Elmondanátok nekem, hogy Isten hogy "keletkezett"?
Tegnap 22.17, én felpontoztalak, nagy vagy!
Freya
Én elmondom:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
fogadjunk, hogy most sarokba szorítalak!
18:08
jót linkeltél,de szerintem nem fogja végigolvasni...
Isten?
Hát úgy keletkezett, hogy már a régebbi időkben is voltak olyanok, akik szerettek képzelődni és hinni ebben-abban. Épp ezért néhány kultúra kitalálta, hogy létezik egy mindenható, egy isten, egy uralkodó, aki odafentről figyeli és irányítja az eseményeket, alakítja a sorsunkat.
Aztán egyre több kultúra gondolta, hogy ez valóban így van.
A 21. században is vannak, akik szerint van valami vagy valaki odafent, akit mi ép ésszel soha nem fogunk megérteni, megismerni.
Így, mint a vallásosok által becimkézett ateista idióta kijelentem, hogy ideje lenne felébredni az álomvilágból, mert nem a felső hatalomban kell hinni, hanem abban, hogy a sorsunkat mi alakítjuk, nem holmi képzelet szülemény.
A Biblia pedig nem jelent semmit. Kb. annyira hiteles, mint a Micimackó.
A Micimackó című szerzemény pedig az embertípusokat mutatja be(mindegyik karakter egy külön típus)...S meglepő módon Róbert Gida nem vesz részt a konkrét cselekedetekbe, de Micimackó mindig ő hozzá "fohászkodik". Vajon milyen mondanivalója van e remekműnek? :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!