Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért foglalkoznak az emberek...

Miért foglalkoznak az emberek annyit istennel?

Figyelt kérdés
Miért kell állandóan istent keresni mindenben meg odaképzelni minden mögé? Miért olyan érdekes ez? Nem lehetne egyszerűen nyugiban élni az életünket, megoldást találni a kihívásokra, elvégezni a feladatokat, aztán belenyugodni, hogy egyszer meghalunk? Miért kell vallásokat létrehozni mindenféle dogmákkal, irányzatokkal, gyakorlatokkal? Ki a fenét érdekel ez? Az emberek miért nem tudják enélkül jól eltölteni a földi idejüket? Aki dolgozik, értelmesen elfoglalja magát és szereti, amit csinál, az úgysem foglalkozik ilyen földöntúli baromságokkal. Miért nem lehet egyszerűen elfogadni, hogy valahogy kialakult a Világegyetem és valószínűleg nem fogjuk pontosan megtudni, hogy? Kit érdekel ez a mindennapi életben? Ha mindenki csak azzal foglalkozna, ami érdekli és ami jó neki, semmi baj nem lenne.
2014. dec. 28. 13:52
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
69%

Ez az a kérdés, amire sose fogsz választ kapni. Mert a vallásosak minden válasz elől vagy kitérnek, vagy meg se hallják, vagy épp idéznek valamit a bibliának nevezet fantasy regényükből.

Jobban ismerik azt a szart, mint egy 12 éves gyerek a Harry Potter világát. Pedig utóbbiba még több kreativitás is szorult.

Az egész vallás abból indult ki, hogy mindig volt, aki nagyobbnak hitte magát a társainál. Sámánok..pl. Ha a vulkán kitört, a sámán megmondta, hogy azért tört ki, mert az istenek így állnak bosszút X dolog miatt.

Véletlen szerencséje volt, de akkoriban az emberek olyan buták voltak, mint most a vallásosok. Mindent bekajáltak, márt semmi másba nem tudtak kapaszkodni, nem értettek semmit.

Aztán ahogy a különböző népcsoportok kialakultak, és egymással nem voltak egyetértésben, úgy jöttek létre a többi vallások is.

Most, aki vallásos ugyanazért az, mint a korábbi elődjei, mert buták. Mert annyira le van csökkenve az agyi képességük, hogy képtelenek felfogni, hogy amit csinálnak az nem valós dolgokon alapszik.

De azért azt illik hozzátenni, hogy elég sok olyan vallásos is van, aki csak a pénzért csinálja ezt, mivel a legtöbb pénz ezekben van.

Előre sajnállak, hogy mennyi oltást fogsz itt kapni...meg én is :D De ez is csak azt bizonyítja, hogy az emberek annyira buták, hogy a saját világukat képtelenek elfogadni.

2014. dec. 28. 14:05
 2/29 anonim ***** válasza:
73%

Ott vannak a jehovák is példának. Most legutóbb azt mondta nekem egy jehova, hogy: láttad Amerikába mekkora hó esett. Ez nem véletlen. Hamarosan jön az özönvíz (meg minden lószart mondott még), és a világon senki nem fogja ezt túlélni, csak a jehovák, mert őket megmenti az istenük.

Hát körberöhögtem :DDD Felfoghatatlannak tartom, hogy élő, gondolkozó, állítólag intelligens ember hogy mondhat ekkora f@*zságot :D

2014. dec. 28. 14:08
 3/29 A kérdező kommentje:

Én nem tartom butának a vallásosokat. Csak azt gondolom, hogy a vallás valamiféle hiánypótló szerepet tölt be az emberi életben. Mintha az agyban lenne valami, ami belénk kódolja, hogy vallásokat, isteneket találjunk ki.

Nekem erre az a materialista válaszom, hogy a hit a tudás alternatívája: amikor valamiről bizonyságot szerzünk, akkor elvetjük az addigi hitünket róla. Ezért nem hisznek ma már az emberek Zeuszban és abban, hogy ő okozná a villámlást. Viszont, amíg vannak olyan kérdések, amikre nincs válasz, addig a vallásnak van létjogosultsága. Ma két ilyen nagy kérdés van: mi van a halál után és hogyan jött létre az univerzum.

