Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Azt honnan szedték egyes...

Azt honnan szedték egyes hívői, hogy a hit logikai meggyőződés valamiről?

Figyelt kérdés
Több kérdés alatt is láttam, de nem látom értelmét, hisz a hit szó semmilyen definíciója alapján nem ezt jelenti.
2021. ápr. 14. 15:10
1 2 3 4 5 6
 41/56 munyamunya ***** válasza:

Igen, tudom, hogy körbeér, ezért is írtam oda, hogy a saját szempontomból nézem így, a mostani állapotomból visszanézve.

Senki nem nevelt belém semmit, teljesen ateista családból származom, apámmal a mai napig küzdök a meggyőződésem miatt. És tényleg próbálkoztam egyéb hitvilágokat is megismerni, nem voltam beszűkülve a zsidó-keresztény látásmódra.

2021. ápr. 21. 10:45
 42/56 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a körkörös érvelések nem működnek.

Tehát nem ez az oka annak, ami történt.

2021. ápr. 21. 13:50
 43/56 Mansour ***** válasza:

"Tehát nem ez az oka annak, ami történt."

Az a baj, hogy ez is körkörös érvelés. Nem bizonyítható, hogy Isten az oka, más oka is lehet, tehát nem Isten az oka - ez ugyanolyan érvelési hiba.

2021. ápr. 21. 14:09
 44/56 anonim ***** válasza:

Na, állj!

Én azt állítottam, hogy NEM BIZONYÍTÉK, amit felhoztál.

Te meg azt állítottad, hogy bizonyíték.

A te érvelésed hibás, az enyém viszont jó.

Nem egyforma a kettő!

2021. ápr. 21. 14:14
 45/56 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés: a matematikából vagy a filozófiából ismert bizonyítási módszerek, amelyek eltérnek a természettudományos bizonyítási módszertől, miért nem validak Isten létezésével kapcsolatban?

Mindenki Isten létezésének bizonyítására a természettudományos indukciót/módszertant követeli. Holott a régi filozófusok tudták, hogy így nem lehet bebizonyítani Isten létét, hisz Isten nem természeti jelenség.

2021. ápr. 21. 14:22
 46/56 anonim ***** válasza:

A matematikai bizonyítások azok természettudományos módszerek.

Említenél néhányat istenekkel kapcsolatban?

A filozófiai "bizonyítások" viszont nem mind működnek, nem tekinthetők teljes bizonyításnak.

Említenél ezekből olyat, ami működik?

Bármelyik istenből kizárólag azt a részét tudjuk bizonyítani MAXIMUM, amelyik a mi világunkban megnyilvánul, tehát a mi világunk része.

2021. ápr. 21. 14:41
 47/56 munyamunya ***** válasza:

Az a baj, hogy te azt hiszed, meg akarlak győzni valamiről, illetve mások felé bizonygatni az igazamat. Holott csak a kérdező felvetésére, és azt követően a te megjegyzéseidre reagáltam.

Nekem nem okoz traumát, ha te máshogy gondolod.

2021. ápr. 21. 14:44
 48/56 anonim ***** válasza:

Ez mennyiben függ össze azzal, hogy amit gondolsz, az nem lehet igaz?

Mert én ezt mondtam el neked, te meg mintha nem értenéd.

2021. ápr. 21. 14:46
 49/56 munyamunya ***** válasza:
Értem én, te azt mondod, SZERINTED nem lehet igaz. Erre írtam, hogy részemről ezzel semmi gondom nincs.
2021. ápr. 21. 14:52
 50/56 anonim ***** válasza:
Tehát azt mondod, hogy van olyan helyzet, ahol a körkörös érvelés bizonyítékot jelent?
2021. ápr. 21. 14:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!