Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi valamint Hitgyüli...

Jehova tanúi valamint Hitgyüli tagok közreműködését szeretnénk?

Figyelt kérdés
gyülekezetek címét szeretnénk megtudni,néhány barátommal együtt el szeretnénk menni hirdetni az életfilozófiánkat,hitünket az ott lévő kedves híveknek,Jehova tanúinak.
2010. júl. 22. 16:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 A kérdező kommentje:

21:37 természetesen,elviszem a lakásukba is ha adnak címet.

azt meg majd meglátjuk,hogy fognak viselkedni.

2010. júl. 23. 15:11
 12/82 anonim ***** válasza:
40%

Bocsánat kedves kérdező, de még mindig nem értettél meg!

Jehova Tanúi válogatás nélkül, mindenhova, mindenkihez elmennek, nem csak konkrét címekre. Tégy te is így!

Sokan nem is ellenségeskednek velük, még akkor sem, ha történetesen nem értenek egyet a tanításukkal.

Lehet, hogy tolerancia és türelem tanulásra szorulnátok?!

2010. júl. 23. 15:18
 13/82 A kérdező kommentje:

igen tudtam,hogy ezt fogod írni.

én nem fogok ilyet tenni mert a toleranciáról más fogalmaim vannak mint Jehova tanúinak vagy a hitgyüli tagoknak.

én kizárólag nekik szeretnék mesélni a világnézetemről hiszen én is meghallgattam őket,és ezt viszonozni szeretném.nincs ebben semmi rossz.én beebgedtem őket ők is beengednek engem.

2010. júl. 23. 15:39
 14/82 A kérdező kommentje:

türelem? egy hitgyülis bejön a munkahelyemre megragadja a karom és a pofámba tol egy papírt,hogy fogadjam el,közben azzal traktál,hogy nézzek vidám vasárnapot,fogadjam be istent mert különben meg fogok halni.

Jehova tanúi becsöngettek hozzánk fater nyitott ajtót elmondta,hogy nem érdekli őt a téma,saját vallása van,de ők folytatják tovább a mondókájukat kérés nélkül.

türelem? türelem? hm...? hogy is van ez?

2010. júl. 23. 15:43
 15/82 anonim ***** válasza:
12%

Úgy van ez, hogy ha valaki határozottan elutasít, akkor elköszönök és továbbmegyek. Nem engem utasít el! Éppen ezért nem vesszük személyes sértésnek. Előfordul, hogy valamelyik Tanú buzgalma "tolakodóbb" benyomást kelt, de csak határozatlanoktól a miértekre szeretne választ kapni. Egyébként ezzel a túlbuzgó mentalitással nem lehet sokáig csinálni a szolgálatot. Az ilyenek gyorsan abbahagyják, mert túl sok negatív tapasztalatot gyűjtenek maguknak.

Ez egyáltalán nem jellemző. De emberek vagyunk!

2010. júl. 23. 16:28
 16/82 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, azért velünk is megoszthatnád a filozófiádat, úgy a korrekt. :)

S nincs szükség különben arra, hogy elmenj JT-khez vagy Hitgyülisekhez, majd amikor legközelebb megjelenik egy, akkor azzal beszélgess el nyugodtan, ne menj hozzájuk, mert nincs szükség rá. Engem mondjuk még nem találtak be, de én szívesen elbeszélgetek velük bármiről...nekem is megvan mindenre a válaszom, de engem nem Jehova Tanúi tanítanak, hanem Jehova maga. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. júl. 23. 18:36
 17/82 anonim ***** válasza:

"Jehova Tanúi válogatás nélkül, mindenhova, mindenkihez elmennek"

- Más jehovásokhoz is?

2010. júl. 23. 19:18
 18/82 A kérdező kommentje:
18:36 nem mondom el mert fösvény vagyok!:-)
2010. júl. 23. 20:43
 19/82 anonim válasza:
70%
17:25 vagyok 17:42 különbség van aközt hogy egy személynek vagy személyeknek utcán, otthon , bárhol beszél valaki,vagy az egyház imaházába akar bemenni és ott elmondani a valószínűleg ellentétes nézeteit amit ha belegondolsz miért is hagynának, ez egy elvetélt ötlet és valószínű nem ezért kellenek neked címek, és különben is nem hiszem hogy a te városodba faludba egyik felekezet sincs, megpróbáltad már a környezetedbe? és beengedtek ? akkor mit érsz a címekkel?
2010. júl. 24. 09:21
 20/82 A kérdező kommentje:

írtam már,hogy én csak Jehova tanúihoz és hitgyülisekhez szeretnék elmenni,én más vallásúakat,világnézetűeket nem szeretnék traktálni a filozófiámmal,mert ennyi tisztelet van bennem,hogy nem fárasztok akárkit.

engem csak a kiválasztottak érdekelnek,én csak őket sztárolom.mert megérdemlik a viszonzást.a térítés visszatérül,mindenki azt aratja le amit elvetett.de

rendben akkor nem megyek gyülekezetekhez,végül is tudtommal,ők is csak magánlakásokba csöngetnek be.

na meg munkahelyekre,mint ahogy a személyes példámban írtam.szóval adhattok civil munkahelyi címeket oda is szívesen elmegyek,ha már a gyülitekben nem láttok szívesen.

2010. júl. 24. 13:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!