Akkor most a keresztények Jehova tanúi, vagy pedig nem?! Ha elfogadom az evolúciót is, akkor a Sátánt szolgálom. És ne olvassak filozófia könyveket sem. Most akkor mi az igazság?! Kezdek már kételkedni...
#49 "Az , hogy nincs a Bibliában konkrét tiltás a vér orvosi felhasználásával kapcsolatban , még nem jelenti azt , hogy a zsidók és a korai keresztények ne értették volna , hogy mit vár el tőlük Isten ezen a területen."
Csakhogy itt a vita nem erről szól. Bemutattam, hogy a Jehova Tanúi mi alapján vélik alátámasztva az igazukat (linkeltem a Jehova Tanúi oldalakat). Bármi is legyen a történelmi háttér, ők nem ezt választották bizonyságtételül, hanem a Biblia egy bizonyos mondatát, amelyet direkt megcsonkítottak, hogy az mást jelentsen.
Nem érdekel ennek tükrében a történelem. Remélem nem haragszol meg. A szándékolt hazudozás, hamisítás vádja alól nem fogja felmenteni őket az a történelmi tudás, amellyel igyekszel a segítségükre sietni, és amelyről a Jehova Tanúi tudtommal sehol se számolnak be.
Amúgy az teljesen más dolog, ha értékes új ismeretekkel gazdagítod a topic felületét, és magam is örülök a számomra új infóknak, de ezzel ma már nem fogok tudni érdemben foglalkozni.
Üdv,
"Kedves "senki"! Ne gyötörjük egymást!!! Felesleges! Ugye hogy még mindig szívod a vérem?
Jó. Ha nagyon nem provokálsz, én már semmit se válaszolok. Csak picit! A kedvemért... brühühühü... :("
Oh te szegény... Mint egy öt éves...
Tehát szerinted a mai egészsségügyi rendszer nem korrupt, hanem valami tökéletesen működő lelkiismeretes dolog. Értem 😂 nyilván nálad sosem került még elő a boríték, soha nem tapasztaltad, hogy nem minden beteggel ugyanúgy bánnak és soha nem vontad kétségbe egy egészségügyi dolgozó hozzáállását. Gratula
51
Hamisítás? Micsoda merész szavak... Akkor neked mi a nem hamisított? Amit te elhiszel? Csak az az etalon amiben te hiszel, minden más kivetni való?
@52: "Tehát szerinted a mai egészsségügyi rendszer nem korrupt"
De az. De nem ennyire tökéletes hermetikussággal az egész bolygót uralva, mert ilyen tökéletesség csak a te fejedben létezik. Ha te itt vagy korrupciótámadónak, akkor máshol is kell lennie ilyennek, és nálad bátrabbnak is kell lennie.
@52: "soha nem tapasztaltad, hogy nem minden beteggel ugyanúgy bánnak és soha nem vontad kétségbe egy egészségügyi dolgozó hozzáállását. Gratula"
De tapasztalom, mint ahogy sokszor az ellenkezőjét is. Ha hiszed, ha nem, van azért becsület is a világban, de még a kórházakban is.
Rólad csak azt tapasztalom, hogy a végletekig megszállott vagy, és nagyon rosszindulatú.
@53: " Akkor neked mi a nem hamisított? Amit te elhiszel?"
Nem! Amit meg tudsz cáfolni a "szád" állandó üresben járatása helyett. Világosan leírtam erről az indokaimat. De azért nem ártana a #49-es megjegyzőtől is ezt elolvasnod: "Az , hogy nincs a Bibliában konkrét tiltás a vér orvosi felhasználásával kapcsolatban..."
Ha szerinte sincs ilyen tiltás, akkor csak-csak lehet gond azzal a jehovás Biblia-sor interpretálással (hogy a hazudozást így jelöljem meg egy kis eufemizmussal... :))
Azért ezekre még gyorsan... majd a Tórát is, de...
#48: "...de ha a 3 Mózes 17:11,13-at nézzük , ott nem csak az lett leírva , hogy mit nem tehetnek , hanem az is , hogy mit kell tenniük a vérrel."
3 Mózes 17:11 "Mert a testnek élete a vérben van, én pedig az oltárra adtam azt néktek, hogy engesztelésül legyen a ti életetekért, mert a vér a benne levő élet által szerez engesztelést."
Mózes 17:13 "És ha valaki Izráel fiai közül, vagy a köztök tartózkodó jövevények közül vadászásban vadat vagy madarat fog, amely megehető: ontsa ki annak vérét, és fedje be azt földdel."
