Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi valamint Hitgyüli...

Jehova tanúi valamint Hitgyüli tagok közreműködését szeretnénk?

Figyelt kérdés
gyülekezetek címét szeretnénk megtudni,néhány barátommal együtt el szeretnénk menni hirdetni az életfilozófiánkat,hitünket az ott lévő kedves híveknek,Jehova tanúinak.
2010. júl. 22. 16:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
19%

azt nem tudom h ok is, de a vilag altalaban. azonban nem kell osszekeverni a hit gyulekezetet Jehova Tanuival mert sokban kulonboznek, tanitasaikat veve homlokegyenest...

nem tudom biztosan de ugy velem felfedezni h a kerdezo megprobalja kiontani duhet ha talal egy tanut....

Kedves kerdezo, kerlek tedd fel magadnak a kerdest: ha egyik ismerosod, vagy szomszedod vasarnap ejjel, pl 1-2kor felebreszt hogy tuz utott ki a kornyeken es evakualni kell, nekiallnal h miert zavart? vagy megkoszonned hogy megmentette az eleted? Jehova Tanui nem azert keresik fel az embereket mert nincs egyeb dolguk otthon, ezt magamrol is tudom, hanem arra hasznaljuk fel a szabadidonket hogy beszelgessunk az emberekkel mert azeletukrol van szo, talan most nem olyan dramai az eset mint amikor ejfeli tuz van, de attol meg az emberiseg elete a tet, amit sokan nem tudnak. lehet h az aki felkeresett teged vasarnap azert tette mert akkor volt ideje (amellett hogy valoszinuleg van csaladja es gondoskodni kell rola, egyeb dolga is akad) es ezt nem onzo celokra hasznalta hanem arra hogy tegyen vmit erted?

Jehova Tanui Jezusnak a parancsat kovetik es persze a peldajat. Jeruzsalemet veszely fenyegette, nem is olyan sokkal kesobb elpusztult, Jezus figyelmeztetett, nem hivtak ot se magukhoz az emberek, o megis ment es felkereste oket "varosrol varosra, falurol falura es hazrol hazra". a Mata 28:19, 20 ban azt mondta, parancsolta, kovetoinek hogy "menjetek ...tanitsatok meg nekik mindazt amit en mondtam nektek...es en veletek leszek a vilagrendszer befejezeseig". ez szerintem 2 dologra is ramutat: 1) menni kell es nem otthon varni az embereket (Jezus es az apostolok is ezt tettek) 2) a vilagrendszer a vege fele kozeledik. Jezus beszelt egy jelrol amikor a tanitvanyai megkerdeztek h "mi lesz a jele a jelenletednek es a vilagrendszer befejezesenek?" a jeleket ugy gondolom latni beteljesedni egyre nagyobb mertekben? a jel vonasai kozott ott van pl a foldrengesek, elelemhiany, haboruk, termeszeti katasztrofak (amelyek bar eddig is voltak, biztosan mindenki eszreveszi hogy ezek most fokozodnak, ennyi egyszerre es ilyen nagy mertekben meg soha ezelott nem volt)(edidg pl a MAte 24 fejezet ir ezekrol), az emberek viselkedese (2 tim 3:1-5 a jelnek csak errol a vonasarol ir, fokent az idosebbek latjak meg mennyit valtozott a vilag rossz iranyba) es persze a jelek kozott ott van hogy a Tanuk vilagszerte predikalni fognak es emiatt gyulolik majd az emberek oket (Mate 24:11-14)A jelek teljesednek es ramutatnak h a vilagrendszer (es nem a fold ahogy azt sokan allitjak) hamarosan ISten itelete ala kerul, ez nem remisztgetes hanem valosag, es az embereknek valasztaniuk kell Isten Kiralysaga - amuit a Miatyanknak nevezett imaban s mindeni ker de sajnos nem sokan ertik mit is jelent az - es a vilag kozott ...hat ezert keresik fel a Tanuk az embereket

