Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Érdemes Jehovai Tanuival s...

Érdemes Jehovai Tanuival s egyházával jobban foglalkozni?

Figyelt kérdés
Egy ideje járnak a lakásunkra,mindig hagynak nálunk ujságokat,elég jó dolgokat mesélnek hogy ők bibliakutatók.Mondtam én Katolikus vagyok mondták hogy sok hamis vallás van ők pont jókor jöttek akkor mert a végidőket éljük.Párszor voltak nálunk kedves emberek, ketten szoktak kijönni.Azt mondják hogy ők a világban mindenhol jelen vannak ők hirdetik az igazi királyságot. Azt mondják hogy ők Isten földi képviselői,ezt nem értettem,mindegy.Érdemes jobban belefolynom? mondjuk érdekelt mindig is a vallás.Valakinek van erről valami infója?
2020. júl. 29. 14:00
 121/158 A kérdező kommentje:
Szó ami szó szerény véleményem és megállapitásom hogy itt egy hamis profétával és annak gyülekezetével állunk szemben. Russel alapitótol indult ez a zűr,ezt irja az internet,és a téves hamis tantételeit terjesztik ma is,ennyire behatóan nem tudtam mit tanitanak a jehovások,vagy jehovisták,mindegy hogy hivjuk őket,csak hallottam róluk mint bárki más.De viszont nagyot csalódtam ez tény mert olyan magabiztossággal terjesztették nekem a nézeteiket hogy majdnem belőltem nekik,mondjuk ahogy ismerem magamat ugyis folyamatossan utána néztem volna a történetüknek,ki kik stb alakitótták,egyebek és akkor jön a bumm!
2020. júl. 30. 11:56
 122/158 anonim ***** válasza:
0%
#121 Jól van, ha szerinted ez az igazság legyen. Csak majd ne nagyon lepődj meg ha mégsem.
2020. júl. 30. 12:00
 123/158 A kérdező kommentje:
Olyan nem lehet hogy mégsem mert a biblia nem hazudik,inkább egy gyülekezet hazudik szerintem,vagy a bibliának hiszünk,vagy ennek az egyháznak harmadik nincs,én inkább az irásnak hiszek.
2020. júl. 30. 12:05
 124/158 A kérdező kommentje:
Kompromisszumot meg ilyen ügyben nem akarok kötni hogy óóóó nem baj az hogy ilyen meg olyan ez a tanitás jó fejek ezek a jt-k azért oda járok,ez nem erről szól,sokan inkább a csapat miatt mennek oda,aki a tiszta tanitást igényli,mint én az nem lép be oda,
2020. júl. 30. 12:07
 125/158 anonim ***** válasza:
11%

,,Én inkább az irásnak hiszek."

Ebben az egyben egy hullámhosszon vagyunk. Más kérdés, hogy én személyesen jártam utána, hogy mi is az igazság, te meg a netről mások véleménye meg állítólagos bizonyítékai alapján.

2020. júl. 30. 12:09
 126/158 anonim ***** válasza:
0%

,,sokan inkább a csapat miatt mennek oda"

Ők hullanak ki elsőkként, csak úgy mondom.

2020. júl. 30. 12:13
 127/158 anonim ***** válasza:
88%

"én személyesen jártam utána, hogy mi is az igazság"

Ez hogy nézett ki a gyakorlatban? Elkezdted olvasni az eredeti görög kéziratokat, s rájöttél, hogy nem helyes, miként azt korábban gondoltad? Majd pont azokra a hitelvekre jöttél rá magadtól, amit az őrtorony tanít, s végül csak a véletlen műve, hogy egymásra találtok az őrtoronnyal? Mert így ebben még lenne is ráció. De gyakorlatban ez úgy történik, hogy jönnek a házalók az előre betanult szövegekkel, mutatnak egy két verset, a laikus mit sem tud, majd mondják, hogy "tanulmányozzák" veled a Bibliát, ami azt takarja, hogy bemutatják a saját dogmáikat bibliai versekkel.

2020. júl. 30. 12:13
 128/158 anonim ***** válasza:
7%
Olvastam a Bibliát, több fordításban és velük tudtam egyetérteni. A saját "dogma" alátámasztása Biblia versekkel pedig szerintem alap kell, hogy legyen, ha már arra hivatkozva állít valaki valamit.
2020. júl. 30. 12:17
 129/158 anonim ***** válasza:
100%

Ezt eddig is gondoltam, de te jöttél rá magadtól mindarra, amit az őrtorony tanít, vagy a velük való együtt "tanulmányozás" vitt rá? Elég nagy különbség, s erre nem akarsz felelni.

2020. júl. 30. 12:20
 130/158 anonim ***** válasza:
0%
#127 Személyesen elmentem több gyülekezetbe is, meghallgattam miben hisznek, mivel érvelnek mellette. Tehát személyesen hallgattam meg mindegyiket ők mit állítanak, nem harmadik féltől informálódtam.
2020. júl. 30. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!