Pontosan hol olvasható ki ezekből az, hogy ne lehessen gyógyszerként használni a vért a XXI. sz-ban?
@48: "Csak az oltáron használhatták fel engesztelés céljából , ha pedig étkezés céljából öltek állatot , a vérét ki kellett önteniük a földre."
Ezt én is írtam, de nem emberáldozatokról van szó, és nem az emberi vérről. Nem igazán értem, hogy ennek a szertartásnak mi köze van az emberek egymás közötti gyógyító jellegű "vércseréjéhez" .
No, de majd holnap...
Utolsó
Higgy azt amit akrsz. Pumpálj magadba gyorsan 3 liter jó, friss vért, ha neked ez teljesen normális, utána szivass le magadból 1 litert.
Mint tudod, ez nem mindenkinek normális tevékenység, és nem te vagy az etalon.
Jogod van azt hinni amit akarsz és jogod van nem látni és elutasítani amit nem akarsz. Szép napot!
No, akkor kedves @49...
#49: "A vér orvosi célra való felhasználásának az elutasítása nem XX. századi ,,találmány". A zsidók és a korai keresztények is így gondolkoztak erről."
Én eddig úgy tudtam, hogy persze akkoriban fogyasztottak olykor vért, de korántsem természettudományos alapon. Pl. számos nép azért ivott vért az ókorban, mert úgy vélték hogy "az áldozati állat vérének elfogyasztása által életerejük fokozódik, és isteni erők birtokába jutnak."
Ha egy mai távgyógyító is kifordult szemekkel szellemi energiákkal gyógyít, az tudható, hogy szimpla babonaságról, varázslásról van szó, és nagyon helyesen a zsidók és a korai keresztények is mindössze ezt utasították el. A vérrel való valódi gyógyításról egyszerűen nem is tudhattak, és így nem ellenőrizhető, hogy ahhoz miképpen viszonyultak volna. Figyelembe véve, hogy a normális, a természetes gyógyítást ők sem utasították el, így számomra egyértelmű, hogy azzal nekik se lett volna semmi bajuk vérügyben, vagyis ahol nem idegen istenek, szellemek, meg miegyebek segítségét kérik nagy kántálások közepette.
No, de lehet, hogy neked van igazad, és az jó, ha általad erről új ismeretekhez jutok.
#49: "...de ha a 3 Mózes 17:11,13-at nézzük , ott nem csak az lett leírva , hogy mit nem tehetnek , hanem az is , hogy mit kell tenniük a vérrel."
Nincs általánosítás a vérrel. Nem látom ebben az igazadat visszatükrözni. Itt csak ez szerepel, hogy két szituációban mit kell tenni (szertartás és húsevés). Semmi inkonzisztencia nem lenne abban, ha a Biblia a következő mondatában ezt írná pl.: Ha beteg társadon véred segít, oszd meg tudással azt, földre ne pazarold adományod, és így adj gyógyszert neki... stbstb.
#49: "Van forrás ami beszél arról , hogy a zsidók nem használták a vért orvosi célokra (míg más népek igen). Pl. a jewishencyclopedia.com-on a ,,blood" címszó alatt utal ebből a szempontból a Talmudra."
Nézzük: [link]
A segítségedre szorulok.
A Talmud szó találatok mellett én nem találtam semmi gyógyítós bejegyzésre. A "BLOOD ACCUSATION" címszó alatt van gyógyításra utalás, de itt azt nem szó szerint kell érteni, hiszen itt is babonaságról és varázslásról van szó. Ez a vérvád történetéről beszél, ami több száz év óta vádolja a zsidókat azzal, hogy vallási rituáléjuk közben kuruzslásra keresztény emberek vérét ontják. Az a példa, hogy keresztény gyermekek vérét gyógyításra használták volna a zsidók ("ut ex eis sanguinem ad suum remedium elicerent"), meg már messze nem az ókorban, hanem tudtommal 1235-ben történt, és ezt is a szerencsétlen zsidók csak kínvallatásra "ismerték" be.
Kérlek segítenél megmutatni, hogy mire gondoltál itt? Mert vagy te értesz itt nagyon félre valamit, vagy én.
#49: "Más népeknél nem volt szokatlan a vér felhasználása orvoslás címén. Egyiptomban a lepra ellenszerének tartották."
Az ókori Egyiptom mindig nagy kedvencem volt, így igen sokat olvastam, és olvasok róla. Semmi ilyesmi gyógymóddal nem találkoztam az írásokban, ami persze nem jelenti azt, hogy ne létezett volna, de akkor rámutatnál egy autentikus forrásra ez ügyben?