attol fuggetlenul h vki egyetert vagy nem a a Tanuk munkajaval, ok ezt tovabbra is vegezni fogjak, aki pedig nem akar veluk tarsalogni egyszeruen kerje meg oket hogy tavozzanak, ezt lehet tiszteletteljesen emberi modon is megtenni . Igaz amikor valaki elutasit, de ezt nem hatarozottan teszi, valami apro kifogast probal felhozn, persze hogy a TAnuk megprobaljak folytatni a beszelgetest, hatha a hazigazdat mas tema erdekelni mint amt ok epp kezdemenyeztek, es kevesen vannak kozottuk akik nem ertenek a szobol, ezert nem kell oket megbelyegezni -- a TAnuk ilyenek mind es kkesz ---

2010. júl. 29. 07:51
 32/82 A kérdező kommentje:

15:31 nem hinném,hogy minden muszlim terrorista lenne,de ugye ezt te is irónikusan értetted :-)

Ti még nem csöngettetek be hozzám,ezért nem nektek szántam a dolgot,de ha ennyire szeretnéd akkor leírom a filozófiánkat:

-legyél önmagad,ne tartozz szervezett vallási eszmerendszerekhez,ne hagyd,hogy túlságosan befolyásoljon a környezeted,vallások,politika,média.

-amit mástól kapsz azt viszonozd te is.

-tartsd tiszteletben a természetet,és minden élőt,szándékosan ne okozz rosszat másnak,csak ha ő is rosszat okoz neked(de azért mérlegelni kell,józan ésszel mit éri meg visszaadni a másiknak)

-kerüld a bálványimádást,Jézus,Buddha,Lucifer,akárminek vagy akárkinek az imádata.önmagadat kell megvalósítani,nem másoktól várni a megváltást.

-ne vesd el sem a testi,sem a lelki örömöket,mindekettőt éld meg ameddig az valódi élvezetet okoz és nem rabságot.

Hát nagyjából ezek az alapjai...

2010. júl. 29. 10:09
 33/82 A kérdező kommentje:

15:53 Muszlim felebarátunk egy szóval nem jelezte,hogy fel lenne háborodva.

Megkérlek ne próbálj itt manipulatív módon provokálni,mások nevében beszélni,pitiáner,sunyi dolog ez.neked is jobb ha nem járatod le magad.

2010. júl. 29. 10:15
 34/82 A kérdező kommentje:

15:53 értem mire célzol,válaszom:Nem,nem fogadnám el,és nem örülnék neki!

természetesen a HOGYAN-t sem lehet megtiltani senkinek,de úgy gondolom,hogy aki egy kicsit is következetes az nem fog nyomulós módon téríteni,összevissza becsöngetni másokhoz,mert tisztában van vele,hogy sokaktól akiknek ez nem szimpatikus,ugyanezt fogja visszakapni.

Tegnap az utcán megállított egy fiatal lány és egy idősebb nő.megkérdezték érdekel-e a Biblia,szórólapot akartak adni.mondtam,köszönöm nem.megértették,felfogták.és nagyon kedvesen,mosolyogva megköszönték és elmentek,anélkül,hogy bármi mást hozzátettek volna,pl. "de legalább ezt hallgassa meg,vagy a bibliát azért csak szokta olvasni nem?" típusú dolgokat.Na pontosan így kellene csinálnia minden egyes Jehova tanújának,vagy hitgyüli tagnak! nem volt vita,nem küldtem el őket melegebb éghajlatra.érted,értitek?

(ahol dolgozom,a környéken rendszeresen tevékenykednek vallásosok,ezt csak azért írom nehogy azt gondoljátok,légből kapott a sztori,merthogy pont tegnap történt)

2010. júl. 29. 10:38
 35/82 A kérdező kommentje:

07:51 feltettem magamnak a kérdést.én ebben a "megmentős" elméletben nem hiszek,akkor sem ha az összes Jehova tanúja ezt tartja az igazságnak,és az én érdekemet kívánják szolgálni.

természetesen aki hisz benne annak váljék egészségére.

