Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Elmondanátok nekem, hogy...

Elmondanátok nekem, hogy Isten hogy "keletkezett"?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok.
2010. júl. 21. 09:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/84 anonim ***** válasza:

mert mi nem tetszik az írásomban? arra a pár elírásra gondolsz, ami egyértelműen a kapkodás miatt volt?

egyébként ha ilyen hangnemben folytatod, én befejeztem.

látszik, hogy egy kissé egyszerűen, sarkítva gondolkodsz a dolgokról, de nem foglak primitívnek nevezni, inkább betudom a korodnak. (azért még fiatalka vagy) a lényeg, hogy legalább merülnek föl benned kérdések, ez is jó dolog.

de alázatot és a dolgok több oldalról való szemlélését még tanulnod kell. lehet, hogy pár év múlva ezt a kérdést is másképp látod majd.

25L

2010. júl. 21. 12:01
 32/84 A kérdező kommentje:

Nézegetem én több oldalról is a dolgot, de mindig oda lyukadok ki, hogy ez az egész egy hazugság, és nincs sok értelme imádkozni és templomba járni. Az írásoddal pl. az a baj, hogy angol szavakkal tűzdeled. Na meg a nagy kezdőbetűkről hallottál már? Ez most komoly? Az elírással semmi bajom, mindenkivel előfordul.

Fiatalka vagyok, tudom, gyerek, de ha egyszer egy értelmes gyerek, miért titkolnám? Neked is van még mit tanulnod, mit ne mondjak. Pl. azt, hogyan fogadd el más véleményét, és hogyan ne mondd azt neki, hogy nem hallgat meg téged, miközben épp te csinálod ezt. Érted?

2010. júl. 21. 12:08
 33/84 A kérdező kommentje:
Ó, a gondolataim most eléggé százfelé járnak, ezért bocs, de valami lemaradt: tőlem nyugodtan befejezheted a "vitát", nem fogok keseregni.
2010. júl. 21. 12:09
 34/84 anonim ***** válasza:

az angol szavakat nem én írtam. a kisbetűért bocs, így gyorsabb.

elfogadom a véleményed, de akkor miért is kérdeztél?

Sok sikert az életben! akár vallásosan akár nem. én nem nézem le azt aki nem vallásos és nem magasztalom azt sem,aki igen.

hát szia!

2010. júl. 21. 12:13
 35/84 anonim ***** válasza:
Tény, hogy a mindig is létezett dolog nem állja meg a helyét, ha Istent megszemélyesíted. De ha úgy fogod fel, mint egy erőt vagy energiát, másképp áll a dolog.
2010. júl. 21. 12:31
 36/84 anonim ***** válasza:

12:31 egyetértek

én is erre akartam kilyukadni a Világ végtelenségének hasonlatával. Isten nem személy, ezt a hívők is így gondolják, csak így van megjelenítve pl. festményeken, egyéb műveken, mert így tud kézzelfoghatóvá válni.

2010. júl. 21. 12:46
 37/84 anonim ***** válasza:

Isten egy személytelen tudatosság, egy Elme, ami sem térbe, sem időben nincs, és örök a léte, nem keletkezett, nem is tűnik el, egyszerűen VAN. az univerzum az ő gondolata, és az Univerzumon belüli élet pedig ő maga. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. júl. 21. 13:20
 38/84 anonim válasza:

Tesztet hogy nem ijedtél meg az állítólagos (tanártól).

Szerintem csak( Bablázott)Azt is rosszul.Hihi jót kuncogtam rajta.Legyen szép napod!

2010. júl. 21. 14:16
 39/84 anonim ***** válasza:

Te tényleg választ szeretnél kapni erre a kérdésre?

gondolod,hogy van értelme ezzel foglalkozni,és valaki fog neked kielégítő választ adni?

2010. júl. 21. 14:53
 40/84 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Először is idéznélek:

"Szánalmasabb munkát elképzelni is nehéz, gondolj csak bele. Egy középiskolás tanuló könnyűszerrel elvégzi a munkádat."

Nos, ha csak tárgyi ismeretről van szó, akkor sincs igazad, a gyerekek tanítása az egyik legnemesebb feladat és abból ahogyan te beszélsz az derül ki, hogy a te tanítód vagy szüleid valahol nagyot hibázhattak. Ugyanis arrogáns vagy és unintelligens az osztályzataiddal együtt. Értelmes vitáról hallottál már? Tudtad, hogy a világon nemcsak nagyon sok orvos, jogász, tanár és professzor, de nagyon sok vezető tudós, matematikus, csillagász is vallásos, sőt keresztény? A vallás egyik kellemes velejárója, hogy az ember tanul egy kis alázatot. Meg bölcsességet. Neked még mindkettőre szükséged van.

"Amúgy nem tudom, hol élsz, de az én környezetmben azokat röhögik ki, akik nem létező dolgokban hisznek."

Akkor röhögj ki pár Nobel díjas tudóst is.

Figyelj, Isten szellem és örökkévaló. Ő az az energia ami a világot teremtette és fenntartja.

Tudósok már rájöttek, pl a Nobel díjas Schröder(ha jól tudom, nem keresztény) hogy az anyag nem létezik, csak összesűrűsödött energia.A buddhisták ezt már több ezer éve is tudták.

Tovább még egy finom kritika: ha nem látom az eszedet az írásaidból, akkor az nem is létezik?

2010. júl. 21. 15:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!