Érdemes Jehovai Tanuival s egyházával jobban foglalkozni?
121/158 A kérdező kommentje:
Szó ami szó szerény véleményem és megállapitásom hogy itt egy hamis profétával és annak gyülekezetével állunk szemben. Russel alapitótol indult ez a zűr,ezt irja az internet,és a téves hamis tantételeit terjesztik ma is,ennyire behatóan nem tudtam mit tanitanak a jehovások,vagy jehovisták,mindegy hogy hivjuk őket,csak hallottam róluk mint bárki más.De viszont nagyot csalódtam ez tény mert olyan magabiztossággal terjesztették nekem a nézeteiket hogy majdnem belőltem nekik,mondjuk ahogy ismerem magamat ugyis folyamatossan utána néztem volna a történetüknek,ki kik stb alakitótták,egyebek és akkor jön a bumm!
#121 Jól van, ha szerinted ez az igazság legyen. Csak majd ne nagyon lepődj meg ha mégsem.
2020. júl. 30. 12:00
123/158 A kérdező kommentje:
Olyan nem lehet hogy mégsem mert a biblia nem hazudik,inkább egy gyülekezet hazudik szerintem,vagy a bibliának hiszünk,vagy ennek az egyháznak harmadik nincs,én inkább az irásnak hiszek.
124/158 A kérdező kommentje:
Kompromisszumot meg ilyen ügyben nem akarok kötni hogy óóóó nem baj az hogy ilyen meg olyan ez a tanitás jó fejek ezek a jt-k azért oda járok,ez nem erről szól,sokan inkább a csapat miatt mennek oda,aki a tiszta tanitást igényli,mint én az nem lép be oda,
,,Én inkább az irásnak hiszek."
Ebben az egyben egy hullámhosszon vagyunk. Más kérdés, hogy én személyesen jártam utána, hogy mi is az igazság, te meg a netről mások véleménye meg állítólagos bizonyítékai alapján.
2020. júl. 30. 12:09
,,sokan inkább a csapat miatt mennek oda"
Ők hullanak ki elsőkként, csak úgy mondom.
2020. júl. 30. 12:13
"én személyesen jártam utána, hogy mi is az igazság"
Ez hogy nézett ki a gyakorlatban? Elkezdted olvasni az eredeti görög kéziratokat, s rájöttél, hogy nem helyes, miként azt korábban gondoltad? Majd pont azokra a hitelvekre jöttél rá magadtól, amit az őrtorony tanít, s végül csak a véletlen műve, hogy egymásra találtok az őrtoronnyal? Mert így ebben még lenne is ráció. De gyakorlatban ez úgy történik, hogy jönnek a házalók az előre betanult szövegekkel, mutatnak egy két verset, a laikus mit sem tud, majd mondják, hogy "tanulmányozzák" veled a Bibliát, ami azt takarja, hogy bemutatják a saját dogmáikat bibliai versekkel.
2020. júl. 30. 12:13
Olvastam a Bibliát, több fordításban és velük tudtam egyetérteni. A saját "dogma" alátámasztása Biblia versekkel pedig szerintem alap kell, hogy legyen, ha már arra hivatkozva állít valaki valamit.
2020. júl. 30. 12:17
Ezt eddig is gondoltam, de te jöttél rá magadtól mindarra, amit az őrtorony tanít, vagy a velük való együtt "tanulmányozás" vitt rá? Elég nagy különbség, s erre nem akarsz felelni.
2020. júl. 30. 12:20
#127 Személyesen elmentem több gyülekezetbe is, meghallgattam miben hisznek, mivel érvelnek mellette. Tehát személyesen hallgattam meg mindegyiket ők mit állítanak, nem harmadik féltől informálódtam.
2020. júl. 30. 12:21
Kapcsolódó kérdések: