A darwini evolúció nem cáfolta meg már a kereszténységet? Hogyan kell elképzelni a fejlődést és a teremtést, és az eredendő bűnt? Evolúció szerint nem lehetett Ádám és Éva. Vagyis a kártyavár összedőlt.
Szerintem 150 válasz alatt a kérdező már tud lassan statisztikát is állítani.
Mi èrtelme van ennek? Fogadjuk el, hogy az èrveit inkább, csak ne nyomja tovább.
@152
Én amúgy nem haragszom arra, aki a halálomat kívánja, csak nagyon meg vagyok döbbenve, és sokkal inkább szomorú vagyok. :/
Leginkább azért, mert nem értette meg, hogy nem támadtam Jézust. Ezért a Péteres példádat kissé sántítónak érzem... Elnézést! :)
Másrészt viszont le a kalappal a sportszerűséged előtt. Én meg ezt köszönöm. :)
Viszont a
Soha nem lehet tudni, nemcsak Pombe-ra értem, hanem akinek nincs nagyon hite Jézusban és Istenben, hogy ráfér, ha pl. levágja a lábát a vonat, tolószékbe kerül, süket lesz vagy bármi. Mert hatására szoktak emberek megvilágosodni. Tehát nem "rossz" szándékból mondtam, hanem honnan tudod, hogy nem-e valami nagyon rossznak kell veled történni, hogy megmentsd a lelked.
Ez az élet semmi, csak azért van, hogy megtaláld Istent.
Azért írták a Bibliában, hogy amelyik testrészed a bűnbe visz vágd le inkább.
Tehát ezért kívánom, hogy valami olyan történjen veletek, mert így a lelketek megmenekül. Amit rossznak mondanak a földön, pl. koldusbotra jut, nem biztos hogy rossz. A rosszba került embert Isten jobban fogja támogatni és felkarolni.
Nem értitek: Nem az a rossz, amit rossznak gondolnak emberek. Ha imádkozok érted, hogy érjen csapás, pont jót akarok, mert ezen az úton találod meg Istent. Ebben a mostani állapotodban viszont elveszíted a lelked.
#155: "Tehát nem "rossz" szándékból mondtam, hanem honnan tudod, hogy nem-e valami nagyon rossznak kell veled történni, hogy megmentsd a lelked."
Hmmm. Ez kétségkívül logikus. A gondolatmeneted szöget ütött a fejembe... reccs! Hu ... basszus, de rossz... de fáj... :/
Ejha! Igen. Ettől kicsit hívőbb lettem. A megoldásod sose vettem észre, pedig ott volt az orrom előtt...bumm! Bele is vertem... Na szóval, éppen csak a szememet nem szúrta ki... jajajaj, ho...hoool vagyok! Hiszek! Hiszek! - abban hogy a mentő gyorsabban jön, mint a múltkori megtérésemkor...
Mester, immár vakon követlek! - más lehetőség híján. Mutass utat te, vagy legalább egy vakvezető eb, mert a megvilágosodás baromi nagy sötétséggel jár. :(
#155: "pl. levágja a lábát a vonat, tolószékbe kerül, süket lesz vagy bármi. Mert hatására szoktak emberek megvilágosodni."
Mester! Most hogy megtisztultan állok előtted, nagy kő esett le a szívemről!... hogy az a..áááhhh!... illetve megtisztultan ülök ellőtted. :( - és megértettem, hogy a #143-ban csak az én érdekemben imádkoztál az öngyilkosságom bekövetkeztéért.
Hiszen tudom jól, hogy a legtöbb ember az öngyilkossága után szokott megtérni, és ezt követően sokkal jobban is érzik magukat.
Amúgy tudtommal az önmaguknak ártók nem kerülnek a mennybe. Mester! Nem lehet, hogy te egy picit... csak egy nagyon picit, be akarsz csapni? :)
#143: "...kötni az ebet a karóhoz és mások életét így befolyásolni, hogy ne higgyenek, ez már bűn. A hitet rombolni az nagyobb bűn Isten szemében mint a gyilkosság."
Értem. Nézzük csak! Brentán Károly a keresztény hitet terjesztette: [link]
Idézve: "Sikereit nagyban segítette nyelvérzéke, amit igyekezett kihasználni. A jameo indiánok nyelvén katekizmust is szerkesztett, hogy így segítse elő megtérésüket"
Tehát Brentán Károlyt a kutya nem hívta az indiánok közé, de ő mégis elkezdte őket győzködni. Sokat meg is térített, vagyis az indiánok hitét lerombolta, megsemmisítette, életüket befolyásolta, ami Isten szemében nagyobb bűn, mint gyilkolni. Ma is vannak ilyen keresztény hittérítők.
Gondolom következetes vagy, és ragaszkodsz az elveidhez. Így nyilván minden keresztény hittérítőt is az imáidba foglalsz, és kéred Istent, hogy mindegyiknek vágja le a lábát a vonat, kerüljön tolószékbe, süketüljön meg, vagy bármi, ahogy azt írtad is.
Talán nézzük meg annyira "szent" István mit is csinált!
" Már apja, Géza 997-es halálától magyar fejedelem, majd 1001. január 1-én ... történt megkoronázása által „Isten kegyelméből” Magyarország királya. A magyarok országát(!!!), a magyar törzsek(!!!) szövetségéből kialakult fejedelemséget egységes keresztény állammá szervezte át.
... Az általa meghirdetett új politikai irányvonalnak ellenszegülő magyar törzseket fegyverrel vagy békés úton hódoltatta, az ellene irányuló lázadásokat leverte."
"...kötni az ebet a karóhoz és mások életét így befolyásolni, hogy ne higgyenek, ez már bűn."
Vissza a fehér lóval!!!!
@159
:D... Kezd összeállni a kép, és így a remény mellé kapunk egy lovat is! - aminek a piaci ára... nézem... 5 éves herélt eléri a 2,5 millát... Nem rossz dolog ez a megtérés. Bár az a fehér ló kissé idősebb, na de a történelmi értéke!
#155: "Ez az élet semmi, csak azért van, hogy megtaláld Istent."
Értem. Ezért javallott, hogy önkezünkkel vessünk véget az életünknek. De fontos a jól kidolgozottság, mert a statisztikák szerint a sikeres öngyilkosságot produkáló emberek negyede életben marad. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!