2010. júl. 29. 10:50
 36/82 anonim ***** válasza:
23%

Kedves kérdező, egyetlen Tanú sem születik úgy, hogy hisz abban, amit hosszas ismerkedés, tanulás és elmélkedéssel érnek csak el. Te nyilván nem vagy nyitott erre, ezért azt sem tudod, hogy miért hisszük, amit hiszünk. A te dolgod, de akkor minek a kérdés?

"-legyél önmagad,ne tartozz szervezett vallási eszmerendszerekhez,ne hagyd,hogy túlságosan befolyásoljon a környezeted,vallások,politika,média."

Mert önmagában abban van a hiba, ha valamely "eszmerendszerhez" tartozunk? Vagy abban, amit ezek többsége tanít és képvisel, valamint ahogyan ezek hatására a bennük hívők cselekednek?!

Ez a "bölcsességed" csupa általánosítás, semmi egyértelmű nincs benne.

"-kerüld a bálványimádást,Jézus,Buddha,Lucifer,akárminek vagy akárkinek az imádata.önmagadat kell megvalósítani,nem másoktól várni a megváltást."

Jehova Tanúi ezek közül egyiket sem imádják! Te ezt tudtad? Persze az "akárkin" magát a Teremtőt is érthetjük. De Ő viszont nem bálvány.

Muszlim felebarátunkkal kapcsolatban ne a szavakon lovagolj.

"természetesen a HOGYAN-t sem lehet megtiltani senkinek,de úgy gondolom,hogy aki egy kicsit is következetes az nem fog nyomulós módon téríteni,összevissza becsöngetni másokhoz,mert tisztában van vele,hogy sokaktól akiknek ez nem szimpatikus,ugyanezt fogja visszakapni."

Ha csak "ugyanezt" kapnánk vissza! Ez persze álom, de nézz most magadba kedves kérdező, te sem azt adod most vissza, amit mi adnánk neked. Persze te azt sem tudod, mit NEM akarsz megismerni!

A történetedhez annyit, hogy ezek szerint az a fő bűnük szerinted egyes Tanúknak, hogy néha visszakérdeznek?

A "térítésről" nekem nagyon más a véleményem, mint neked. Mint mondtam már korábban, nem az a célunk elsősorban, hogy többen legyünk papíron! Lehet, hogy más egyházakban ezzel lehet dicsekedni, de ennek sok értelme nincs.

Így aztán ne aggódj, semmiképpen nem kerülsz a szervezethez közel, amíg így gondolkozol. De ettől még alkalomadtán megtalálhat egy-egy Tanú.

2010. júl. 29. 11:55
 37/82 A kérdező kommentje:

Kicsit féreértetted,mi a célunk ezekkel az életfilozófiákkal.ezeket nem konkrétan Jehova tanúi,vagy hitgyülekezeti tagok ellen találtam ki,ezek már régebben meglévő filozófiák,az ötlet onnan jött,hogy nektek adnánk elő mert,ti is ugyanezt teszitek,és mi szeretnénk ezt viszonozni.ha ti megtehetitek akkor mi is.ezért van az,hogy nem muszlimokhoz,vagy buddhistákhoz,vagy bárki máshoz szeretnénk menni.(ők nem csöngettek még be hozzánk)

-nem,ezt nem tudtam,hogy Jézus-t nem imádjátok bálványként

-a teremtő is lehet bálvány,ha túlságosan ragaszkodsz hozzá,függővé válsz tőle.

2010. júl. 30. 09:09
 38/82 anonim ***** válasza:

"Ti még nem csöngettetek be hozzám,ezért nem nektek szántam a dolgot,de ha ennyire szeretnéd akkor leírom a filozófiánkat:

-legyél önmagad,ne tartozz szervezett vallási eszmerendszerekhez,ne hagyd,hogy túlságosan befolyásoljon a környezeted,vallások,politika,média.

-tartsd tiszteletben a természetet,és minden élőt,szándékosan ne okozz rosszat másnak,csak ha ő is rosszat okoz neked(de azért mérlegelni kell,józan ésszel mit éri meg visszaadni a másiknak)

-kerüld a bálványimádást,Jézus,Buddha,Lucifer,akárminek vagy akárkinek az imádata.önmagadat kell megvalósítani,nem másoktól várni a megváltást.

