A darwini evolúció nem cáfolta meg már a kereszténységet? Hogyan kell elképzelni a fejlődést és a teremtést, és az eredendő bűnt? Evolúció szerint nem lehetett Ádám és Éva. Vagyis a kártyavár összedőlt.
#135: "Pombe ha már annyira egyértelmű ahogy átváltozik a majomszerű lény emberré, hogy képet tettél róla, légyszi a banánról is tegyél, elvégre ő is közeli rokon."
Nem közeli rokon. Én ilyet nem mondtam. Csak azt, hogy rokon. Parancsolj:
vagy:
Minden élőlény a másikkal ilyen-olyan ágon visszakövethetően, így tehát bizonyíthatóan rokon, és ilyen-olyan távolságban. Ezek között ott van valahol a banán is. Ha a részletek még mélyebben érdekelnek, akkor segítségképpen ezt ajánlanám:
"Az ismert fajokból nyert elsődleges genetikai információ három nagy nemzetközi oldalon férhető hozzá: Ilyen az NIH intézménye, az NCBI által fenntartott GenBank adatbázis (USA), az EMBL (European Molecular Biology Laboratory) gyűjteménye, az ENA (European Nucleotide Archive) illetve a DDBJ (DNA Data Bank of Japan) adatbankja. A gyakorlatban leginkább a GenBank adatbázist szoktuk használni. Itt a genomikus adatokon túl cDNS információkat is tárolnak."
Tessék! A GenBank-nak a linkjét is megadom neked: [link]
Jó kutatást banán ügyben!
Az értelmes tervező csinálta a kőkalapácsot, meg a szögbelövőt is, de ezek között rokoni kapcsolat nem rajzolható fel, mert a kőkalapács terve sehol sem szerepel a szögbelövőben (és fordítva sem), sem kiinduló állapotként, sem valami részletként, sem sehogy. Még az anyaguk is teljesen más. Ha ezt a két eszközt ugyanaz a tervező is csinálta volna, az a két eszközből semmi módon ki nem következtethető. Ellenben a banán igen nagy része benne van az emberben is, és nem valahol véletlenszerűen, hanem az ember tervének az alapjaiban, vagyis arra épül rá előbb a majom terve (sok minden más után), majd arra az ember terve.
Ahogy ezt a Biblia a felsorolásában is leírja. Persze ez így nem teljesen pontos, mert a növényeknek és állatoknak volt egy közös őse, tehát nagyjából egyszerre egyidőben voltak már klasszikus értelemben vehető állatok is, és egyszerre voltak klasszikus értelemben vett növények is, de ha nem akarunk belemenni ennyire a tudományos részletekbe, és inkább elnagyolt technikai fejlődésként mutatjuk be az élőlények bonyolódását, akkor mondhatjuk a Biblia 1Mózes1-es felsorolására is, hogy többé-kevfésbé elfogadható a sorrendisége, hiszen az állatok és növények legtávolabbi közös őseit nagy valószínűséggel a Biblia kori ember inkább növénynek tartotta volna, bár a szó szerint értelmezett fű és gyümölcsök akkoriban nem léteztek (de erre te is rájössz majd, ahogy a GenBank-ban kutakodsz a banán után), sőt, valójában konkrétan a fű kialakulása a növények evolválása során sokkal később történt, mint az állatoké. De ha a füveket egyszerűen a növények, vagy a növényekhez hasonlatos életformák szinonimájaként kezeljük, akkor... :)
Lehet a tudomány szerint nem hazudik, de Jézus tanításai alapján az ellenkezőjét mondja. A tudomány által kötni az ebet a karóhoz és mások életét így befolyásolni, hogy ne higgyenek, ez már bűn. A hitet rombolni az nagyobb bűn Isten szemében mint a gyilkosság. Tök mindegy hogy okoskodtok, akkor is a végén nagy csodálkozás lesz, amikor eljön újra Jézus.
