Érdemes Jehovai Tanuival s egyházával jobban foglalkozni?
"Azokért nem imádkozik senki, akiket az egyházak harcba küldtek a világháborúkban"
Az egyházak senkit se küldtek harca egyik világháborúban sem. Hanem voltak különböző nagyhatalmak, akik saját törekvéseik miatt háborút indítottak. Ennek részleteit tanítják a gimiben, javaslom járd újra, mert rendkívül hiányosak, torzak az ismereteid.
Egyébként róluk is meg szoktak emlékezni.
Kedves Kérdező!
Feltetted ezt a kissé naívnak nevezhető kérdésedet, amely arra aposztrofált Téged, hogy egy úgymond vallásban járatlan és tudatlan ember segítséget kér a többi, itt megforduló embertől. Ez a kérdés mondhatjuk nagyon felborzolta a kedélyeket. Én is részese voltam a válaszfolyamnak, nem is egy alkalommal, és igen, védtem a kereszténységet, és próbáltam olyan válaszokat adni, amivel az általam "helyesnek" ítélt útra terelhetlek.
Immár a 150. válasznál tartunk, ebből elég sok számú a Te kommented. A kommentjeidből leszűrhetünk egy tanulságot: Ismét olyan kérdést tett fel valaki, aki lehet, járatosabb a témában, mint azok, akik válaszolnak. Ha ez így igaz, márpedig a kommentjeidből megállapítható, hogy így igaz, akkor miért kellett ezt a kérdést ilyen formában feltenni? Uszítani akartál? Ha igen, ez sikerült. Igazi keresztyéni magatartásra utal. És hány ember, mennyi időt töltött ezzel a kérdéssel, illetve a válaszadásával. Rekord-döntésre törekszel, vagy csak beszélgetni szerettél volna egy olyan témáról, amiben járatos vagy, mert mindezt a tudást nem két nap alatt szedted össze.
Egyébként nincs ezzel semmi baj, csak ne uszítsunk egymás ellen senkit a saját meggyőződése miatt, mert az nem jó vért szül. Sokkal inkább próbáljunk törekedni az indulatok elsimítására, a különböző nézetek kiegyenlítésére, és ne ócsároljunk másokat! Ennek megértéséhez egy kicsi útravaló, bár nem a Bibliából:
"Az ifjúság azzal kezdi, hogy szeretné, ha megvédené valaki. Aztán a férfikor előideje következik, mikor támadni kezdünk. De igazán férfi csak később, sokkal később lesz az ember: mikor már nem akarja, hogy megvédjék, támadni sem akar már, s minden becsvágya annyi, hogy feltűnés nélkül megvédhessen valakit vagy valamit."
154-es (korábban 5, 23, 30) vagyok.
"nem akartam senkit sem manipulálni és szorakozni senkivel,nagyon érdekel ez a téma ez tény,a saját bizonytalanságaimat szerettem volna eloszlatni ezzel a kérdéssel,azért mert jártas vagyok a kereszténység témában az nem jelenti azt hogy sokat is tudok,kiváncsi voltam arra hogy itt a nagytöbbség mit fog válaszolni"
Ebben az esetben a fentiek szerint kellett volna feltenned a kérdésedet, nem pedig úgy, mint egy abszolút tudatlan, járatlan, segítségre szoruló ember. Nekem pusztán a kérdés feltevésének módjával akadt némi morális problémám. Nem tudom, érthető-e, de ha nem, akkor nincs tovább mit magyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!