Érdemes Jehovai Tanuival s egyházával jobban foglalkozni?
,,ez mikor történt?"
Jelen esetben Oroszországban. De európában is elég gyakran megeshetett a 2. világháború alatt. Illetve, hogy kivégezték aki nem állt hadba. Koncentrációs tábor és gulág is járt érte, természetesen nem csak tanúknak.
"de soha nem mondtam senkinek olyat, hogy Mi vagyunk Isten Földi képviselői."
Tipikus ködösítés... lehet, hogy TE soha nem mondtál ilyet senkinek, de nem is rólad van szó, hanem a közösségedről...sőt még az is lehet, hogy ők is másképp fogalmaznak. Nem azt mondják, hogy autó, hanem azt, hogy gépkocsi
Wow mennyi hozzászólás.
Talán annyit reagálnék, hogy az általam linkeltek többsége nem ex-jehovások által írt tények, tehát ez a vád részetekről alaptalan. Például mind a két UV fordításhoz írt kritika elég alapos, szépen rámutat a ferdítésekre és semmi köze egyiknek sem a kijózanodott, szektát elhagyó emberekhez.
Ami a "hitigazságok" gyakori változását illeti, igen, ott tényleg van olyan írás, amit ex-jehovások írtak. Viszont talán ők jobban látják, hogy mit tanultak sok-sok éven keresztül, az miként változott. Van bőven forrásanyag szerintem ezek ellenőrzésére. Sőt talán több helyen azt is írják, hogy honnan az adott állítás. Tehát nem valami légből kapott elfogult kritika, hanem tényekkel és forrásokkal is alátámasztott.
Hogy az evangélium hirdetésében ki viszi a "pálmát", arról pedig jobb ha hallgatsz szerintem, mert ti sehol sem vagytok. Jellemzően olyan helyen házaltok és hirdettek, ahol nincs semmi veszély. Például hányan vagytok jelen Szíriában, Iránban, Irakban, Észak-Koreában? Nagyjából ez a szám nulla. Ellenben a katolikusok mindenhol jelen vannak, de a karizmatikusakat is hozhatnám erre pozitív példának, akik szintén jelen vannak sok helyen, ahol ti nem. Magyarországon házalni és elviselni pár rossz szót néha talán közel sem olyan, mint Szíriában a koptoknak, vagy Etiópiában az ottani keresztényeknek gyakorolni a hitet, amikor szinte bármelyik nap megölhetik őket hitükért.
----de soha nem mondtam senkinek olyat, hogy Mi vagyunk Isten Földi képviselői.---
de nekem ezt mondták és méghozzá azt hogy ők az egyedüliek,kizárólag,ne hazudtoljuk meg már a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!