-ne vesd el sem a testi,sem a lelki örömöket,mindekettőt éld meg ameddig az valódi élvezetet okoz és nem rabságot.

Hát nagyjából ezek az alapjai..."

Ez tök jó!

Rájöttem! Ti vagy muszlimok vagytok, mert mi is ezt valljuk teljesen, vagy az Iszlámot keresitek!

Nálunk nincs egyház, nincsenek papok. A hit a lényeg, és hogy jó legyél! A politika hazug, ezt mi tudjuk a legjobban. :)A médiában terroristák vagyunk! :)

Mohamed így szolt:"Senki nem igaz hívő addig amíg nem kívánja azt a felebarátjának, amit saját magának"

Mohamed így szolt:"Nem megengedett a megkárosítás, és nem megengedett ezért bosszúból visszakárosítani!"

Az Iszlám az egyetlen egy vallás amiben nincs bálványimádat!

Így szólt az úr:"Nem bocsátja meg az Isten, hogy mellé bálványokat állítsanak, de ezen kívül megbocsájt mindent(ha kéred)"

"S ki az Isten mellé társat állít olyan, mintha ő lezuhanna az égből, s a madarak megragadnák őt, avagy elfújná őt a szél egy távoli helyre."(tehát abszolúte eltévelyedés)

Nálunk nincs cölibátus, nővérek. Szeretjük az asszonyunkat, és csak az élvezetért is szexelhetünk! Nincs vegetarianizmus!

Azt mondta az Úr, hogy ezt mondjuk imánk közben:

"Ó Urunk! Add meg nekünk az e világi élet szépét, és a túlvilági élet szépét!"

:)

akkor most mi van?

2010. júl. 30. 13:30
 39/82 A kérdező kommentje:

akkor az van,hogy ez egy érdekes hasonlóság:-)

most már ezt is tudjuk:-)

2010. júl. 31. 17:14
 40/82 anonim ***** válasza:
25%

"-legyél önmagad,ne tartozz szervezett vallási eszmerendszerekhez,ne hagyd,hogy túlságosan befolyásoljon a környezeted,vallások,politika,média."

Erre azt tudnám mondani, hogy tartozzon valahová mivel értelmes szlíd szívű embereket ott talál meg valóbna túlságosan nem szabad hagyni, hogy befolyásoljanak.

"-amit mástól kapsz azt viszonozd te is."

Erre a Biblia azt mondja, hogy rosszat rosszal ne fizess.

Tehát amit mástól kapsz viszonozd de a rosszat ne!

"-tartsd tiszteletben a természetet,és minden élőt,szándékosan ne okozz rosszat másnak,csak ha ő is rosszat okoz neked(de azért mérlegelni kell,józan ésszel mit éri meg visszaadni a másiknak)"

Itt Jézus egyet ért veled majdnem a Biblia szerint de, ha rosszat tesznek ellened nem, hogy rosszat tegyél vele de imádkozz is érte!

"-kerüld a bálványimádást,Jézus,Buddha,Lucifer,akárminek vagy akárkinek az imádata.önmagadat kell megvalósítani,nem másoktól várni a megváltást."

Valóban itt is azt mondja a Biblia, hogy kerülni kell a bálványimádást. Jézust sem szabad imádni kizárólag Istent.

Jézus is azt mondta, hogy ő fölötte az Atya áll és őt kell imádni teljes szívedből és lelkedből.

"-ne vesd el sem a testi,sem a lelki örömöket,mindekettőt éld meg ameddig az valódi élvezetet okoz és nem rabságot.

Hát nagyjából ezek az alapjai..."

ne vesd el sem a testi,sem a lelki örömöket

Nos ezt a Biblia sem veti el mindaddig amíg ez Istennek tetsző illetve nem ellenkezik a törvényekbe. Valamit a szexualitás egyáltalán nem bűn sőt azt mondja, hogy a jó feleség gyengéden bújjon oda a férjéhet. Tehát lehet sőt... csak azt a házastárssal.

2010. júl. 31. 19:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!