Vagy nekem olyan érzésem van és kérem Isten segítségét, hogy egy akkora csapás éri majd Pombét a közeljövőben, hogy meg fog térni. Vagy ha mégsem, akkor öngyilkos lesz. Isten útjai kifürkészhetetlenek.
Kicsit el vagy tájolva. Mikor írt olyat Pombe ,hogy Isten nem létezik? Mikor beszélt ő Jézus ellen? Mikor buzdított bárkit arra ,hogy ne higyjen?
A tudomány a világot vizsgálja függetlenül minden vallástól/ hitrendszertől, ha ez alapján kiderül egy s más dologról ,hogy az nem éppen úgy van ahogy 2-3000 évvel ezelőtt megírták a Bibliában (s amit ebből a mai kreacosok kihámoznak...) az nem Isten vagy Jézus ellen van. Ez van s kész.
Ugyan akkor te sem hiszel 1000+1 másik vallás másik istenében. Mit szólnál ha most valaki eléd állna s azt mondaná ,hogy miért terjeszted a keresztény hazugságot amikor tudod jól ,hogy xy isten az igazi s ezért nemsokára olyan balszerencse fog érni ami miatt vagy megtérsz vagy öngyilkos leszel. Te meg csak nézel ki a fejedből hisz nem hiszel abban a másik istenben, el sem tudod képzelni milyen, nincs benne a világképedben. Na, ugyan így a tudományban sincs semmiféle isten. Majd ha a világ kutatása alapján lesz egy vagy több akkor máris lesz a tudományban is “isten”, csak ugye az például már nem hit lesz hanem tudás.
Az külön vicces ,hogy inkább te vagy aki Jézusnak nem tetszően beszél. Hogy mondhatsz olyat ,hogy kéred Isten segitségét abban ,hogy Pombet valami hatalmas tragédia érje? Normális vagy te? Erre tanít Jézus?
Idézném egy másik kérdésnél Pétert, aki Pascal-tól idézett:
"Mindegyik a maga tekintélyére hivatkozva követeli, hogy higgyenek benne, és fenyegeti a hitetleneket. Ezen az alapon tehát nem hiszek bennük. Mert azt akárki mondhatja, akárki kijelentheti, hogy ő próféta. Ám azt látom, hogy a keresztény vallásban beteljesült jövendölések vannak, ezt pedig egyik sem mondhatja el magáról."
#143: "Vagy nekem olyan érzésem van és kérem Isten segítségét, hogy egy akkora csapás éri majd Pombét a közeljövőben, hogy meg fog térni. Vagy ha mégsem, akkor öngyilkos lesz"
Az evolúció és a hit egymást nem kizáró elemek, és én éppen arra mutattam rá, hogy a Biblia szövege korántsem annyira áll távol az evolúció elvétől, mint ahogy azt ti állítjátok. Ez nem hit kérdése, hanem tény.
Ettől függetlenül ilyen bosszúszomjas, ilyen kegyetlen emberrel még soha nem találkoztam itt a fórumon. Te egy nagyon beteg elméjű ember vagy.
Szerintem most a hívő emberek helyetted is szégyenkeznek. Nem tudom elképzelni, hogy bármelyikük is ilyet kívánna a vitapartnerének, csak azért, mert az bizonygatja, hogy igenis van evolúció a tudomány álláspontja szerint.
Ebben az épületben akkor te gyakorlatilag mindenkinek az öngyilkosságát várod el kiváltani Istentől eredeztethetően? Itt fészkel a sátán? Ez az ELTE TTK Biológiai Fizika tanszék:
Örülnél neki, ha holnaptól innen a legmagasabban lévő ablakokból elkezdenének kiugrálni az emberek? És még te mersz mást sátáninak nevezni?
