasiszta terrorállamnak se, így minősítve az ott élőket is. Mind a kettő egyformán helytelen.

"Én sohasem beszéltem így a zsidókról."

Nem, te sokkal csúnyábban beszéltél a keresztényekről. Igazad van.

2021. máj. 22. 17:19
 24/130 anonim ***** válasza:
16%

Az nem verte ki a biztosítékot nàlatok, hogy arról beszéltek a muszlimok mindörökké veszíteni fognak és hogy Allah nem tudta őket győzelemre vinni ??

Micsoda istenkàromlàs ez ?

Ezt miért nem idézed ?

Mert ez a muszlimokat érinti és az nem szàmít.

Abdullah

2021. máj. 22. 17:21
 25/130 anonim ***** válasza:
30%

"Az pedig továbbra is egy aljas sunyi gazember véleménye, hogy a keresztények élveznék emberek tönkretételét, családok legyilkolását. Szégyellheti magát, aki ilyeneket. ír."

Hogy élvezik-e nem tudom, de az tény hogy a keresztény világ Izrael mellett áll és az is tény hogy ha a keresztények nem állnának Izrael mellett, akkor nem tehetné meg hogy tömegesen gyilkolja a palesztinokat.

2021. máj. 22. 17:21
 26/130 anonim ***** válasza:
100%

Keresztény létemre jeletettem a kérdést, de nem törölték. Akkor levelet irtam, ahol idéztem a szöveget, akkor törölték. De az email megvan, úgyhogy meg tudom mutatni

A kérdés ....

"Szerintetek egy ilyen megállapodás megoldaná az izraeli-palesztin konfliktust?"

...és akkori 13-as válasza

" Az ideális megoldás nyilván a zsidóság egyesítése lenne valahol, onnan senki se ki, se be, így megoldódna az antiszemitizmus és Izrael gaztettei is. Majd valahogy csökkenteni kéne az ottani lakosságot, akár bombázással, akár más népességszabályozási módszerekkel."

A második, amire megirtam a levelet

A kérdés...

Mi az izraeli-palesztin konfliktus gyökere?

...és az akkori 29-es bejegyzés

Az ideális megoldás, ha a zsidóság egy nagyon ritkán lakott területre vonul, pl. Oroszország keleti része, a kivándorlást megtiltják, bevezetik az egykepolitikát, egyre csökken a számuk, vagy csak arra kószál néhány hidrogénbombát hordozó repülőgép, és sajnálatos baleset történik. Ezzel örökre megoldódna az antiszemitizmus és Izrael sem terrorizálna többet senkit. De a békés megoldás a fogamzásgátlás és egyéb módszerek lennének.

2021. máj. 22. 17:22
 27/130 anonim ***** válasza:
34%

"Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy többnyire (bár sajnos voltak kivételek) nem a keresztények deportálták a zsidókat, hanem az adott országban lévő náci eszméket követő emberek."

Ja hát persze :) Ők nem keresztények. A keresztesek sem keresztények. Az inkvizició emberei sem keresztények. Meg általában aki rosszat tesz az nem kersztény :) Akkor kik a keresztények :)

Belinkeltél egy személyt aki keresztény és mentette a zsidókat. Ez biztos igaz is és biztos volt még sok keresztény aki szintén mentette a zsidókat, de ettől függetlenül keresztények deportálták a zsidókat európa szerte.

2021. máj. 22. 17:26
 28/130 anonim ***** válasza:
16%

Olyan is volt aki azt írta örüljünk hogy itt lehetünk. Csak egyes pàrtok kegyéből lehetünk itt

Persze én itt születtem, ahogyan a szüleim is. Magyar vagyok.

Ez nem volt "bicskanyitogató" ?

Ezt sem idézte senki.

Ez nem szàmít ugye ? Mert én csak muszlim vagyok.

Abdullah

2021. máj. 22. 17:29
 29/130 anonim ***** válasza:
26%

"Keresztény létemre jeletettem a kérdést, de nem törölték. Akkor levelet irtam, ahol idéztem a szöveget, akkor törölték. De az email megvan, úgyhogy meg tudom mutatni"

És ezt miért mutatod meg? Hogy jön ide? A 13-as és 29-es bejegyzést nem muszlimok írták.

2021. máj. 22. 17:30
 30/130 anonim ***** válasza:
96%

26 vagyok

Mindkét szöveg csak része a bejegyzéseknek, nem másoltam le az egész hozzászólásokat akkor, de a szövegekből világos volt, hogy muszlim irta.

2021. máj. 22. 17:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!