Most egyelőre ennyi is elég, hogy ne hízzon túl nagyra az eszmecserénk...
#55: "Mint tudod, ez nem mindenkinek normális tevékenység, és nem te vagy az etalon."
Mindenkinek zsigerből nem normális, ha bármi olyasmit elvesznek a testéből, amit nem kellene elvenni. Az se normális, ha valaki a levágott haját parókakészítőknek adja, vagy az se, hogy DNS mintavételhez a nyálkahártyánkról sejteket dörzsölnek le, vagy hogy vérkép vizsgálathoz a vérünket veszik, vagy nagyon morbid, hogy pohárban kell másnak odaadni a vizeletünket, vagy nem normális az se, hogy petesejteket adományozunk, mesterségesen viszünk be ondót tisztított hímivarsejtekkel...stbstb...
De mindezeken az épeszű ember felülemelkedik, így mindenkinek normális dolog a véradás, ha nem félemlítik meg valami ujjból szopott tiltással. Úgy beszélsz erről, mintha levágott végtagokat kellene csereberélni egymás között, vagy emberi végterméket... Nem lehet, hogy ezt az egész jehovás irracionális vérfélelmet valami hemofóbiás Jehova Tanú alapító tag találta ki? Meglátott egy csepp vért, és felborult tőle, mint a kétlábú szék, majd magához térve gyorsan meghamisított egy vérről szóló tézist a Bibliában, hogy erre hivatkozva más nehogy kiröhögje?
Olyan vagy, mint egy diétaőrült, akit meggyőztek arról, hogy a barack totál káros és tiltott gyümölcs, és ezután képtelen felfogni, hogy miért nem irtózik mindenki más is a baracktól. Basszuskulcs! Aki vért ad, az nem hogy normálisnak tartja a dolgot, hanem büszke rá, és teljesen jogosan, és minden esetben azt láttam, hogy aki nem véradóként hallja ezt mástól, akkor egy kicsit szégyenkezik (ha nem vérfóbiás), hogy ő nem, de legalábbis minimum tisztelettel néz a véradóra. Speciel engem most is gyötör a lelkiismeret furdalás, hogy már nagyon régen voltam vért adni.
#55: "Pumpálj magadba gyorsan 3 liter jó, friss vért, ha neked ez teljesen normális,"
Pumpálok, szívok, tojok rá. Semmi okom azt gondolni, hogy ez ne lenne normális, és várnám, hogy a magasfokú habzásra állított kedélyállapotod végre megszüli a konkrét ellenérvet, ami után el kellene szégyellenem magam attól, hogy tisztelem a véradókat.
Nem lehet, hogy ezzel a 'pumpálj magadba vért, meg szívass le' állandó és beteges csatakiáltásoddal, valójában a saját szégyenérzetedet nyomod el? Ezért rágalmazol mindenkit megállás nélkül korrupcióval, mert így sikerül elhitetned magaddal, hogy te így teljesen legálisan gúnyolhatod a véradókat???
Nem szégyelled magad ilyenkor? Legalább azt írnád, hogy megértem, ha te vért adsz, vagy veszel fel, de neked is meg kell értened, hogy a mi hitünk ezt tiltja. Téged nem is a vita érdekel, hanem a saját lelkiállapotod pátyolgatása, nyugtatgatása, azért írsz ide állandóan és megállás nélkül, ha kell, ha nem
#49: "Van forrás ami beszél arról , hogy a zsidók nem használták a vért orvosi célokra..."
Ja... Ha még erre gondoltál esetleg:
Idézve: "In the medicine of the Talmud blood plays a purely negative part. Compare the sentence in B. B. 58b: "At the head of death stand I, the blood; at the head of all remedies stand I, the wine." In other words, most diseases arise in the blood. Blood is therefore not considered a remedy; but, on the contrary, bleeding and cupping (that is, the removal of blood) are recommended as modes of treatment (compare Leopold Löw, "Gesammelte Schriften," iii. 375-379, Szegedin, 1893)."
Igazad van abban, hogy nem használták orvosi célokra, ennek ellenére ez határozottan azt támasztja alá (szvsz.), hogy a Talmud éppenhogy engedné a vért gyógyszerként használni, mivel azt írja, hogy a legtöbb betegség a vérben lakozik, de csak ezért nem használható fel a gyógymódokban. Magyarán, ha azt gondolták volna, hogy a vér jó a betegségek ellen, akkor semmi akadálya nem lett volna gyógyszerként használni.