Azért vannak olyan vallási vélemények, amik ezt a kérdést másképpen akarják lerendezni: [link]
Idézve: "Az Egyház, jóllehet teljesen elutasítja az ateizmust, őszintén vallja, hogy minden embernek, hívőknek és nem hívőknek egyaránt együtt kell működniük e világ helyes építésében, melyben közösen élnek, ami természetesen lehetetlen őszinte és okos dialógus nélkül. Helyteleníti tehát a hátrányos megkülönböztetést a hívők és nem hívők között..."
Ráadásul én nem tartom magam ateistának, és a katolikus egyház mellesleg egyáltalán nem idegenkedik az evolúció gondolatától.
Egyáltalán nem viccelek, amikor az alábbi oldalt ajánlom neked átolvasásra, ami egyébként evangélikus oldal, és a vallási megszállottság tüneteiről is szót ejt:
Kötelező olvasmány neked: " Ezek a hatások lehetnek testi, anyagi, lelki és szellemi természetűek vagy ezek kombináció is, de mindenképpen az egész ember voltunkat érintik. Ezekkel a súlyos frusztrációkkal szemben csatát vesztettünk. Hogy egy frusztráció mennyiben válik traumává, az személyiségfüggő is. Például ugyanaz a szerencsétlenség, ami több embert ér, csak némelyeket betegít meg. Ennek az orvosi elnevezése a PTSD, a poszttraumás stressz diszorder (trauma utáni rendellenesség – a szerk.)."
...
"Sajnos a vallásos nevelés és életszemlélet maga is okozhat torzító traumákat, és lehet hamisságokon alapuló. Még komolyan hívők esetében is lehet sok tévút."
Ajánlom, hogy sürgősen keresd fel a Valláslélektani Pszichiátriai Osztályt, és jelentkezz be egy önkéntesen egy terápiára, mert nagyon rád fér a környezeted védelme okán is.
@Tevenyereggyarto
Hali,
Te találkoztál itt már ilyen leplezetlenül gyűlölődő, ámde higgadtan megfogalmazott átokkal? Csak pusztán azért, mert hitbéli vita folyt? Ez egyébként nem is az, de most mindegy... Lehet, hogy a marha nagy indulatok végül ide torkollottak egy-két vitában, de itt nem volt semmi indulatvihar. Ebből az emberből egyszerűen minden düh nélkül, megfontoltan, hideg embertelenséggel... huh, de félelmetes... :(
#147 Pombe
Őszintén ilyet ezen az oldalon még nem láttam (vagy csak nem maradt meg bennem) ahol valaki gyakorlatilag “viharos előzmények” nélkül, higgadtan közli ,hogy kérni fogja Isten segitségét valaki kínkeserves halálához vagy szenvedéséhez. Nem az a durranás ,hogy elátkoz hanem egyenesen imádkozik érte O_O Persze olyat már láttam ahol elszaladtak az indulatok esetleg a “vitapartner” már eleve lenéző, flegma hangvételű volt. De ő olyan lazán leírta mintha csak egy kiló kenyeret kérne a boltban. De azért mi vagyunk az ördögtől valók...
#148: "Nem az a durranás ,hogy elátkoz hanem egyenesen imádkozik érte"
Na ja.
Idézve: "Figyeljük meg: Jézus először is azt kéri, hogy szeressük ellenségeinket, majd pedig ebből következően mutassuk be szeretetünket jótetteinkkel, kedves szavainkkal és közbenjáró imánkkal"
Hááát, az ima az megvolt... :D
No, és ki is az ellenség?
Idézve: "Az ellenség háromféleképpen is kinyilváníthatja szándékát: rosszindulatú magatartással (gyűlölet), bántó szavakkal (átkozódás) és bántalmazással"
Kicsit megzavarodtam. Ki is itt jelen esetben Jézus ellensége? :)
Aj aj, itt valakinek nagyon elgurult a gyógyszere!
Szólni kéne az ördögűzőknek, mert megszállta a Sátán, és olyanokat mondat vele, ami miatt bizonyosan elkárhozik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!