Ugyanakkor az is tény, hogy a vallásos emberek tovább élnek, mint a nem vallásosak és a hit segít pl. a gyógyulásban.

2014. dec. 28. 14:10
 4/29 anonim ***** válasza:
47%

De figyeld meg, a sok okos majd itt fogja neked egymás után bizonygatni, hogy jaj nem úgy van az, meg a bibliát nem lehet a Harry Potterhez hasonlítani, meg hogy miért kell másokkal foglalkozni, meg ilyenek :DD

De akkor megelőzöm ezt, és erre is válaszolok: azért kell a vallásosokkal foglalkozni, mert ők nem bírják békén hagyni azokat, akik okosok, és nem hisznek az ilyen marhaságokban. Mindig azon vannak, hogy elhitessék a f**zságukat azokkal az emberekkel, akik értelmesebben tudnak gondolkozni, mint ők.

A jehovákat pl már legszívesebben arcon rúgnám, amikor hetente kopognak be hozzánk. De legközelebb feljelentem őket.

2014. dec. 28. 14:11
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Na látod, ezt én sem értem.

De itt talán találsz válaszokat: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2014. dec. 28. 14:12
 6/29 anonim ***** válasza:

A gyógyulásba vetett hit megint más dolog.

Az meg hogy hisznek egy isteneben nem azért van, mert csodát tett velük, vagy akármi. Azért, mert elolvastak egy könyvet, amit már milliószor bebizonyítottak, hogy félrefordították, és teljesen hülyeség ami le van írva benne.

De manapság már annyira leragadt egy ponton a vallás, hogy innen már semmivel se lehetne kimozdítani. Ha valaki kézzelfogható bizonyítékot adnak a világot megváltó kérdésekre, ők azt akkor se fogadnák el, mert nem hisznek a tudományban.

Sokkal inkább hisznek abban, ami nem létezik, mert az szerintük megmagyarázható.

2014. dec. 28. 14:14
 7/29 anonim ***** válasza:
Sokan a vonzás törvényében se hisznek. Én is kicsit szkeptikus vagyok e téren, de még mindig több realitás van benne, mint bármelyik vallásban/istenben.
2014. dec. 28. 14:16
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
Sok idejük van, és unatkoznak.
2014. dec. 28. 14:16
 9/29 anonim ***** válasza:
Mert félnek. Félnek tőle, hogyha mélyebben belegondolnának magába Istenbe, akkor rájönnének hogy mekkora egy paradox dolog az egész és ezáltal összeomlana az Istenre épülő belső világuk. Ezért inkább hagyják a fenébe, nem foglalkoznak vele, a tudatlanság édes illúziójában tengetik napjaikat. Vedd úgy a Bibliát, mint egy aranyfedezet nélküli bankót. Sejtik, hogy nincs mögötte semmi, de nem gondolnak bele, mert félnek, hogy beigazolódik a gyanújuk és továbbra is úgy tesznek, mintha lenne értéke. Mondjuk megértem őket, én is átmentem ezen az összeomláson, mondjuk én még fiatalon, szóval nem sok minden dőlt össze, de ha egy idősebb ember belső világa omlana össze az felfoghatatlanul nagy károkat okozna benne, mert eltűnne az életének az alappillére. Szóval ahelyett, hogy racionálisan próbálnának a világra tekinteni, inkább minden mögé Istent képzelik oda, hogy megnyugtassák magukat.
2014. dec. 28. 15:29
 10/29 anonim ***** válasza:
62%

" Ha mindenki csak azzal foglalkozna, ami érdekli és ami jó neki, semmi baj nem lenne."

Ezért. Őket ez érdekli és ez jó nekik. Elég sok művész, nagy ember beszél róla, miért és hogy működik. Köze nincs az előző lehúzó válaszoknak a lényeghez.

Elgondolkodhatnál azon kedves kérdező, miért köszönte meg Bach minden műve végén Istennek, hogy olyan szépet alkothatott, írhatott neked, nekem, nekünk. :)

https://www.youtube.com/watch?v=1QpHP7_bVS8

2014. dec. 28. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!