Ne haragudj, de én ebből arra következtetek (és ha jól értelmezek), hogy az állításoddal szemben a Talmud, ha hatásosnak tartaná, akkor éppenhogy engedélyezné a vér használatát gyógyszerként, ami gyakorlatilag az egész vitánkat eldönti, és nem tudok mást mondani, mint azt, hogy ez is világosan cáfolja a Jehova Tanúi azon álláspontját, hogy Isten tiltaná pl. a vérátömlesztést.
Max. azt állíthatnák csak, hogy a Talmud szerint a vér használata a gyógyításban kártékony hatással járna.
"Olyan vagy, mint egy diétaőrült, akit meggyőztek arról, hogy a barack totál káros és tiltott gyümölcs, és ezután képtelen felfogni, hogy miért nem irtózik mindenki más is a baracktól. Basszuskulcs! Aki vért ad, az nem hogy normálisnak tartja a dolgot, hanem büszke rá, és teljesen jogosan, és minden esetben azt láttam, hogy aki nem véradóként hallja ezt mástól, akkor egy kicsit szégyenkezik (ha nem vérfóbiás), hogy ő nem, de legalábbis minimum tisztelettel néz a véradóra. Speciel engem most is gyötör a lelkiismeret furdalás, hogy már nagyon régen voltam vért adni."
Na az biztos😂😂 az a médzáros is nagyon büszke, aki elkészíti a véres hurkát, s az az ember is, aki megeszi. Pedig mint tudjuk a vér elfogyasztása tilos. De látod, mindenre büszke az ember. A Biblia azt is tiltja, hogy házasság előtt nemi életet éljenek az emebrek, mégis mekkora nagy menő valaki aki 16 évesen kikiáltja hogy elvesztette a szüzességét... Tehát: a büszkeség nem mentesít egy bűn alól sem. Ahogy a katonát sem mentesíti a gyilkosság bűne alól az, hogy lemészárolt egy egész zászlóaljat.
Né, te... Pszichológus is vagy. Fantasztikus 😂😂 nem, nem szégyellem magam, mert nincs miért. Senkinek nem ártottam, senkit nem loptam vagy gyilkoltam meg.
Én az elejétől fogva mondtam, hogy ha neked ez jó, csináld. Akár most is. Nekem ez ellenkezik a hitemmel és a személyes véleményemmel, meggyőződésemmel is.
#59: "Pedig mint tudjuk a vér elfogyasztása tilos."
Ítéld el azt, amit a Biblia alapján jogosan elítélhetsz. A vérátömlesztés nem az, így a véres hurkás párhuzamod rossz. Ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy repülőgépre ülni is bűn a Biblia szerint, ha úgy hozza a kedved, hogy most éppen ezt szopd ki a kisujjadból.
#59: " A Biblia azt is tiltja, hogy házasság előtt nemi életet éljenek az emebrek, mégis mekkora nagy menő valaki aki 16 évesen kikiáltja hogy elvesztette a szüzességét"
A Biblia azt is tiltja, hogy meghamisítsd a mondatait, de ti, nagymenő Tanúk, mégis lazán bevállaljátok ezt.
Szerintem nagyobb bűn megerőszakolva elvenni a Biblia szüzességét, mint egy mindenben benne van 16 évesét.
Még a #49-es megjegyző is kénytelen ezt írni: "... konkrétan nincs olyan tiltás a Bibliában , ami a vér orvosi felhasználására utalna..."
Akkor te mire fel példálózol itt a sosemvolt Biblikusnak füllentett saját törvényeiddel?
#59: "Senkinek nem ártottam, senkit nem loptam vagy gyilkoltam meg."
Vagyis senkin se segítettél, miközben élcelődsz azon, aki segít. Ez az a hiátus, amit szégyellsz, és ez az, amit leplezel még magad előtt is a mesterségesen felpörgetett megvetésedet kifejező állandó gúnyolódással.
Pl. #55: "Higgy azt amit akrsz. Pumpálj magadba gyorsan 3 liter jó, friss vért, ha neked ez teljesen normális, utána szivass le magadból 1 litert." ;#52: "Oh te szegény... Mint egy öt éves..." ; #42: "Jó, akkor te hidd ezt. Menj és pumpáltass magadba 2 litert!; Eredj és számold meg egyszerű elsős matek." - Na meg az állandó korruptozásod minmdenre és mindenkire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!