Érdemes Jehovai Tanuival s egyházával jobban foglalkozni?
141/158 A kérdező kommentje:
140-es szia,azért irnak ki kérdést általában hogy infóhoz jussanak nem? :-))))) Én innen a nagy többség nyomására más és más fórumon is érdeklődtem ebben a témában,és hasonló válaszokat kaptam 99%ban mint itt,+ még a web is segitségemre volt. Igy állt össze a kép és a kialakult vélemény.
"Ahham, hát ha azt hiszed az igazságot ilyen könnyen eléd rakják, akkor nagyot tévedsz. A Biblia számomra megmutatta, hogy vagy ők vagy senki, számodra senki"
Nem. Te szerinted senki, tanú. Ez a saját véleményed, nem a kérdezőé. Az, hogy neked ez a szekta adott valami pluszt, még nem azt jelenti, hogy ez az igazi és a többi felekezet a semmibe tartozik. Nagyon sokszor látszik itt, hogy kik is vagytok valójában, hiába a mézes-mázos szöveg és sokkal több szeretet van más felekezetben, mint bennetek és ugye tudjuk, hogy a szeretetről ismerszik meg az, aki Krisztust követi. Bennetek nincs.
2020. júl. 31. 21:42
2020. júl. 31. 21:55
144/158 A kérdező kommentje:
--- /A Biblia szerint azok nevezhetők keresztényeknek, akik megtartják Jézus parancsolatait (Jn 14:15; Jel 14:12) , és a szentek hitét (Jud 1:3), ami logikus is, hiszen a keresztény /a hagyomány szerint keresztyén/ azt jelenti: Krisztus követője. Ennek fényében érvényes vagy nem érvényes fenti kijelentés, amely nem csak hogy megkérdőjelezi, de egyenesen tagadja Jehova tanúi keresztény mivoltát./ Miként az összes nem-keresztény szekta, a Jehova tanúinak szervezete is eltorzítja a kereszténység lényegi tanításait.---
Ez egy szép megfogalmazás!
145/158 A kérdező kommentje:
Juliusban állitólag van az őrtorony áldozatainak emléknapja erről tud valaki valamit? Most olvastam erről.
Igen, 26.-án. Azokért megy az ima, akiknek az élete, egészsége, lelke sérült a szekta és imádói miatt.
2020. aug. 1. 14:19
147/158 A kérdező kommentje:
Borzasztó! :-( Még jó hogy az orosz államfő megszüntette ezt a kártékony valamit.Itt is azt kéne sok ember vannak ennek a veszélynek kitéve.
Az orosz államfő butaságot csinált, mert ezzel csak azt erősítette meg bennük, hogy valóban az őrtoronyhoz tartozóak Isten népe és nek fogják meglátni, hogy milyen kegyetlen. Én hiába másoltam be szó szerint a vének könyvéből sokszor az embertelen részeket,ezeket nem érdekli, szerintem nem kár értük.
2020. aug. 1. 14:38
Azokért nem imádkozik senki, akiket az egyházak harcba küldtek a világháborúkban, és sok esetben saját hittársaik ellen harcoltak? Vagy akik az inkvizíció áldozatai lettek?
2020. aug. 1. 14:43
150/158 A kérdező kommentje:
Olyan mintha valamilyen démon vagy rossz szellem a józan gondolkodásukat kikapcsolta volna,és a józan tudatukat elveszitették volna. De a biblia ir róla az utóbbi időben sok hitető jön ki a világba és sokakat elhitetnek még a választottakat is félrevezetik.Szerintem kár értük ők is emberek,a démon megszállott emberekért is kár,mert nem tudják a jelen állapotukat.
Kapcsolódó kérdések: