Az olyanoktól miért nem veszik el a gyereküket, akik vallási meggyőződések alapján nem hajlandóak bizonyos egészségügyi ellátásokban részesíteni a gyereket?
Magyarországon ez szankcionálva van, nem tehet meg bármit a szülő a gyermekével. Enyhébb esetekben pénzbüntetés, de súlyosabb esetekben el is vehetik a gyermeket, ah az ellátás hiánya az életét veszélyezteti. Vannak rá példák.
Persze hogy mennyire sikerül következetesen betartatni a törvényeket, azt még megbecsülni sem lehet. Feltételezhetően sajnos sok a feltáratlan eset.
Az állam engedélyezi a vallásokat.Tehát,ha ad választási lehetőséget,hogy ki,hogyan lássa az említett dolgokat,akkor milyen jogon venné el tőlük a gyereket?
Oltásra én sem vinném el a gyerekemet,és a kemoterápia rengeteg embert öl meg,akik túlélhették volna a rákot.Biztos,hogy a szülőtől kell elvenni a gyereket? megbízunk az államban,hatalomban,orvosokban,tudósokban,rendőrökben stb..de bizony mondom,nem minden az,aminek látszik.
De a kérdés amit feltettél,nem ilyen egyszerű.Aki mániákusan kerül minden orvosi vizsgálatot,azt már én is butaságnak tartom.Az alap orvosi szűrővizsgálatok igenis hasznosak lehetnek.A hit ereje meg hát..ez megint egy bonyolult téma.Tapasztalatom szerint a hit nagyon fontos,csak önmagában nem mindig elegendő.Hogy érthetőbb legyen,elmondom a saját példámat:Felfedeztem a jobb herémben egy rizsszem nagyságú csomót,elég jellegzetes hererák tünetekkel.Elmenetem a dokihoz,mondta,hogy lehet,hogy az,de végül nem jártam végig az ilyenkor szokásos vizsgálatokat.Az egyetlen biztos kezelési mód az orvostudomány szerint a hererákra az,hogy kiveszik az érintett herét.Én megköszöntem a dokinak az infót,és úgy döntöttem,köszönöm nem.a herém marad,és meg fog gyógyulni.A rák ugyanis az esetek többségében egy lelki-életmódbeli eredetű betegség,amit magunknak okozunk! És meg is találtam az okot:szexuális elfojtás,gyűlölt saját nemiség,ezáltal az ellenkező nem gyűlölete is.tehát,ha megvan az ok,akkor meg tudjuk szüntetni az okot,és megszűnik a betegség is.Megértettem,hogy mit üzent nekem a betegség,és változtattam a felfogásomon.Elkezdtem egészségesebben táplálkozni,és igyekezni minél kevesebbet stresszelni.Most a "rizsszemet" már alig tudom kitapintani,és megszűntek a kellemetlen fájdalmaim is.
Az eszem megáll...
A kötelező védőoltások nem véletlenül kötelezőek, nem azért adják őket, hogy a gyerek szándékosan tönkremenjen, az meg egy ZS-kategóriás összeesküvés elmélet, hogy a szuriban méreg van, ami direkt tönkretesz. Kb. 10 kötelező védőoltás van, a többi önkéntes, de az a szülő, aki az előbbieket megtagadja a gyerekétől, mert ő mindenféle hitbéli meggyőződés alapján elítéli és ezáltal olyan betegségeknek teszi ki, amikbe bele is hallhat, arról nem is beszélve, hogy összefertőzheti a környezetét is. Felelőtlen és buta az ilyen szülő, csak azt nem értem, hogy a gyámügy ilyenkor miért nem vonul ki? Vagy a szekták miért nem enyhítenek egy kicsit a gyeplőn, elvégre halott hívővel nem sokra mennek, legalább törekedjenek arra, hogy ne halljon meg a báránykájuk idő előtt.
2#
Senki nem tömi ilyen kajákkal a gyerekét, hanem a gyerek kéri, mert ízlik neki, de azt nem tudja, hogy milyen egészségtelen, azon egyszerű oknál fogva, hogy ő egy gyerek. A tévé dettó ilyen, senki se ragasztja a Pc vagy a tévéképernyő elé a gyerekét, a gyerek megy oda, a szülő ezekben az esetekben azért hibás, mert ezeket engedi, nem azért, mert kényszeríti. A kényszerítés az, hogy kényszeresen visszatartja a gyerekét abban, hogy egy apró szúrás által elkerülhessen bizonyos betegségeket.
3#
Rendben, akkor kapcsold ki a gépet, lődd le a villanyt és legelj a mezőn és mosakodj fűcsomóval, mert az a természetes, aztán rágjál fűzfakérget, ha lázas vagy. A te logikád mentén ez a helyes eljárás. Amúgy meg nem véletlenül vannak egészségügyi kamarák, akik megmondják, azaz inkább csak tanácsolják, hogy mit tegyünk, mert mi nem vagyunk mikrobiológusok.
4#
Statisztikát és erről szóló tudományos esszét kaphatok?
6#
Demagógia level 9000....
7#
Pszichoszomatikusan senki nem lesz rákos. Ha meg nem akarod elvinni a gyerekedet kemora, ha rákos lenne, akkor te vagy a legrosszabb szülő, arról nem is beszélve, hogy a kemoterápia menetével és hatásaival se vagy tisztában. Az a szülő, aki nem hajlandó elmenni a végsőkig a gyerekéért az nem szülő.
8#
Tudományos tanulmányt kérnék szépen. Ja, hogy mindez csak hasra ütésből meg sok oldalnyi összeesküvés elmélet olvasásból született? Akkor bocs.
9#
Ilyen logika mentén meg a futás megelőzi a rákot, hisz én sokat futok és lám, nem vagyok rákos. Aki meg a homeopátiában hisz, az kb. egy szektás szintjén áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!